REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Hrana gatita. Ce este in ea?

Hrana gatita. Ce este in ea?

Dupa ani de zile in care am fost bucatar piromancare, adica imi placea hrana gatita "intens" crocanta, gatita mult inspre arsa, am descoperit hrana cruda; (nu vorbesc de carnea cruda sau nici chiar sushi), ci mai degraba fructele, vegetalele si sucur

Dupa ani de zile in care am fost bucatar piromancare, adica imi placea hrana gatita "intens" crocanta, gatita mult inspre arsa, am descoperit hrana cruda; (nu vorbesc de carnea cruda sau nici chiar sushi), ci mai degraba fructele, vegetalele si sucurile lor, nucile crude si semintele. In starea lor naturala, neschimbata, neatinsa de om, Negatite si cu siguranta Nearse, aceste alimente intr-adevar te pot vindeca de tot ce te afecteaza. Dupa cum reiese, hrana gatita – in special cea arsa – iti poate afecta sanatatea!

Da, stiu exact ce ganditi, “ORICINE mananca hrana gatita!” Dar nu oricine stie de fapt ce face gatitul mancarii, si, chiar mai important, ce face gatitul mancarii corpului tau cand o consumi in mod regulat.

Deci ce ar putea fi asa de rau cu gatitul mancarii? Se schimba ceva in mancare cand o incalzesti?hrana gatita

Ce anume si cu exactitate este IN mancarea gatita?

Oricand gatesti mancarea, fie pe plita, in cuptor, pe gratar, la microunde, sau intr-o friteuza, nu doar structura moleculara a alimentului devine denaturata, tulburata, si/sau degradata, ci acele molecule sunt preschimbate in noi configuratii chimice (asta este un lucru rau) si sunt formati produsi secundari cancerigeni si mutageni. Gradul in care acest lucru se intampla este dependent de temperatura de gatire, timpul si metoda de gatire.

Gratarul, carbunii incinsi, afumatul si friptul sunt cei mai rai contravenienti; ei sunt literal focurile mortii, dar si gatitul la abur afecteaza hrana. Stiati vechea zicala cum ca sunt mai multi nutrienti in apa vegetalelor gatite in abur decat cei ramasi de fapt in vegetale dupa gatit? Aceasta deoarece caldura distruge nutrientii, in special vitaminele hidrosolubile precum vitamina C si toate vitaminele B. Incalzirea hranei mai distruge si enzimele din alimente. De fapt, 100% din enzimele alimentelor sunt distruse la temperaturi chiar si de 42º C. In plus, oxigenul si apa continute in aliment sunt drastic reduse, grasimile sunt carcinogenizate (devin cancerigene), carbohidratii sunt caramelizati si proteinele coagulate, devenind practic inutilizabile de catre corp. Chiar si fibrele din aliment isi pierd capacitatea de “maturare” a colonului.

Incalzirea alimentelor mai creeaza si produsi toxici secundari. Aici este o lista a catorva dintre produsii secundari periculosi pe care cel mai probabil ii consumi fara sa stii de fiecare data cand mananci hrana gatita, fie ca vorbim de carbohidrati, grasimi sau proteine:

Acrilamide: acestea sunt produsi secundari cancerigeni ai carbohidratilor gatiti, cum ar fi painile, cartofii, pastele sau orice fel de amidon. Chiar FDA (Food and Drug Administration – Administratia pentru Hrana si Medicamente) recunoaste pericolele acrilamidelor. De fapt, pe site-ul lor (www.fda.com) au o lista a cantitatii de acrilamide gasite in diferite mancaruri gatite obisnuite, dar fii sigur ca industria alimentelor procesate de fast food nici nu vrea ca tu sa stii de asta!

Alil aldehida, acidul butiric, nitrobenzenul si nitropirenul: cartea Dieta, Nutritie si Cancer, publicata de Oficiul de Stiinte Toxicologice al FDA si de Consiliul de Cercetari Nutritionale (Nutritional Research Council) si de American Academy of Sciences listeaza aceste toxine ca fiind formate prin incalzirea grasimilor si uleiurilor din alimente.

Epoxizi, hidroperoxizi, aldehide nesaturate: acestea sunt generate cand se incalzeste grasimea din carne, lapte, oua si peste.

Furfurol/furani: aceste toxine sunt create cand sunt incalzite zaharurile.

Amane heterociclice (HCA): adauga caldura aminoacizilor (proteinelor) precum carnea, pestele, puiul si aceste otravuri vor fi servite la masa.

Indol, scatol, nitropiren, ptomatropina, leucomeina, hidrogen sulfurat, cadaverina, muscarina, putecina, nervina, mercaptinele: aceste produse secundare toxice au fost gasite in branzeturile gatite.

Metiglioxalul si atractiosida clorogenica: incalzirea boabelor de cafea produce aceste substante chimice.

Nitrozaminele: intrucat oxizii de azot din flacara gazului de la cuptor sau gratar interactioneaza cu grasimile, sunt create aceste toxine.

Hidrocarbonatii policiclici: acesti cancerigeni sunt generati din carbonizarea carnii.

Uleiurile hidrogenate/grasimile trans: aceste grasimi create de om, denumite si grasimi hidrogenate sau partial hidrogenate, au fost dezvoltate in mod specific ca un aliment procesat sa poata sta pe raft pentru o indelungata perioada fara a se rancezi. Multe dintre alimentele comune de astazi sunt de asemenea gatite in aceste grasimi trans. Consumul de grasimi trans poate duce la obezitate, boli de inima, cresterea colesterolului LDL/rau si micsorarea colesterolului HDL/bun si contribuie la o gramada de alte probleme ce afecteaza sanatatea.

Tineti minte, cand incalziti chiar si cele mai obisnuite uleiuri de gatit, cum ar fi uleiul de masline, caldura denatureaza moleculele uleiului si face ca uleiul sa se rancezeasca.

Ce se intampla cu corpul cand mancam hrana gatita?

Am devenit o “Specie Piromancacioasa”, consumand cantitati excesive de hrana gatita si supragatita la absolut fiecare masa: inclusiv snacksuri, pana la punctul imbolnavirii grave si completei distrugeri! Dar haideti sa vedem ce se intampla corpului de fiecare data cand mancam hrana gatita:

Leucocitoza digestiva:

Termenul de leucocitoza se refera la o sporire a numarului de celule albe din sange, indicand faptul ca sunt in modul de atac. Aceasta se petrece de obicei cand esti bolnav; celulele tale albe (leucocitele) ies la lupta sa te protejeze. S-ar putea sa va surprinda sa aflati ca acest raspuns imun mai intervine cand consumati hrana gatita. Acest raspuns imunitar este cunoscut sub termenul de leucocitoza digestiva, dar, interesant de notat, aceasta reactie nu intervine dupa mancatul hranei crude/negatite.

Imbatranire accelerata, scaderea pH-ului si formarea de radicali liberi: ipofuscina, o acumulare de materiale toxice, acide si reziduale cunoscute adesea ca “radicali liberi” acumulati in piele ( pete de batranete), ficat, sistem nervos si creier, atunci cand consumati mari cantitati de hrana gatita. PH-ul vostru devine acid si literalmente ruginiti dinauntru inafara. Asta este destul ca sa ma faca sa mananc mai des hrana cruda, negatita!

Sistem imunitar slabit, producerea de boli si pancreas suprasolicitat si marit (ca si alte organe): cand nu capatati nutrientii corespunzatori, celulele albe sanguine sunt intotdeauna in modul de atac si reziduurile toxice circula din plin, corpul tau slab si suprasolicitat da nastere bolilor comune precum alergiile, durerile de cap, sinuzitele, diabetul, bolile de inima, disfunctiile erectile, depresia, artrita, osteoporoza si diferitele cancere se dezvolta.

Toxemia intestinala

Toxemia intestinala, cumularea de flora neprietenoasa si digestie mai dificila: coloniile de bacterii neprietenoase preiau colonul pe masura ce ele se hranesc cu hrana neeliminata, nedigerata si similara cu smoala, putrezind in intestine. Mai este si o semnificativa descrestere a florei intestinale sanatoase din colon, adesea ducand la dificultati de digestie. O dieta bazata pe plante micsoreaza incarcatura toxica din colon si descreste cantitatea de bacterii neprietenoase si de alte produse secundare periculoase ce contribuie la cancerul de colon.

Acumularea de reziduuri toxice si placa mucoida agregata in sange si colon: un intestin congestionat plin de hrana gatita putrefiata poate duce la reabsorbtia toxinelor inapoi in fluxul sanguin. Aceasta acumulare de reziduuri din vasele de sange poate contribui la multe dintre problemele circulatorii comune precum bolile de inima, colesterolul mare, hipertensiunea sanguina si chiar disfunctii erectile, si de asemenea la multe alte provocari la adresa sanatatii precum guta, artrita, si diferitele cancere. In plus, afectiuni comune cum ar fi rinoree (iti curge nasul), dureri de cap, astm si chiar diaree pot fi semne ale unei “crize de vindecare” in care corpul este coplesit si incearca sa scape de mucusul si toxinele nedorite.

Malnutritia si deficientele de nutrienti importanti: multi dintre cei care mananca regulat mancare gatita sunt mereu flamanzi desi mananca intr-una. De mult eori acestia sunt complet malnutriti, deoarece componenta nutritiva a hranei gatite este semnificativ diminuata, astfel incat corpul intotdeauna pofteste si mai mult.

Epuizarea fortei vitale a hranei: asa cum este aratat in fotografia kirliana, gatitul literalmente omoara hrana; energia bioelectrica a acesteia este distrusa. Dupa gatit, mancarea este considerata “moarta”.

Risc sporit de boli de toate tipurile: gatitul hranei, in special la temperaturi inalte, literalmente arde proprietatile anti-boala si anti-cancer ale hranei. O dieta din care lipsesc vegetalele crude a fost implicata in orice, de la cancer la san si de colon, pana la boli de inima, diabet si chiar artrita.

Pasi mici

Chiar daca nu esti gata sa devii 100% mancator de cruditati, poti totusi sa faci corpului un bine prin adoptarea de schimbari culinare pozitive si mancand mai putina hrana gatita. Incepe incet prin marirea cantitatii de hrana cruda ingerata; alege salate proaspete in schimbul inelelor de ceapa prajita atunci cand mananci in oras si evita toate metodele evident nesanatoase cu antreul tau, cum ar fi prajitul prin imersie in ulei, gratarul si carbonizarea. Inlocuieste ceasca ta acida de cafea de dimineata sau sucul de portocale pasteurizat cu un suc vegetal proaspat, verde, alcalin si chiar alege o zi pe saptamana sa mananci doar hrana cruda/negatita. In timp, vei incepe sa simti diferenta, pielea iti va straluci si corpul tau iti va multumi cu multa sanatate.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.therealtruthabouthealth.com/newsstories/article/display/640679#

©www.doctorginger.com 2007 Dr. Ginger Southall  - hrana gatita

#grasimea de pe burta #hrana vie #pericole #sanatate #unde

Ce au mai parcurs alti cititori...

Esti ceea ce mananca celulele tale
7 ani pentru regenerarea completa a organismului
Dependenta de mancarea gatita: Cum o invingem?

Ce spun cititorii despre "Hrana gatita. Ce este in ea?"

sangeorzan olimpia25 January 2015 08:21Raspunde

este foarte buna informatia .este adevarat noi nu stim ce mincam si e bine sa fim informati dar totodata ne este greu sa renuntam la vechile obiceiuri de a //manca//bine si //bun// pana cand vedem ca este prea tarziu si cand nu mai avem ancotro atunci daca mai putem cautam sa n/e salvam .ori cum este bine si mai tarziu decat deloc Multumim tuturor celor care se straduiesc sa n/e anvete aceste lucruri folositoare

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101