AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

De ce ouale sunt corelate cu progresia cancerului?

Cercetatorii de la Harvard au luat mai mult de o mie de oameni cu cancer la prostata in stadiul timpuriu si i-au monitorizat pentru cativa ani, pentru a vedea daca exista ceva in dieta asociata cu o resurgenta a cancerului, cum ar fi raspandirea la oase.

Comparati cu oamenii care mancau rar un ou, oamenii care au mancat chiar si mai putin de un singur ou pe zi au avut un risc semnificativ, dublu, de progresie a cancerului la prostata. Unicul lucru mai rau a fost consumul de carne de pui (cu piele), cara a aratat un risc al progresiei de patru ori mai mare printre cei cu risc mare. Cercetatorii cred ca riscul mai mare poate fi cauzat de carnea gatita si de substantele cancerigene, de aminele heterociclice care se acumuleaza mai mult in muschii de de pui si curcan decat in alte carnuri.

Dar ouale? De ce un consum mai mic chiar si de un ou pe zi ar dubla riscul progresiei cancerului? Documentul de la Harvard sugereaza ca colina din oua ar putea spori inflamatiile.

Ouale sunt cea mai concentrata sursa obisnuita de colina din dieta moderna, ceea ce ar putea spori riscul aparitiei, raspandirii si mortalitatii cancerului.

Un alt studiu de la colinaHarvard, intitulat „Ingerarea colinei si riscul de cancer letal la prostata”, a descoperit ca cei cu cel mai mare consum de colina au avut un risc sporit cu 70% de cancer fatal la prostata. Un alt studiu recent a descoperit ca barbatii care consumau doua oua si jumatate sau mai mult pe saptamana – adica un ou la doar trei zile – aveau un risc mai mare cu 81% de cancer letal la prostata.

In Jurnalul de Medicina din Noua Anglie/New England Journal of Medicine, aceeasi echipa de la Cleveland Clinic care a realizat faimosul studiu despre carnitina a testat hranind oamenii cu oua fierte tari in loc de gratar. Asa dupa cum banuisera, consumatorii de oua au experimentat o sporire brusca a aceluiasi compus TMAO asociat cu consumul de carne (si atacuri cerebrale, infarcturi si moarte).

Este ironic ca exact continutul de colina din oua este ceva cu care de fapt industria oualor se mandreste. Si sunt constienti de legatura cu cancerul.

Prin Legea Libertatii de Informare Michael Greger, M.D., a avut posibilitatea sa puna mana pe un e-mail de la directorul executiv al Centrului pentru Nutritia Oualor/Egg Nutrition Center catre un director al Consiliului American pentru Oua/American Egg Board, vorbind despre cum colina ar putea fi vinovata pentru favorizarea progresiei cancerului: „Cu siguranta demn de tinut minte, pe masura ce continuam sa promovam colina ca un alt bun motiv pentru a consuma oua”.

Surse pentru acest articol cuprind:

 http://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/

http://www.care2.com/greenliving/why-are-eggs-linked-to-cancer-progression.html - colina

Like Share Share Tweet34930 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: cancer, colina, factori, rata,

Comentarii recente:
silverdream19 April 2014 19:17Raspunde

Tocmai am sporit consumul de oua pe saptamana la sfatul medicului.Oare in cine as putea avea incredere,cand aproape zilnic citesc pareri contradictorii ale unor oameni de stiinta, medici etc.Un enunt azi poate fi luat drept adevar,iar peste 10, 20 ani,va deveni o minciuna? iar cei care ne-au inselat vor rezolva problema cu niste scuze ieftine zicand ca a gresi e omeneste.Unde am ajuns?Trebuie sa fim toti doctori in nutritie sa putem manca linistiti?Si ce se antampla cu cei care au trait o viata lunga consumand un aliment despre care nu stiau ca e cancerigen ? Pana la urma reiese ca e mai bine sa nu stii ,sa nu-ti faci idei,ca mai apoi sa nu faci boli...logic nu?Prea multe informatii strica.

marian27 June 2014 22:38Raspunde

Bunicii mei au mancat o viata oua aproape zilnic si pe la 80 de ani au luat o capra si au mancat si lapte de capra.Au trait 96 respectiv 97 de ani.Trageti concluzia.

nicu28 June 2014 13:18Raspunde

Un articol pentru dezinformare. Consumati pe cat posibil oua de casa de la o sursa sigura. Eu precizez ca am un consum mediu de 15-30 de oua pe saptamna. Nu am nici cea mai mica problema in urma analizelor efectuate. Totusi precizez ca nu sunt fumator, consum rar bauturi alchoolice, nu beau sucuri decat naturale si apa si am adoptat un stil de viata sanatos de mai bine de 6 luni. Bineinteles la toate acestea se adauga sportul (alergat+forta)

Laura28 June 2014 15:25Raspunde

Ce ne este specificat in acest studiu? Faptul ca ole consumate provin de la pasari crescute in crescatorii unde sunnt hranite cu soya care este modificata genetic, alafala modificata genetic, dose de antibiotice administrate zilnic preventiv pentru ca pasarile sa nu se imbolnaveasca, si sa nu uitam hormonii pentru a le creste rapid..... ce merge in gaina merge si in ou si respectiv in cei ce le consuma.... Asa ca sa nu generalizam. Depinde de unde provin oule, daca sunt provenite de la farme care hranesc pasarile traditional( cum le hraneau bunicii nostrii) valoarea nutritiva va fi ca atare...!

Vasilica27 October 2014 18:03Raspunde

Laura unde se gasesc acesti hormoni si cum se chiama

Alex28 June 2014 16:21Raspunde

Nu cred niciodata asa ceva! Cercetatorii de la Harvard au spus asta pentru ca probabil urmareau altceva. Eu sincer nu cred ca oule sunt cancerigene!

sorel06 October 2014 06:35Raspunde

Poti sa pui si un link la studiul cu pricina? Nu vad decat 2 linkuri la 2 websituri particulare, nu la studii stiintifice publicate in situri medicale de specialitate.

ion cu sapa06 October 2014 12:26Raspunde

Acum nu mai mancam nici oua ?! Voi distrugeti omenirea cu minciunile voastre adunate de la nu stiu ce cercetatori din balamucu sa ii manance ! Strabunici mei au mancat oua zilnic, cate 5,6 oua odata sau mai multe chiar si au murit la 85-95 ani ! Lasa sa mananc eu oua si sa traiesc vreo 80 de ani ca nu ma supar !

costin19 October 2014 22:03Raspunde

uitati aici un studiu. si vedeti in linkul din articol clipul care arata cum industria oualelor din america concepe reclamele, stiind bine ca spun niste minciuni http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22952174 De ras cand aud pe unii cum dau replica "strabunicii au mancat aia si aia si au murit la 95 ani". Pe vremea aia nu erau atati factori toxici precum poluarea. Acum ar fi bine sa avem grija la tot ce bagam in gura altfel o sa traim o viata mica si cu burta mare. Stiu ca ma leg degeaba de burtile oameniilor, pentru unii e un motiv de mandrie.

Silviu06 December 2014 13:52Raspunde

Blajinii mancau 12 dintr-un ou

Sergiu02 October 2015 00:50Raspunde

Foarte prost redactat articolul. Uneori ai impresia ca cei care mananca oua au sanse mai mici decat ce care nu prea mananca iar in alt paragraf se specifica invers. "mortalitatii cancerului"serios?...te referi la moartea bolii sau la moartea pacientului (de cancer)

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Cum ameliorezi simptomele  herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Cum ameliorezi simptomele herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE