Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Suplimente
  3. Vitamine şi Minerale
  4. Folat (Vitamina B9), Quatrefolic®, 50 tablete | Nôgel.

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Folat (Vitamina B9), Quatrefolic®, 50 tablete | Nôgel.

Folat (Vitamina B9), Quatrefolic®, 50 tablete | Nôgel.

75.00 Lei

SKU: 4742023680550

Cantitate:

Folatul sinteză producerea și repararea ADN-ului, a ARN-ului și a altor tipuri de material genetic. Contribuie la sintetizarea anumitor aminoacizi și proteine. Ajută celulele să crească, să se divida și să funcționeze adecvat. Ajută celulele roșii (eritrocitele) să se maturizeze. Este esențial in perioadele de creștere și dezvoltare rapidă, cum ar fi in timpul sarcinii, copilărie și adolescență.

 

50 tablete

Descriere

Folat (Vitamina B9), Quatrefolic®, 50 tablete | Nôgel.

 

Folatul sinteză producerea și repararea ADN-ului, a ARN-ului și a altor tipuri de material genetic. Contribuie la sintetizarea anumitor aminoacizi și proteine. Ajută celulele să crească, să se divida și să funcționeze adecvat. Ajută celulele roșii (eritrocitele) să se maturizeze. Este esențial in perioadele de creștere și dezvoltare rapidă, cum ar fi in timpul sarcinii, copilărie și adolescență.

 

De ce este important folatul?

 

Folatul, adică vitamina B9, este o vitamină solubilă în apă, pe care o obținem în principal din mâncăruri de ficat, diferite fasole și alte leguminoase, legume verzi, anumite fructe de pădure și, de asemenea, din ierburi verzi. Dieta occidentală este săracă în folați, deoarece include o cantitate insuficientă de leguminoase și legume verzi.

 

Folatul contribuie la sinteza normală a aminoacizilor (aminoacizii sunt elementul de bază al proteinelor), la formarea normală a sângelui, la metabolismul normal al homocisteinei (în cazul unui nivel insuficient de acid folic, conținutul de homocisteină crește în sângele nostru). Homocisteina este un anumit aminoacid care nu are un rol fiziologic în corpul nostru. Nivelul său mai ridicat este legat de riscul crescut de afecțiuni cardiace și vasculare și de anumite alte boli; funcția fiziologică normală și folatul are, de asemenea, un rol important în diviziunea celulară.

 

Nivelul insuficient de folat timp de 2-3 luni poate provoca o scădere a nivelului de hemoglobină și mai mare decât cea normală a celulelor roșii din sânge. Acest lucru poate duce la un tip de anemie megaloblastică în care celulele roșii din sânge devin anormal de mari. Simptomele pot include senzație de oboseală, palpitații ale inimii, dificultăți de respirație, răni deschise pe limbă și modificări ale culorii pielii sau părului. 

 

Potrivit studiului de nutriție din 2017 din Finlanda, Finnravinto, 38% dintre femei și 29% dintre bărbați (femeile au nevoie de folat cu 100 mcg mai mare la vârsta fertilă) nu au primit suficient acid folic din alimente. Aportul insuficient de folați este cea mai frecventă problemă nutrițională în ceea ce privește vitaminele solubile în apă.

 

Folat vs Acid folic

 

Acidul folic mai este cunoscut și sub denumirile de folat sau vitamina B9, dar sunt forme diferite. Mai exact, vitamina B9 se gasește sub două forme: folat și acid folic. Folatul este forma naturală a acesteia, în timp ce acidul folic este forma sintetică și nu se găsește în mod natural în organism, ci există numai ca supliment alimentar.

 

Absorbția folatului din alimente, a acidului folic bioactiv și a acidului folic sintetic este foarte diferită. Folatul bioactiv este deja în forma în care corpul nostru o poate absorbi bine.

 

Absorbția folatului din alimente și a acidului folic sintetic este mult mai slabă datorită activității enzimei metilentetrahidrofolat reductazei. Cercetările științifice scot în evidență importanța ficatului ca loc potențial pentru schimbarea acidului folic sintetic în acid folic bioactiv. Cu toate acestea, capacitatea ficatului de a schimba acidul folic în 5-MTHF nu este foarte bună din cauza enzimei dihidrofolat reductază scăzută și foarte variabilă. Datorită acestui lucru se produce acid folic nemetabolizat, care se acumulează treptat în organism. 

 

 

Folatul bioactiv este deja în forma activă finală, pe care corpul nostru o poate absorbi cu ușurință.

 

Nu este nevoie să se schimbe acidul folic bioactiv, astfel încât activitatea enzimelor nu joacă un rol important aici.

 

Mai multe teste genetice includ, de asemenea, testul genotipului GG al genei MTHFR, din care putem presupune activitatea metabolismului folat al persoanei.

 

De ce să alegi Folatul Nôgel?

 

Folat Quatrefolic®

Folat bioactiv patentat Quatrefolic® – a patra generație de acid folic care garantează cea mai bună absorbție. Folatul bioactiv este deja în forma finală pe care corpul nostru o poate absorbi cu ușurință. Destul de multe persoane au deficiențe în conversia folatului alimentar și a acidului folic sintetic în formă bioactivă datorită capacității enzimei metilentetrahidrofolat, care este determinată de genele noastre. Folatul bioactiv nu mai trebuie schimbat și, prin urmare, absorbția sa este independentă de activitatea enzimei MTHFR.

 

Folatul și sarcina

Folatul, adică vitamina B9, este o vitamină foarte importantă pentru femeile care planifică o sarcină și sunt deja însărcinate, deoarece poate contribui la reducerea riscului de malformații congenitale. Medicul poate recomanda aportul suplimentar de acid folic în funcție de necesitățile fiecarei persoane. De regulă, femeile însărcinate necesită un aport mai crescut de acid folic. Un efect benefic este obținut cu suplimentarea zilnică cu folat de 400 μg cu cel puțin o lună înainte și până la 3 luni după ce ați rămas însărcinată.

 

Ingrediente naturale

Produsul nu conține stearat de magneziu, conservanți artificiali, coloranți și îndulcitori. Fără lactoză, cazeină, drojdie, soia, OMG, porumb, gelatină și ingrediente de origine animală. În mod natural fără gluten. Conținutul de folați este controlat în laborator.

 

Fără aditivi

Tabletele de folat includ numai ingrediente naturale. Tabletele sunt mici și ușor de înghițit. Este potrivit și pentru vegani.

 

Dezvoltat în Estonia

Folatul este dezvoltat în Estonia și produs în Finlanda.

 

Include-l în dieta ta și bucură-te de rezultate!

 

FĂRĂ LACTOZĂ | FĂRĂ GLUTEN | FĂRĂ SOIA | FĂRĂ OMG

 

Ingrediente:

 

pulbere de chlorella ( Chlorella vulgaris ), pulbere de cireșe Acerola (Malpighia emarginata ), agent de glazurare ceară de carnauba, acid folic (L-metilfolat, Quatrefolic®).

Cultivate fără pesticide și îngrășăminte sintetice.

 

Mod de folosire:

 

Doza zilnică: 1 tabletă/zi - conține 400 μg* de folat (vitamina B9).
*200% din suma zilnică de referință pentru un adult

 

Când utilizați folat, este bine să cunoașteți consumul zilnic de acid folic. Folosiți supliment de folat atunci când este necesar.

Puteți împărți tableta de linia de demarcație și puteți utiliza 200 mcg de folat zilnic pentru a garanta aportul zilnic recomandat de folat.

Pentru femeile care planifică o sarcină și sunt deja însărcinate, cantitatea zilnică recomandată de folat este de 400 mcg.

 

Atenționări !

 

Folatul joacă un rol cheie in metabolismul homocisteinei, însă este un aminoacid care poate avea efecte nocive in organism dacă este prezent în cantități mari.

Nu depășiți cantitatea zilnică recomandată. Nu utilizați suplimentul ca înlocuitor pentru o dietă variată. A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Mod de păstrare:

A se păstra într-un loc uscat la temperatura camerei.

 

Producător: Nôgel.

 


 

NOTĂ:

Produsele prezentate pe site-ul www.viataverdeviu.ro sunt eficiente atunci când sunt integrate într-un stil de viaţă sănătos. Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dieta echilibrată. Reţineţi că doar un stil de viaţă sănătos şi o dietă echilibrată asigură buna funcţionare a organismului.

Rezultatele produselor nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ şi pot depinde de stilul de viaţă al fiecăruia, de starea de sănătate, dar şi de alţi factori.

Toate informaţiile prezentate pe site au rol informativ. Înainte de a achiziţiona suplimente alimentare, consultaţi sfatul medicului. Informațiile de pe acest site nu pot înlocui prescripţia medicală sau sfaturile medicului sau ale terapeutului dvs.

 

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101