Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 6 motive pentru care este bine sa porti haine din fibre organice

6 motive pentru care este bine sa porti haine din fibre organice

Pana in secolul al XX-lea industria producatoare de bumbac era in intregime naturala si organica, dar spre sfarsitul secolului, pe masura ce materialele sintetice au ajuns sa domine piata de desfacere, culturile de bumbac au ajuns sa foloseasca 10

Pana in secolul al XX-lea industria producatoare de bumbac era in intregime naturala si organica, dar spre sfarsitul secolului, pe masura ce materialele sintetice au ajuns sa domine piata de desfacere, culturile de bumbac au ajuns sa foloseasca 10 % din cantitatea de pesticide folosita pe planeta si in jur de 25 % dintre insecticide. Pentru a traduce toxicitatea in termeni umani, Asociatia de Comert Organic estimeaza ca un singur tricou din bumbac neorganic reprezinta produsul a unei treimi din 0.5 kg de pesticide si ingrasaminte chimice.

Hainele pe care le purtam pot avea o influenta asupra sanatatii noastre mai mare decat putem crede. Fibrele din care sunt create acestea vin in contact direct si aproape permanent cu cel mai mare organ al nostru, pilelea si desi poate este mai greu de crezut, o sere intreaga de simptome de la iritatii, alergii si probleme respiratorii pot fi cauzate de hainele pe care le purtam.

Iata 6 motive pentru care este bine sa porti haine din fibre organice:

fibre organice

Sursa foto : http://goo.gl/oDX8DL

In ultimul deceniu bumbacul organic a revenit in atentia producatorilor si consumatorilor datorita ingrijorarii crescande in privinta impactului pe care pesticidele si insecticidele le au asupra starii de sanatate a oamenilor, precum si a mediului. In prezent bumbacul organic se regaseste intr-o varietate de articole de tot felul, de la produsele casual pana la cele de lux; in scutece absorbante, prosoape, cearceafuri si perne; chiar si in produse de ingrijire personala.

Sursa utilizata:

www.hippocratesinst.org - fibre organice

#claritate #meriti #neconditionat #obtii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101