Cine s-ar fi gandit ca poti savura gustul de icre intr-un preparat care nu are nicio legatura cu pestele si pe de-asupra este mult mai sanatos? Este delicios si sigur va va aduce cu gandul la gustul preparatului clasic.
Ingrediente:
- 1 ceasca de mei
- ½ ceapa rosie taiata marunt
- 1 foaie de alga nori
- 500 ml de apa
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita ulei de in
- Suc de lamaie
- Sare neiodata
Mod de preparare pentru icre din mei:
Puneti in cei 500 ml de apa foaia de alga nori la inmuiat aproximativ 20 de minute dupa care strecurati. Alga are gust de peste si astfel va face ca si apa in care fierbem meiul sa aiba un usor gust de peste. Puneti meiul la fiert cateva minute pana cand s-a umflat. Aveti grija sa nu-l fierbeti prea tare, pentru ca nu dorim sa se transforme in pasta. Scurgeti-l de apa si treceti-l printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere. Puneti-l intr-un vas adaugati uleiul de masline, de in sau de canepa (are un gust asemanator cu uleiul de peste) , ceapa rosie, sare si lamaie dupa gust si amestecati.
Il puteti savura alaturi de bastonase de ardei si castravete.
Reteta si imagini: Alina Barbu
Cand fierbeti meiul puteti incerca urmatoarea metoda : o masura de graunte la doua masuri de apa - se pun la fiert - cand incep sa fiarba se da la foc mic (SIMMER) si se acopera imediat - se lasa sa fiarba inabusit 10 minute dupa care se stinge focul si se lasa inca 20 de minute cratita sa stea acoperita. Important : de-a lungul celor 30 de minute NU SE RIDICA CAPACUL Eu asa fierb orezul (simplu, fara nimic, ca pentru sushi) si quinoa
Nu prea inteleg ce facem cu alga dupa ce scurgem apa. Ma ajutati, va rog? Vreau neaparat sa incerc aceasta reteta. Multumesc
Alga e doar pentru gust. :)
Banuiesc ca alga,este pt a inveli icrele de mei :) Ma gandesc ca asa e ordinea :D
Super interesanta reteta.Se poate ?ti mai multe în leg?tur? cu aceast? alga, de care n-am mai auzit pîn? acum?De unde se poate achizi?iona??i înc? ceva....dup? ce o fierbem cu meiul,o vom arunca? Mersi pt r?spuns!
pare a fi o minunatie si cu siguranta o voi incerca. am acasa mei si chir nu prea stiam ce sa fac cu el in afar de "pilaf". nu sunt raw-vegan-a si nici macar vegetariana, dar incerc sa ma indrept informandu-ma cat mai mult pt acest pas care doar pare mare. intrebarea mea, care nu are nicio legatura cu reteta, este urmatoarea: de ce nu se pot folosi si tarate din diferite cereale sau chiar cereale in toate retetele raw. astept cu maaaare interes un raspuns, daca se poate :-) si multa sanatate va doresc in continuare.