Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Amareala, agent activ in afectiunile pulmonare

Amareala, agent activ in afectiunile pulmonare

Denumirea stiintifica: Polygala amara; Polygala vulgaris. Denumire populara: soparlita. Prezentare. Amareala este o erbacee de mici dimensiuni – maximum 20 cm – cu flori ce pot fi albe, violete, albastre, cel mai adesea albastre. Modesta planta cunos

Denumirea stiintifica: Polygala amara; Polygala vulgaris.

Denumire populara: soparlita.

Prezentare. Amareala este o erbacee de mici dimensiuni – maximum 20 cm – cu flori ce pot fi albe, violete, albastre, cel mai adesea albastre. Modesta planta cunoscuta sub numele de amareala apartine de familia poligalaceelor. Rizomul este scurt, iar partea aeriana a acestei plante se prezinta sub forma de tufa. Infloreste la sfarsitul primaverii si aproape toata vara. Amareala creste prin fanete, pe marginea drumurilor, pe terenuri intelenite. Fructul este o capsula.

In cazul amarelii, valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum
ii spune si numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile, probabil datorita concentratiei mai mari de substante active. In practica medicinala se utilizeaza, de obicei, sub forma de decoct, mai nou si sub forma de extract.

Substante active importante: poligalina – aceasta fiind substanta care da gustul amar apoi saponine, glicozide, alcoolul specific numit poligalita.

Intrebuintari. Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta,
determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Amareala este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare, provocand o secretie bronsica masiva care e, totodata, fluidifianta si expectoranta.

In cantitati mari, preparatele de amareala provoaca purgatie si contribuie la buna desfasurare a menstruatiei.

Principalul domeniu de aplicatie ramane, insa, sistemul respirator, amareala
facand parte din terapiile privind pneumonia, tuberculoza pulmonara, tusea convulsiva, bronsita. In tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi, intotdeauna, si un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.

#Amareala #plante vindecatoare #Polygala amara

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cuisoarele, beneficii si intrebuintari
Albastrelele,
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101