Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. E pur si muove

E pur si muove

In 1632, Galileo Galilei publica cartea sa numita “Dialog despre cele doua sisteme principale ale lumii”. Desi fusese avertizat de catre biserica cu privire la teoriile sale legate de miscarea pamantului, Galileo continua insa sa isi promoveze ideile

In 1632, Galileo Galilei publica cartea sa numita “Dialog despre cele doua sisteme principale ale lumii”. Desi fusese avertizat de catre biserica cu privire la
 teoriile sale legate de miscarea pamantului, Galileo continua insa sa isi promoveze ideile care erau in completa contradictie cu interpretarile religioase ale scripturilor sfinte. Este astfel acuzat de erezie, judecat si fortat sa-si retracteze teoriile. Desi nu este un fapt confirmat, se spune ca dupa acest moment in care stiinta era silita cu forta sa taca, Galileo ar fi murmurat printre dinti cuvintele “E pur si muove” (Si totusi se misca).

Istoria consemna totusi remarca sa intr-o pictura din 1640, apartinandu-i lui Bartolomé Esteban Murillo. Pictura il infatiseaza pe Galileo in inchisoare indicand spre o fraza de pe peretele celulei.

De-a lungul istoriei omenirii si mai ales in prezent, oamenii s-au opus cu agresivitate si E pur si muove - Viata in verde viunesiguranta in momentul in care le-au fost contestate sau puse sub semnul intrebarii anumite principii de viata cu care s-au nascut si au crescut. Este un mod natural de a raspunde unei amenintari venite impotriva a ceea ce sti si crezi ca este adevarat. De multe ori oamenii se opun chiar daca nu au nici un temei sau vreun motiv clar. Oamenii se opun in general schimbarii. Indiferent cat de greu le-ar fi si cat de nefericiti sunt, oamenii fac cu greu schimbari in viata lor. Fie de frica sau din nesiguranta, prefera sa stea inchisi intr-o lume in care se simt in siguranta, asa numita „safety zone” (zona de confort).

De multe ori motivul invocat este traditia, mostenirea culturala, spirituala, emotionala chiar educatia primita in familie. Celebra deja fraza „daca asa au facut parintii si bunicii mei, sigur este bine, asa trebuie sa fac si eu”. Oameni buni, daca sistemul asta ar fi functionat, acum ne-am fi inchinat cu totii lui Zamolxis si ne-am fi aruncat tinerii in groapa cu tepe de lemn.

Evolutia umanitatii a stat pe umerii celor care au contestat sistemul, celor care si-au pus intrebari si au vrut sa gaseasca adevarul. Celor care au fost blamati, injositi, huliti, alungati si de multe ori ucisi. Asa au patit toti marii profeti ai omenirii, care au adus lumina in sufletele si mintile oamenilor. Asa au patit oamenii de stiinta care au adus progresul si buna-starea umanitatii, precum a patit si Galilei.

Este momentul sa contientizam cu totii ca lucrurile nu mai merg asa. Este momentul sa ne reinventam cu totii. Dar nu mai este in nici un caz timpul ca unul singur sau un grup sa conteste sistemul, trebuie sa o facem cu totii. Trebuie sa ne unim cu totii in dragoste si speranta spre implinirea Marii Paci promise de toate scripturile sfinte.

Omenirea a ajuns la un moment de maturitate, o perioada in care religia si stiinta trebuie sa lucreze mana in mana. Un moment in care unitatea este fundamentala in orice contex. Un moment in care putem judeca si cauta adevarul independent cu propriile noastre minti. Buddha spune „Sa nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar daca am spus-o chiar eu, daca nu este in acord cu propria ta gandire si cu propriul tau bun simt”.

In momentul in care vom reliza cu adevarat ca ceea ce facem nu este bine, atunci vom avea puterea de a schimba ceva, iar schimbarea este in noi. Tot raul din lume nu este altceva decat reflectia cumulata a ceea ce este in noi. Odata ce noi ne schimbam, lumea se va schimba.

Cum ar fi sa traim in comunitati in care interesul comun este sa ne ajutam si sa ne iubim unii pe altii si sa cautam sa ne apropiem de Dumnezeu. Comunitati in care nu exista minciuna, barfa, hotie, agresiune, rautate? Comunitati in care copiii sunt educati de mici in valori morale si spirituale?

Este timpul sa ne reinventam, din toate punctele de vedere, spiritual, emotional, material.

Toata dragostea, recunostiinta si admiratia mea pentru oamenii pe care i-am cunoscut sau nu i-am cunoscut inca de pe acest pamant, care aduc intr-un fel sau altul aceasta schimbare pe pamant. Toata dragostea mea si pentru cei care se opun, pentru ca nu fac altceva decat sa ne intareasca pe noi cei care vrem sa aducem soarele in inima lor...”cum aurul devine mai pur daca este tinut mai mult in foc” ..asa devenim si noi mai desavarsiti.

Schimbarea va veni cu sau fara voia noastra, este una dintre legile vietii, iar cei care nu sunt pregatiti vor lua partea celor care se opun. Sunt constient ca nu este usor sa vezi si sa crezi in schimbare, in nou si ca multi simt nevoia sa se apere. Am incetat sa apar si eu la randul meu ceea ce cred. Si pentru cei care nu inteleg nu imi raman decat cateva cuvinte care au devenit motto-ul meu „E pur si muove”.

Va las cu doua rugaciuni foarte calde sufletului meu! Si va doresc multa multa dragoste in suflet si sanatate verde viu!

“O, Dumnezeul meu! O, Dumnezeul meu!
Uneste inimile slujitorilor Tai si reveleaza-le planul Tau maret. Fie ca ei sa asculte de poruncile Tale si sa se supuna legii Tale. Ajuta-I ,o, Doamne,in straduinta lor si da-le putere sa Te slujeasca .
O, Dumnezeule ! Nu-I lasa singuri, ci calauzeste-le pasii cu lumina cunoasterii Tale si adu-le bucurie in inimi cu dragostea Ta. Tu esti, cu adevarat , Ajutorul si Stapanul lor”-         Bahaullah

“Adevarat , va spun , ca oricine se va ridica in Cauza lui Dumnezeu in acest timp, va fi umplut cu spiritul lui Dumnezeu si ca El isi va trimite Armiile din cer ca sa va ajute si ca nimic nu va va fi imposibil voua daca aveti credinta.
Si acum , va dau o porunca , sa fie drept legamant intre voi si mine, ca voi sa aveti credinta; credinta voastra sa fie neclintita ca o stanca pe care nici o furtuna n-o poate misca , pe care nimic n-o poate tulbura si care sa indure toate lucrurile chiar pana la capat. Chiar daca ati auzi ca Domnul vostru a fost rastignit, nu fiti sovaielnici in credinta voastra, pentru ca Eu sunt cu voi intotdeauna fie viu sau mort, sunt cu voi pana la capat.
Dupa cum veti avea credinta , asa sa va fie puterile si binecuvantarile.
Aceasta e balanta, aceasta e balanta, aceasta e balanta”.- Abdu’l Baha

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101