Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Suplimente
  3. Produse coloidale
  4. Argint coloidal
  5. Argyon Argint Ionic Organic 1000ppm, 200ml | AquaNano

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Argyon Argint Ionic Organic 1000ppm, 200ml | AquaNano

Argyon Argint Ionic Organic 1000ppm, 200ml | AquaNano

140.00 Lei

SKU: 6426556001768

Cantitate:

Fiind sub formă ionică, activitatea sa antibacteriană este, în anumite condiții, mai ridicată decât a argintului coloidal, mai ales în aplicații externe (dezinfectarea rănilor, obiectelor). Sporul de activitate, la aceeași concentrație, este (doar atunci când este preparat într-o manieră corespunzătoare) chiar de până la 5 ori față de argintul coloidal.

 

200 ml

Descriere

Argyon Argint Ionic Organic 1000ppm, 200ml | AquaNano

 

Argyon nu este argint coloidal, dar, totuși, argintul coloidal nu este nici alfa și nici omega. Există un număr redus de compuși de argint care, în special atunci când sunt integrați în molecule organice (citrat, malat), sunt mai blânzi și mai puțin toxici decât majoritatea sărurilor mai simple sau mai complexe de argint. Citratul de argint este unul dintre acești compuși, care nu este atât de caustic precum azotatul de argint și nici la fel de toxic precum sulfadiazina de argint (deși chiar și acești compuși se utilizează în mod curent în medicină). Una dintre problemele citratului de argint este solubilitatea sa extrem de scăzută în apă, astfel încât este foarte dificil să se obțină concentrații ridicate.Fiind sub formă ionică, activitatea sa antibacteriană este, în anumite condiții, mai ridicată decât a argintului coloidal, mai ales în aplicații externe (dezinfectarea rănilor, obiectelor). Sporul de activitate, la aceeași concentrație, este (doar atunci când este preparat într-o manieră corespunzătoare) chiar de până la 5 ori față de argintul coloidal. Cu toate acestea, în organism, datorită combinării rapide cu clorurile din mediul intern, el precipită rapid în clorură de argint, eficiența sa scăzând foarte mult. Clorura de argint, deși este un compus cu oarecare eficiență antibacteriană, nu este la fel de activă ca și citratul de argint sau ca și argintul coloidal.

Particulele de argint au astfel un avantaj ridicat față de argintul ionic (pe bază de citrat) în cazul unei eventuale utilizări interne, mai ales că, în plus, au și un efect marcant antiviral.

Recomandăm de aceea acest argint ionic organic pentru utilizarea externă. Purificarea apei, dezinfectarea suprafețelor, a pielii, sunt aplicații foarte potrivite pentru acest produs. Mai mult, pentru persoanele care își prepară singure cremele sau loțiunile, el poate fi un foarte bun conservant, prelungind foarte mult valabilitatea acestora și fiind mult mai puțin toxic decât majoritatea conservanților utilizați în mod curent (din punctul nostru personal de vedere este chiar mai blând decât conservanții așa-numiți ECO).

Utilizarea sa se face aproape în toate cazurile sub formă diluată, chiar în momentul folosirii, în poporția dorită. În general, pentru un efect antibacterian minim, raportul de diluare ar trebui să fie minim 1:100 (1 parte Argyon la 100 parți apă). Desigur, el se poate utiliza și în concentrații mai ridicate, 1:50 de exemplu, caz în care concentrația finală este de 20ppm. La diluare se va utiliza de preferință apă demineralizată sau, dacă aplicarea se realizează foarte rapid, apă plată (dar nu de la rețeaua de apă potabilă). Apa obținută la instalațiile de osmoză inversă este foarte potrivită, precum și apa demineralizată (dar nu cea dedurizată).

Pentru utilizarea ca și conservant în cazul cremelor, se utilizează în proporție de circa 0,8-1,2% din cantitatea totală, în general în ultima fază. Singura restricție este aceea ca pH-ul cremei să fie mai mic de 7 (cel mai bine în jur de 5,5 sau mai redus), ceea ce este cazul cu aproape toate cremele. În cazul loțiunilor bazice, cu pH mai mare de 7, funcția de conservare nu poate fi îndeplinită. Pentru completarea spectrului antibacterian, se poate adăuga sorbat de potasiu (care este un conservant alimentar mult mai puțin toxic decât benzoatul de sodiu), în proporție de circa 1/3 din cantitatea de argint ionic.

În cazul unor situații mai grave, se poate utiliza Argyon chiar și nediluat, efectele fiind foarte rapide. Nu recomandăm însă să se exagereze, deoarece la aceste concentrații porțiunea pe care a fost aplicat în mod repetat și pe termen îndelungat se poate decolora sau chiar poate să capete culoarea gri și, în unele cazuri, efectul poate fi permanent. Desigur, în astfel de situații, acest dezavantaj poate fi considerat... minor.
Mod de păstrare:

Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui, la temperaturi cuprinse între 1 si 40C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani.

Mod de utilizare:

diluat, 0,5-2%, sau după necesități.

Compoziţie:

Aqua, Silver Citrate (1000ppm silver), Citric Acid

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101