REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 21-24 IUNIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Cum sunt afectati copiii de reclamele la TV?

Cum sunt afectati copiii de reclamele la TV?

Publicitatea la produsele alimentare are o puternica influenta asupra alegerii produselor pentru copii, dar, potrivit unui nou studiu, parintii au totusi un cavant de spus. Acesta a inclus 75 de copii intre 3 si 5 ani, care au urmarit doua desene ani

Publicitatea la produsele alimentare are o puternica influenta asupra alegerii produselor pentru copii, dar, potrivit unui nou studiu, parintii au totusi un cavant de spus.
Acesta a inclus 75 de copii intre 3 si 5 ani, care au urmarit doua desene animate, cu o reclama in mijlocul fiecarui desen. Jumatate din copii au vazut o reclama pentru felii de mere cu sos si jumatate au vazut o reclama la cartofi prajiti.
Dupa ce au urmarit desenele animate si reclamele, copiilor li s-a permis sa aleaga un cupon pentru una dintre produse alimentare la care se facuse reclama, tinand cont si de sfatul primit de la parintii lor.

Jumatate dintre parinti au fost pusi sa-i incurajeze pe copii lor sa selecteze alimentele sanatoase, in timp ce celeilalte jumatati i s-a spus sa ramana neutra.
Dintre copiii care au vazut reclamele pentru cartofi prajiti, 71 la suta au ales cuponul pentru cartofi prajiti in cazul in care parintii lor au ramas neutri, in timp ce doar 55 la suta au optat pentru cuponul de cartofi prajiti in cazul in care parintii lor i-au incurajat sa aleaga alimentele sanatoase.
Dintre copiii care au vazut reclamele la feliile de mere, 46 la suta au ales cupon pentru Cartofi prajiti in cazul in care parintii lor au ramas neutrii, in timp ce doar 33 la suta au ales cuponul pentru cartofi prajiti in cazul in care parintii lor i-au incurajat sa faca alegerea sanatoasa.

"Copiii au fost in mod clar influentati de reclamele vazute, cu toate acestea, parintii nu sunt lipsiti de putere," a remarcat autorul studiului, dr. Christopher Ferguson din Texas A & M International University, intr-un comunicat de presa.
Studiul apare in Journalul de Pediatrie.
In timp ce impactul reclamelor la alimente asupra copiilor este considerabil, Ferguson a spus ca parintii "au un avantaj in cazul in care acestia sunt fermi pe termen lung in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa."

Sursa :

http://yourlife.usatoday.com/

Comentarii personale :

Totul bine si frumos, parintii au un cuvant de spus. Suna promitator! Parerea mea este ca parintii ar trebui sa aiba mai mult decat un cuvant de spus, ar trebui sa aiba mai multe cuvante de spus, sau mai bine de atat ar trebui sa treaca la fapte...ca pana la urma ..vorbele sunt vorbe..faptele conteaza. Rareori copiii fac ce li se spune, ei in cele mai dese cazuri invata prin imitatie, fac ce vad. Si aici intervine in mod activ exemplul personal al parintelui. Mai intai trebuie parintele sa dea un exemplu de alimentatie sanatoasa copilului si sa-i explice de ce este mai bine asa. Ce ar intelege un copil de la un parinte care ii spune lui sa aleaga alimente sanatoase dar el se hraneste nesanatos?

Sfatul meu, tratati-va copii ca pe niste oameni maturi. Explicatile de ce alegerile de alimente sanatoase sunt foarte importante. Incercati sa da-ti exemplul personal, pentru copii voi sunteti modelul cel mai important, vor face cu mare drag ce faceti voi!

Iar in ceea ce priveste desenele animate, incercati sa le limitati accesul necontrolat la desene de tot felul. Faceti un efort si oferiti-le desene adevarate de calitate din care sa ramana cu o invatatura!

Comenteaza, spune-ti parerea mai jos!

#copii #desene animate #exemplu personal #parinti #reclamele tv

Ce au mai parcurs alti cititori...

Oamenii de stiinta sunt pregatiti sa creeze copii modificati genetic cu gene de la trei parinti
Oamenii de stiinta sunt pregatiti sa creeze copii modificati genetic cu gene de la trei parinti
Studiu: copiii mamelor care mananca mai multe nuci au mai putine alergii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101