Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Homeopatia, o amenintare...

Homeopatia, o amenintare...

ViataVerdeViu) Este ironic ca intr-un sistem medical sponsorizat de stat, cum ar fi cel din Anglia, a existat o mare presiune de catre puterile medicale pentru a elimina finantarea pentru homeopatie. Spitalele homeopatice din Anglia au bugete care s

(ViataVerdeViu) Este ironic ca intr-un sistem medical sponsorizat de stat, cum ar fi cel din Anglia, a existat o mare presiune de catre puterile medicale pentru a elimina finantarea pentru homeopatie. Spitalele homeopatice din Anglia au bugete care sunt minuscule in comparatie cu ceea ce guvernul plateste pentru echipamente si medicamente pentru institutiile medicale alopate. Deci, ce este cu adevarat in spatele acestor presiuni?

Homeopatia - o scurta istorie

Un medic german, Samuel Hahnemann, a inceput homeopatia la inceputul anilor 1800. Aceasta era o perioada in care medicina consta in utilizarea de lipitori sugatoare de sange, mercur, arsenic si plumb pentru a trata bolile.
Homeopatia a prins si in alte parti ale Europei si Americii de Nord la mijlocul si dincolo de secolului al 19-lea. John D. Rockefeller conform relatarilor vremii, a folosit homeopatia pentru el si familia lui, dar a ramas fidel intereselor lui, pentru ca tianara pe atunci industrie farmaceutica si monopolul de petrol pe care il avea sa poata beneficia de retete si la fabricarea de produse farmaceutice bazate pe petrochimice.

El a finantat practic educatia medicala si acordarea licentelor pentru practicienii medicinei alopate si s-a preocupat sa excluda atat homoeopatia cat si herbologia. De la inceputul secolului 20, Asociatia Americana de Medicina (AAM) a devenit o influenta majora pentru a decide ceea ce este un medicament si ce nu este.

Inainte de inceputul secolului 20, 43% din scolile medicale din Statele Unite ale Americii predau homeopatia. Acum mai sunt foarte putine scoli formate pentru homeopatie, in timp ce toate scolile medicale recunoscute de Rockefeller predau solutii farmaceutice. Astfel homeopatia a fost scoasa din constiinta de masa.

O privire asupra homeopatiei

Hahnemann a efectuat teste pe voluntari si pacienti. Acest lucru a fost cu adevarat medicina bazata pe dovezi pentru stabilirea rezultatelor specifice. Dar practicile sale erau neobisnuite pentru lumea occidentala.

Hahnemann credea ca o energie vitala trece prin corpurile noastre. Aceasta a devenit cunoscuta sub numele de vitalism. Acupunctura chinezeasca nu isi facuse inca aparitia in occident, astfel ca aceasta era o idee revolutionara. Acupunctura se bazeaza pe energia chi-ul (energia vitala), care curge prin corpul nostru.

Dar Hahnemann nu a incercat sa-si dea seama cum sa manipuleze in mod mecanic sau electric aceste energii vitale. El a preluat o alta premisa neobisnuita si a avut o abordare ciudata creand preparate care puteau fi luate pe cale orala pentru tratamente.

In primul rand el a decis ca o substanta care produce simptome similare cu simptomele de boala tratate ar putea vindeca boala. Acest lucru  a devenit cunoscut sub numele de "legea similitudinii". Deoarece Hahnemann a recurs la utilizarea unor potiuni derivate din plante toxice la inceput, el a trebuit sa dilueze cu apa aceste potiuni.

El a descoperit repede ca diluarea crescuta s-a dovedit a fi chiar mai puternica decat solutiile puternice. In primul rand, se ia o proba dintr-o solutie mama. Este diluata, apoi agitata cu putere. Acesta poate fi diluata din nou si din nou si agitata de fiecare data. Acest lucru este cunoscut sub numele de dinamizare.

Chiar daca o solutie poate fi diluata pana la un punct de a contine doar o molecula de substanta originala, solutia potentiatizata ofera vindecare prin transferul de proprietati electromagnetice in apa cu fiecare agitare. Acesta este modul in care energia vitala sau chi-ul este influentat de remediile homeopate.

Acest lucru este prea subtil pentru practicantii din mediile materialiste si oamenii de stiinta sau din cercetare. Dar prin dinamizare, homeopatia nu prezinta efecte adverse. Desigur, medicii alopati sustin ca sunt prea slabe pentru a avea efect.

Dar multi pacienti tratati prin homeopatie nu sunt de acord. Iar, medicii alopati raspund ca aceste succese tin de fapt de un efect placebo de 30%. Cum de se arunca rata efectului placebo la medicamentele alternative, in timp ce aceasta se exclude la cele farmaceutice ?

Amenintarea

Homeopatia necesita un dialog intre medic si pacient pentru a determina exact ceea ce este de facut si pentru ajustarea diluatiei in functie de nevoile pacientului. Este un procedeu specific pentru fiecare pacient, eficace, sigur si mult mai putin costisitor decat medicina alopata. Acesta este motivul pentru care este atacat, pentru a se elimina concurenta demna.

Surse:

http://www.naturalnews.com/034164_medical_monopoly_homeopathy.html

http://healthmaven.blogspot.com/2011/11/mainstream-lies-against-homeopathy.html

Comentarii proprii:

Nu pot spune ca am intrat in contact direct cu medicina homeopata. Pentru mine ca si poate pentru unii dintre voi a fost mereu ceva ce parea greu de inteles, intre magie si naturopatie. In ultima vreme am intalnit insa oameni care s-au tratat de diferite afectiuni grave prin homeopatie si dupa mai multa documentare am inceput sa apreciez aceasta practica. Este intr-adevar o alternativa foarte buna si o recomand ca si solutie inainte de a incerca solutia alopata, care incearca sa vindece simptomele nu cauzele. Pe undeva este o punte intre medicina traditionala estica si cea sa-i spunem mai moderna „alchimica” vestica.

Sa nu uitam insa ca orice tratament care functioneaza , nu dureaza daca nu se adopta un stil de viata armonios care sa imbine nutritia sanatoasa cu exercitiile fizice si cu dezvoltarea laturii spirituale.

#alopata #amenintare #homeopatie #Samuel Hahnemann
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101