Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Acorda-ti timp pentru a te 'hrani'

Acorda-ti timp pentru a te 'hrani'

Femeile sunt adesea principalele persoane care ofera hrana. Femeile poarta sarcina si alapteaza bebelusul. Ele sunt epicentrul deciziilor privitoare la sanatate ale familiei si cel mai probabil ele acorda ingrijiri cand membrii familiei cad bolnavi

Femeile sunt adesea principalele persoane care ofera hrana. Femeile poarta sarcina si alapteaza bebelusul. Ele sunt epicentrul deciziilor privitoare la sanatate ale familiei si cel mai probabil ele acorda ingrijiri cand membrii familiei cad bolnavi. Ele sunt adesea soferul, bucatarul si directorul financiar al caminului. Si in plus, pe lânga ingrijirea copiilor si partenerului, ele sunt si in linia intâi a ingrijirii si suportului acordate parintilor, pe masura ce acestia îmbatrânesc.hrani femeia

Va suna cunoscut? Daca da, intrebarea mea pentru voi, femeile, este: cine are grija de voi? Cine va ofera 'hrana' emotionala si spirituala? Cine se asigura ca voi capatati timpul, atentia si suportul emotional de care aveti nevoie si le meritati?

Daca nu exista un raspuns clar la aceasta intrebare, opriti-va o clipa si realizati – nevoia este inca acolo; dorinta de a fi hranita si ingrijita este inca acolo; impactul de a nu fi ingrijita este inca acolo.

Deci ce poti face? Mai intai, realizeaza ca este bine sa ai nevoi. Urmatorul pas, decide la cine din lumea ta inconjuratoare poti apela pentru suport si ajutor. In unele cazuri s-ar putea sa nu fie optiunea evidenta care sa indeplineasca pentru tine acest rol.

Si asta este ok. Inca esti tu si ai o pozitie puternica. Poti rezerva pentru tine o parte din timpul alocat ingrijirii si hranirii celorlalti.

Rezerva-ti niste timp pentru tine – pentru activitate fizica sau o plimbare sau pentru a citi o carte. Poate inseamna sa iei masa cu o prietena. Poate sunt doua sedinte de meditatie de cate 15 minute pe care le faci singura.

Telul nu este ceea ce faci. Telul este acordarea de timp pentru a te reface pe tine si “sinele” tau, pentru a te concentra asupra ta si nu asupra lor. Aminteste-ti, in avion ti se  spune “in cazul neasteptat al unei urgente, cand este nevoie de oxigen, cand cade de sus masca de oxigen, puneti-o mai intai pe fata voastra, si apoi pe fata copilului dumneavoastra”.

Tu îti acorzi timp pentru a te hrani?
http://www.care2.com/greenliving/you-time-take-time-to-nurture-yourself.html - hrani

#complexul b #sursele #vitaminele #vitaminele b

Ce spun cititorii despre "Acorda-ti timp pentru a te 'hrani'"

stan andreea14 January 2014 16:23Raspunde

Din pacate sunt la pat de 15 zile pentru o sarcina delicata.Am descoperit ca este dificil sa ma multumesc cu ce fac cei din jurul meu pentru mine .Le multumesc tuturor din suflet,, isi dau tot interesul si nu vreau sa-i dezamagesc.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101