Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Cat de inselatoare poate fi privirea?

Cat de inselatoare poate fi privirea?

Interpretarea imaginile hibride se schimba in functie de distanta. Imaginile hibride combina frecventele de apropiere a unei imagini cu frecventele la distanta ale altei imagini cu o interpretare care se schimba in functie de distanta. Va oferim in

Interpretarea imaginile hibride se schimba in functie de distanta. Imaginile hibride combina frecventele de apropiere a unei imagini cu frecventele la distanta ale altei imagini cu o interpretare care se schimba in functie de distanta.

Va oferim in continuae cateva exemple relevante.

Imagini hibride figuri si chipuri

In imaginea de mai sus, oamenii pot parea tristi de aproape, dar fa cativa pasi inapoi si uita-te la expresii din nou.

 

Marylin einstein imagine hibrida

Cand te uiti la imaginea de mai sus, al carui chip il vezi?

Pe o dimensiune normala a ecranului ar trebui sa vedeti fata unui mare om de stiinta: Albert Einstein.

Acum priviti chioras sau faceti cateva pasi inapoi si priviti imaginea.

Se vede o anume personalitate pop?

Imaginea hibrida Marylin Einstein a fost creata de Dr. Aude Oliva pentru Revista „New Scientist” in 31 martie  2007.

motocicleta bicicleta grupare perceptuala

Acest fenomen de grupare perceptuala produce hibrizi de succes. Formele si umbrele lucreaza deasemenea la avantajele unei imagini hibride de succes. La distante perceptuale, piesele de motocicleta par sa apartina umbrei de bicicleta. Fa pasi inapoi si apoi priveste imaginea, ceea ce pare a fi exprimat in umbra bicicletei va regrupa o forma de motocicleta. Aceasta grupare permite o transformare fara sudura de la un obiect la un alt obiect complet diferit.

astronaut scafandru imagine hibrid

Imaginea de mai sus poate arata ca astronautul pluteste in nori. La un pas inapoi, sau cu privirea ochilor crucis, va dezvalui un scafandru.

harta craniana imagine hibrida 1harta craniana imagine hibrida 2

Imaginile de mai sus contin harti de distributie a organelor craniene, care pot fi vazute numai la apropierea de imagini. La distanta, tot ce va fi vazut sunt doar doua portrete normale.

Imagine hibrid tigru

Impreuna, imaginile de mai sus demonstreaza importanta de aliniere atunci cand creati un hibrid.

Imaginea care urmeaza va fi perceputa ca un tigru de aproape si un ghepard de departe. Cu toate acestea, numai in imaginea din dreapta dispare la focus perceptia celeilalte. Diferentele dintre cele trei imagini este gradul in care conturul si umbrele sunt aliniate. Cele doua imagini spre stanga, pot produce un efect interesant, dar numai imaginea din dreapta poate pacali cu adevarat perceptia noastra. Acesta este avantajul de aliniere care se preteaza la asimilarea celor doua imagini caracteristice.

Delfin autoturism imagine hibrida

Acum, veti vedea, probabil, un delfin fericit in valuri. Ingenios deghizata nu este altceva decat o masina,pe care o veti vedea daca faceti cativa pasi inapoi.

catelusPisica si catel imagine hibridapisicuta

Setul de trei imagini de mai sus demonstreaza diferenta dintre imaginile originale si hibrizii generati prin suprapunerea lor. In acest caz, imaginea centrala este hibridul rezultat. Fiecare imagine laterala este originala. Este interesant de observat ca fara furnizarea imaginilor originale pentru comparatie, hibridul ar putea fi imaginat ca o imagine reala. Caracteristicile fiecarui animal in amestec, nasul de caine devine umbrit pe fata pisica. Desi exista o trecere de succes si definitiva, care apare cu alterarea distantei, hibridul in sine pare ca este un animal nou.

Fata suparata imagine hibrida 1Fata suparata imagine hibrida 2

Fata suparata imagine hibrida 3Fata suparata imagine hibrida 4

Aici este o serie de hibrizi care modifica expresia faciala. Pe randul de sus, aproape, puteti vedea ca omul din stanga este furios, in timp ce femeia din dreapta pastreaza o emotie calma faciala. Mai nou, cu toate acestea, se confrunta schimbarea expresiilor si chiar sexe. Daca priviti chioras, clipiti sau va distantati, omul furios se transforma in calm si femeia calma devine suparata... si masculina.

Din randul de jos, femeia din stanga se transforma intr-un om fericit. Pe dreapta, femeia mentine o emotie similara ca cea de mai sus si se transforma.

Iluzia hibrida creata initial de catre Dr. Aude Oliva si Dr. Philippe Schyns ilustreaza capacitatea sistemului vizual de a separa informatii provenind din canale de frecventa diferita spatial. Aceste figuri hibride au fost expuse la „Exploratorium” in San Francisco.

femeia pisica imagine hibrida

Imaginile hibride pot crea texturi cu vizualizare la distanta. Aceasta imagine arata un exemplu de fata care se transforma intr-o pisica la o vizualizare de aproape. Retineti ca acest efect nu poate fi obtinut decat prin suprapunerea fetei si fata de pisica utilizand transparenta. Utilizarea transparentei (suprapunerea) creeaza o fata care se va schimba la distanta.

tatcher blair imagine hibrida

O fata hibrida, prezentare Margaret Thatcher (in frecventa spatiala scazuta) si Tony Blair (in inalta frecventa spatiala) a fost afisata in 1998 in „Scottish National Portrait Gallery” din Edinburgh ("Stiinta fetei" organizata de V. Bruce si A. Young). Efectul de inversiune este frapant. Imaginea din dreapta a fost publicata in cartea "In ochii privitorului: stiinta perceptiei fetei", Vicki Bruce si Andy Young (Eds.), Oxford, 1998 (p. 64).

Superman imagine hibrida

In imaginea in care apare reporterul Louis si Clark Kent, daca faceti cativa pasi inapoi semnul „S” va aparea pe costumul lui Kent. Frumosul buchet de trandafiri va incepe sa scada odata cu pasii pe care ii faceti inapoi, pentru ca acesta este bine aliniat cu rosu si galben.

disparitia de la birou imagine hibrida

Biroul aglomerat, din imaginea de mai sus, este construita cu mare frecventa spatiala, suprapunerea de culoare pe un camp negru si alb. Privind de aproape, vedem o femeie stand la  calculatorul ei in mijlocul unui birou oarecum aglomerat. Aceste elemente exista in tonuri de culoare palida. Odata ce va mutati la cativa metri de imagine, femeia de la birou va disparea, precum si dezordinea inconjuratoare. Tonurile de culoare palida devin tonuri de gri, pe planul spatial de frecventa mai mica.

leopard elefant imagine hibrida

De la departare, leopardul se va regrupa pentru a forma un elefant. Textura proeminenta de la petele de leopard se transforma intr-o regiune plina de umbre intunecate de elefant, ca si cum el a iesit recent dintr-un lac din apropiere.

 

Sursa pentru acest articol:

http://cvcl.mit.edu/hybridimage.htm

#ochi #privire inselatoare
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101