Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Cola

Cola

Denumire stiintifica: Cola acuminata; Cola nitida, Cola verticillata. Prezentare. Cola este un arbore exotic ce poate ajunge pâna la 15 metri înaltime. Creste în zonele tropicale si apartine familiei sterculiaceelor. Fructele acestui arbore sunt nis

Denumire stiintifica: Cola acuminata; Cola nitida, Cola verticillata.

Prezentare. Cola este un arbore exotic ce poate ajunge pâna la 15 metri înaltime. Creste în zonele tropicale si apartine familiei sterculiaceelor. Fructele acestui arbore sunt niste nuci de culoare alba sau rosie, cunoscute sub numele de nuci de cola. Aceste nuci, consumate dintotdeauna de catre bastinasi pentru efectul lor stimulant, sunt astazi baza unei mari industrii – industria racoritoarelor. Importante sunt însa si efectele pur medicinale ale preparatelor de cola. Astfel, din semintele din nucile de cola se prepara, în mod curent, pulbere, tinctura, extract fluid. Semintele mai pot fi sfarâmate si apoi consumate, iar nucile sau frunzele se pot mesteca, asa cum fac indigenii. Din nucile de cola se prepara chiar si un vin.

Substante active importante: cafeina, teobromina, tanin, teofilina, precum si substanta specifica numita colatina. De mentionat faptul ca substantele precum cafeina, teobromina si teofilina apar si în cafea sau ceai.

Întrebuintari. Preparatele de cola sunt un bun tonic nervos, cardiac si muscular. Asemenea cafelei, au si proprietati diuretice. Potrivit traditiei, cola ar fi si un afrodiziac garantat. Preparatele de cola sunt recomandate în astenii, în caderi fizice si mai ales psihice,în boli de inima, în afectiuni pulmonare. Cola face pofta de mâncare si usureaza suferintele în gripa.

Cea mai importanta calitate a preparatelor pe baza de cola – acestea sunt un tonic al sistemului nervos central si creeaza, asemenea cafelei, o stare generala de bine. De unde si convingerea potrivit careia nucile, semintele, frunzele si preparatele de cola constituie un element important în sporirea apetitului sexual.

#afrodiziac #astenie #cola #diuretic #tonic sistem nervos
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101