REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. De ce ouale sunt corelate cu progresia cancerului?

De ce ouale sunt corelate cu progresia cancerului?

Cercetatorii de la Harvard au luat mai mult de o mie de oameni cu cancer la prostata in stadiul timpuriu si i-au monitorizat pentru cativa ani, pentru a vedea daca exista ceva in dieta asociata cu o resurgenta a cancerului, cum ar fi raspandirea la o

Cercetatorii de la Harvard au luat mai mult de o mie de oameni cu cancer la prostata in stadiul timpuriu si i-au monitorizat pentru cativa ani, pentru a vedea daca exista ceva in dieta asociata cu o resurgenta a cancerului, cum ar fi raspandirea la oase.

Comparati cu oamenii care mancau rar un ou, oamenii care au mancat chiar si mai putin de un singur ou pe zi au avut un risc semnificativ, dublu, de progresie a cancerului la prostata. Unicul lucru mai rau a fost consumul de carne de pui (cu piele), cara a aratat un risc al progresiei de patru ori mai mare printre cei cu risc mare. Cercetatorii cred ca riscul mai mare poate fi cauzat de carnea gatita si de substantele cancerigene, de aminele heterociclice care se acumuleaza mai mult in muschii de de pui si curcan decat in alte carnuri.

Dar ouale? De ce un consum mai mic chiar si de un ou pe zi ar dubla riscul progresiei cancerului? Documentul de la Harvard sugereaza ca colina din oua ar putea spori inflamatiile.

Ouale sunt cea mai concentrata sursa obisnuita de colina din dieta moderna, ceea ce ar putea spori riscul aparitiei, raspandirii si mortalitatii cancerului.

Un alt studiu de la colinaHarvard, intitulat „Ingerarea colinei si riscul de cancer letal la prostata”, a descoperit ca cei cu cel mai mare consum de colina au avut un risc sporit cu 70% de cancer fatal la prostata. Un alt studiu recent a descoperit ca barbatii care consumau doua oua si jumatate sau mai mult pe saptamana – adica un ou la doar trei zile – aveau un risc mai mare cu 81% de cancer letal la prostata.

In Jurnalul de Medicina din Noua Anglie/New England Journal of Medicine, aceeasi echipa de la Cleveland Clinic care a realizat faimosul studiu despre carnitina a testat hranind oamenii cu oua fierte tari in loc de gratar. Asa dupa cum banuisera, consumatorii de oua au experimentat o sporire brusca a aceluiasi compus TMAO asociat cu consumul de carne (si atacuri cerebrale, infarcturi si moarte).

Este ironic ca exact continutul de colina din oua este ceva cu care de fapt industria oualor se mandreste. Si sunt constienti de legatura cu cancerul.

Prin Legea Libertatii de Informare Michael Greger, M.D., a avut posibilitatea sa puna mana pe un e-mail de la directorul executiv al Centrului pentru Nutritia Oualor/Egg Nutrition Center catre un director al Consiliului American pentru Oua/American Egg Board, vorbind despre cum colina ar putea fi vinovata pentru favorizarea progresiei cancerului: „Cu siguranta demn de tinut minte, pe masura ce continuam sa promovam colina ca un alt bun motiv pentru a consuma oua”.

Surse pentru acest articol cuprind:

 http://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/

http://www.care2.com/greenliving/why-are-eggs-linked-to-cancer-progression.html - colina

#cancer #colina #factori #rata

Ce au mai parcurs alti cititori...

Planta medicinala care ucide tumorile maligne si distruge in proportie de 70% celulele canceroase din zona sanului
Studiu:injectiile cu doze mari de vitamina C anihileaza cancerul
Cum am vindecat-o pe mama de cancer acasa

Ce spun cititorii despre "De ce ouale sunt corelate cu progresia cancerului?"

Sergiu02 October 2015 00:50Raspunde

Foarte prost redactat articolul. Uneori ai impresia ca cei care mananca oua au sanse mai mici decat ce care nu prea mananca iar in alt paragraf se specifica invers. "mortalitatii cancerului"serios?...te referi la moartea bolii sau la moartea pacientului (de cancer)

Silviu06 December 2014 13:52Raspunde

Blajinii mancau 12 dintr-un ou

costin19 October 2014 22:03Raspunde

uitati aici un studiu. si vedeti in linkul din articol clipul care arata cum industria oualelor din america concepe reclamele, stiind bine ca spun niste minciuni http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22952174 De ras cand aud pe unii cum dau replica "strabunicii au mancat aia si aia si au murit la 95 ani". Pe vremea aia nu erau atati factori toxici precum poluarea. Acum ar fi bine sa avem grija la tot ce bagam in gura altfel o sa traim o viata mica si cu burta mare. Stiu ca ma leg degeaba de burtile oameniilor, pentru unii e un motiv de mandrie.

ion cu sapa06 October 2014 12:26Raspunde

Acum nu mai mancam nici oua ?! Voi distrugeti omenirea cu minciunile voastre adunate de la nu stiu ce cercetatori din balamucu sa ii manance ! Strabunici mei au mancat oua zilnic, cate 5,6 oua odata sau mai multe chiar si au murit la 85-95 ani ! Lasa sa mananc eu oua si sa traiesc vreo 80 de ani ca nu ma supar !

sorel06 October 2014 06:35Raspunde

Poti sa pui si un link la studiul cu pricina? Nu vad decat 2 linkuri la 2 websituri particulare, nu la studii stiintifice publicate in situri medicale de specialitate.

Alex28 June 2014 16:21Raspunde

Nu cred niciodata asa ceva! Cercetatorii de la Harvard au spus asta pentru ca probabil urmareau altceva. Eu sincer nu cred ca oule sunt cancerigene!

Laura28 June 2014 15:25Raspunde

Ce ne este specificat in acest studiu? Faptul ca ole consumate provin de la pasari crescute in crescatorii unde sunnt hranite cu soya care este modificata genetic, alafala modificata genetic, dose de antibiotice administrate zilnic preventiv pentru ca pasarile sa nu se imbolnaveasca, si sa nu uitam hormonii pentru a le creste rapid..... ce merge in gaina merge si in ou si respectiv in cei ce le consuma.... Asa ca sa nu generalizam. Depinde de unde provin oule, daca sunt provenite de la farme care hranesc pasarile traditional( cum le hraneau bunicii nostrii) valoarea nutritiva va fi ca atare...!

Vasilica27 October 2014 18:03Raspunde

Laura unde se gasesc acesti hormoni si cum se chiama

nicu28 June 2014 13:18Raspunde

Un articol pentru dezinformare. Consumati pe cat posibil oua de casa de la o sursa sigura. Eu precizez ca am un consum mediu de 15-30 de oua pe saptamna. Nu am nici cea mai mica problema in urma analizelor efectuate. Totusi precizez ca nu sunt fumator, consum rar bauturi alchoolice, nu beau sucuri decat naturale si apa si am adoptat un stil de viata sanatos de mai bine de 6 luni. Bineinteles la toate acestea se adauga sportul (alergat+forta)

silverdream19 April 2014 19:17Raspunde

Tocmai am sporit consumul de oua pe saptamana la sfatul medicului.Oare in cine as putea avea incredere,cand aproape zilnic citesc pareri contradictorii ale unor oameni de stiinta, medici etc.Un enunt azi poate fi luat drept adevar,iar peste 10, 20 ani,va deveni o minciuna? iar cei care ne-au inselat vor rezolva problema cu niste scuze ieftine zicand ca a gresi e omeneste.Unde am ajuns?Trebuie sa fim toti doctori in nutritie sa putem manca linistiti?Si ce se antampla cu cei care au trait o viata lunga consumand un aliment despre care nu stiau ca e cancerigen ? Pana la urma reiese ca e mai bine sa nu stii ,sa nu-ti faci idei,ca mai apoi sa nu faci boli...logic nu?Prea multe informatii strica.

marian27 June 2014 22:38Raspunde

Bunicii mei au mancat o viata oua aproape zilnic si pe la 80 de ani au luat o capra si au mancat si lapte de capra.Au trait 96 respectiv 97 de ani.Trageti concluzia.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101