Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Descoperirea unei noi specii hominide modifica teoria evolutiei

Descoperirea unei noi specii hominide modifica teoria evolutiei

Evolutia este ceva ce oamenii de stiinta au analizat la diferite niveluri in natura, iar cand vine vorba despre descendenta omului, au reusit doar sa adune bucati si piese razlete din acest puzzle urias al evolutiei rasei umane. Stim ca anumite forme

Evolutia este ceva ce oamenii de stiinta au analizat la diferite niveluri in natura, iar cand vine vorba despre descendenta omului, au reusit doar sa adune bucati si piese razlete din acest puzzle urias al evolutiei rasei umane.

Stim ca anumite forme de evolutie (stiintific vorbind) au aparut in etape diferite, insa ne lipsesc inca multe conexiuni din tabloul complet al acesteia, iar descoperirile care au loc in fiecare an redefinesc in mod repetat adevarurile cunoscute pana la acel moment.

Este important sa ne amintim ca sunt multe lucruri pe care inca nu le stim, iar arborele nostru filogenetic nu este nici pe deplin inteles si cu atat mai putin complet.

O noua specie de hominid?

Un exemplu graitor in acest sens este o descoperire facuta recent de cercetatori, care pare sa fie o noua specie de hominid, necunoscuta pana in prezent stiintei moderne. Descoperirea a fost facuta intr-o pestera din Siberia.

Analiza ADN-ului genomului subiectului a detectat urme de “Denisovan,” considerat a fi un var plin de mister al omului din Neandertal. Ceea ce ridica semne de intrebare este ca genomul contine si parti de ADN ce par sa provina de la un grup complet necunoscut si neidentificat de "oameni".

Si genomul unui om din Neandertal a fost analizat in urma excavarilor, iar rezultatele sugereaza ca o reproducere incrucisata a avut loc intre membrii mai multor grupuri de oameni primitivi din Europa si Asia cu peste 30.000 de ani in urma, “inclusiv un stramos uman inca necunoscut din Asia.”

hominid
Sursa foto : http://goo.gl/nIdaz9

“Ceea ce pare sa sugereze ca avem in fata ochilor un fel de lume ca cea din Stapanul Inelelor – adica una in care existau mai multe populatii de hominizi.” –Mark Thomas, genetician evolutionist de la Colegiul Universitar din Londra.

Se crede, deci, ca omul primitiv din Neandertal si Denisovan s-a inmultit cu omul modern din punct de vedere anatomic, contribuind astfel la diversitatea genetica a multor populatii din ziua de azi. Acestea fiind spuse, aceasta noua descoperire arata ca diversitatea noastra genetica este mult mai complexa si, ca, din nou, include o specie de om (sau mai multe) care inca nu au fost identificate.

“Explicatia cea mai plauzibila este ca denisovanii s-au incrucisat cu specii neidentificate si au imprumutat din ADN-ul acestora. Denisovanii au mosteniri genetice de la o populatie ancestrala necunoscuta, neinrudita cu neandertalienii.” – David Reich de la Scoala Medicala din Harvard

Cine erau acesti oameni?

Intrebarea care se pune este cine erau acesti oameni misteriosi cu care unii dintre stramosii nostri (Denisovanii) s-au incrucisat? Erau un grup de oameni care semanau cu ei? Erau specii cu totul aparte, diferite si distincte?

Aceasta descoperire este doar unul dintre multele mistere si intrebari care raman inca fara raspuns in legatura cu evolutia umana. Exista si anumite anomalii printre dovezi, care sugereaza existenta unor civilizatii inteligente si extrem de avansate (mult mai avansate decat omenirea in ziua de azi) care ar fi existat cu milioane de ani in urma. Ele cum pot fi explicate? Dar acesta este un subiect ce va trebui tratat intr-un articol separat.

Concluzia este ca ceea ce stim in prezent este doar o picatura dintr-un ocean, sunt multe necunoscute si multe lucruri care raman de descoperit pentru o imagine mai clara asupra misterului originii umane.

Surse utilizate pentru acest articol:

(1) http://www.nature.com/news/mystery-humans-spiced-up-ancients-sex-lives-1.14196

(2) http://www.newscientist.com/article/dn24603-mystery-human-species-emerges-from-denisovan-genome.html#.VO9hLLPF_xL

(3) http://www.collective-evolution.com/2014/03/14/ancient-imagination-or-ancient-facts-prehistoric-flying-machines-2/

http://www.collective-evolution.com/2015/03/01/new-ancient-mystery-human-species-identified-shakes-up-the-theory-of-evolution

 

#adn #evolutie umana #neandertalian #hominid
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101