Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. Floricelele pentru microunde emana un gaz toxic care va poate distruge plamanii

Floricelele pentru microunde emana un gaz toxic care va poate distruge plamanii

S-ar putea sa te simti mai in siguranta cand vei afla ca aroma de unt din popcornul pentru microunde de obicei, vine de la un produs chimic care de fapt se gaseste in unt, dar nu cred ca va fi chiar asa. Acest produs chimic, numit diacetil, este atat

S-ar putea sa te simti mai in siguranta cand vei afla ca aroma de unt din popcornul pentru microunde de obicei, vine de la un produs chimic care de fapt se gaseste in unt, dar nu cred ca va fi chiar asa. Acest produs chimic, numit diacetil, este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde, afectandu-i cu o boala distrugatoare si ireversibila cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta. Bronsiolita obliteranta este atat de rara in afara acestui context, incat a devenit mult mai cunoscuta sub numele de"popcorn pulmonar", dupa cauza primara a bolii.

Autoritatilor de reglementare si profesionistii din domeniul sanatatii au cunoscut  acest risc de zecifloricele microunde de ani, dar intotdeauna au presupus ca va afecta doar oameni care respira in concentratii deosebit de ridicate din fabrici. Apoi, in 2007, un om care a mancat cu regularitate doua pungi de popcorn pentru microunde in fiecare zi, a fost diagnosticat cu popcorn pulmonar, intamplare ce a indicat faptul ca diacetilul intra in aer si plamani atunci cand popcornul pentru microunde este gatit. Dornici de a-si reasigura consumatorii, cele mai multe companii producatoare de floricele pentru microunde, au scos diacetilul din produsele lor - numai pentru a-l inlocui cu substante chimice, care au aceleasi efecte.

Astazi, putem gasi inca diacetil in multe alimente si gustari aromate si chiar in unele asa-numite produse "naturale" alimentare. Asigurati-va ca cititi ingredientele de pe orice aliment pe care intentionati sa-l consumati,si asigurati-va ca nu contine diacetil (si nici "extract de drojdie").

Surse:

http://www.naturalnews.com/034386_microwave_popcorn_diacetyl_lungs.html

rel="nofollow">http://www.aolnews.com/2009/12/10/just-when-you-thought-it-was-safe-to-make-popcorn/

http://www.naturalnews.com/023771_popcorn_diacetyl_lung.html

Comentarii personale:

Revenim obsesiv la nevoia de a fi consumatori constienti. Poate pentru multi cititul ingredientelor este ca si cum ai citi limba chineza, de aceea sfatul meu este simplu, daca nu poti sa-l citesti nu il manca :)

Astept parerile voastre..aici invatam impreuna!

#diacetil #floricelele distrug plamanii #gaz toxic floricele #popcorn pulmonar #retentia de apa

Ce spun cititorii despre "Floricelele pentru microunde emana un gaz toxic care va poate distruge plamanii "

Cristina Dinu-Popa23 April 2017 23:02Raspunde

Eu pe ce am cumparat am vazut 3 ingrediente: "porumb, grasimi vegetale (de palmier), sare (3%)". Atat. Diacetilul e in compozitia uleiului de palmier? Sau ce zici tu se aplica poate la alte branduri de popcorn de microunde decat cele pe care le stiu eu?

ELENA DOINA BADEA02 May 2012 13:40Raspunde

ola dar daca nu scrie nimic doar porumb de foricele pe ambalaj inseamna ca nu contine?orginea produsului este portugheza.

Alec Blenche02 May 2012 15:47Raspunde

Fiecare pe pielea lui, fie ca e portugheza sau braziliana :)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101