Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Bio-Bus: primul autobuz alimentat cu materii fecale umane

Bio-Bus: primul autobuz alimentat cu materii fecale umane

Preocupate de efectele incalzirii globale care se fac tot mai mult simtite, tarile din intreaga lume dezvolta strategii inovatoare pentru a reduce emisiile de carbon. Astfel Olanda a construit prima strada solara, Tesla lucreaza la prima artera pentr

Preocupate de efectele incalzirii globale care se fac tot mai mult simtite, tarile din intreaga lume dezvolta strategii inovatoare pentru a reduce emisiile de carbon. Astfel Olanda a construit prima strada solara, Tesla lucreaza la prima artera pentru masini electrice, iar mai nou, Anglia are un autobuz pe excremente.

Da, exact asa cum ati auzit: un autobuz alimentat cu materii fecale umane.

Conform declaratiilor BBC, gazul cu care merge "Bio-Bus"(Autobuzul Bio) este generat prin digestie anaeroba, care are loc atunci cand bacterii private de oxigen descompun materii biodegradabile pana produc un gaz bogat in metan.

Vehiculul cu 40 de locuri poate calatori 300 km cu un singur plin, echivalentul a resturilor produse de cinci oameni anual. Cu acest combustibil, se reduc cu pana la 30% emisiile de dioxid de carbon comparativ cu motoarele obisnuite de tip diesel, ceea ce este semnificativ avand in vedere ca ruta parcursa - din Bath pana la Aeroportul Bristol — este una foarte circulata, cu pana la 10,000 de calatori lunar.

"Vehiculele alimentate cu gaz au un rol important in imbunatatirea calitatii aerului in orasele din Regatul Unit, insa Bio-Bus face mai mult decat atat pentru ca este alimentat chiar de populatia din zona si uneori chiar de pasagerii din autobuz," spune Mohammed Saddiq, director general al GENeco, filiala Directiei Apelor din Wessex, al carui sistem de scurgere furnizeaza gazul biometan pentru alimentarea autobuzului.

Din fericire, autobuzul nu emite gazele nocive pe teava de esapament. Inainte de utilizare, gazul este filtrat de impuritati astfel incat sa nu produca nicio emisie mirositoare.

Toata lumea ar trebui sa invete din experienta orasului Bristol. Daca acest tip de combustibil se va raspandi in intreaga lume, atunci am simti ca timpul petrecut pe tronurile de ceramica cu niste reviste in brate este mult mai productiv.

bio-bus materii fecale

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-16300/the-uk-now-has-a-bus-thats-powered-by-poop.html - fecale umane

#anglia #banilor #citit #telomeri #telomeri imbatranire

Ce spun cititorii despre "Bio-Bus: primul autobuz alimentat cu materii fecale umane"

Andreea09 January 2015 19:54Raspunde

Foarte buna ideea! Ma bucur ca se iau masuri asupra incalzirii globale.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101