Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Afla care sunt alimentele ce contin cel mai mult colesterol, zahar rafinat si grasimi trans

Afla care sunt alimentele ce contin cel mai mult colesterol, zahar rafinat si grasimi trans

Cand trebuie sa facem alegeri alimentare sanatoase, incercam sa respectam sfaturile si indrumarile specialistilor, obtinute in baza unor studii stiintifice. Insa, uneori, acestea sunt mult prea generale. Daca ni se spune sa reducem grasimile solide

Cand trebuie sa facem alegeri alimentare sanatoase, incercam sa respectam sfaturile si indrumarile specialistilor, obtinute in baza unor studii stiintifice.

Insa, uneori, acestea sunt mult prea generale. Daca ni se spune sa reducem grasimile solide (surse importante de acizi grasi saturati si grasimi trans), la ce alimente se face referinta, mai exact?

Aceeasi situatie este si cu nutrientii pe care suntem incurajati sa-i consumam in cantitati mai mari. Avem nevoie de mai mult magneziu, dar ce inseamna acest lucru cand vorbim de mancare?

Cand vorbim de surse de zahar, ne gandim, cum este de asteptat, la dulciuri si bauturi racoritoare, insa sunt si multe alte produse considerate sanatoase, care pot contine un adaos insemnat de zahar.

Care sunt, atunci, principalele cinci surse de zahar dintr-o dieta tipic occidentala?

Studiile arata ca bauturile carbogazoase contribuie in proportie de 36.6% la consumul total de zahar al unei persoane, produsele de panificatie cu 11.7%, bauturile racoritoare de fructe cu 11.5%, dulciurile pe baza de lapte, cum este inghetata, cu 6.4%, iar bomboanele cu 6.2%.

Care sunt produsele cu cea mai mare densitate calorica? Statisticile arata ca aici intra dulciurile si produsele procesate bogate in grasimi, desi nici ouale, carnea (inclusiv pestele si carnea de pui), nucile, semintele si bauturile carbogazoase nu sunt produse cu continut caloric scazut. Principalele cinci surse de calorii intr-o dieta tipic occidentala sunt, in principal dulciurile, care reprezinta 6.4% din consumul total de calorii; painea, care reprezinta 6%; carnea de pui, care reprezinta 5.6%; bauturile carbogazoase si alte bauturi indulcite, 5.3%; iar pizza, 4.5%.

Care sunt alimentele care contin cantitatea cea mai mare de colesterol? Ouale, pestele, carnea de pui sunt pe primul loc, urmate de dulciuri, lactate si alte tipuri de carne. Printre alimentele care reprezinta procentul cel mai ridicat de colesterol intr-o dieta occidentala se numara ouale (24.6%), carnea de pui (12.5%), carnea de vita (11.0%), branza (4.2%) si carnea de porc (3.9%).

In ceea ce priveste grasimile saturate, pe primul loc se situeaza dulciurile, lactatele si toate tipurile de snacksuri, in timp ce pe locul doi se situeaza ouale, carnea de pui, pestele si carnea rosie. Cele mai multe grasimi saturate intr-o dieta tipic occidentala provin din branza (8.5%), pizza (5.9%), produse de patiserie (5.8%), dulciuri pe baza de lactate (5.6%) si carnea de pui (5.5%).

Sarea se regaseste in cantitatea cea mai mare in mezeluri si snacksuri. Insa sarea provine, in cea mai mare parte, din paine (7.3%), pui (6.8%), pizza (6.3%), paste (5.1%), si mezeluri (4.5%).

Grasimile trans sunt prezente in multe alimente in mod natural sau sunt adaugate sau produse artificial. Pe primul loc se situeaza snacksurile, urmate de uleiuri, produse de origine animala si derivate din produsele de origine animala. Sursele principale de grasimi trans sunt prajiturile, biscuitii, produsele de panificatie si patiserie (40%), urmate de produsele de origine animala (21%), margarina (17%), cartofii prajiti (8%), si chipsurile si popcornul (5%).

Cele mai bune surse de nutrienti sunt, fara indoiala, alimentele de origine vegetala, ierburile aromatice si condimentele, fructele, leguminoasele, cerealele integrale si nucile si semintele. In general, acestea nu contin compusii pe care trebuie sa-i evitam si, pe de alta parte, contin pe langa vitaminele si mineralele esentiale, sute de fitonutrienti care pot proteja impotriva cancerului, a bolilor cardiace, osteoporozei si a altor boli cronice.

Pe langa faptul ca produsele procesate si cele de origine animala nu contin fitonutrienti care pot preveni bolile, acestea contin compusi care pot favoriza aparitia bolilor.

De aceea se pare ca persoanele cu diete preponderent vegane sau vegetariene tind sa manance mai dens nutritiv. 

In concluzie, cu cat mai multe vegetale, cu atat mai bine. 

Află Ce este colesterolul, care sunt valorile normale și ce alimente ajută la scăderea colesterolului

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/what-are-the-healthiest-foods.html

#alimentatie sanatoasa #fructe si legume #grasimi saturate #grasimi trans #leguminoase #nucile si semintele

Ce au mai parcurs alti cititori...

Inflamatii, zahar si grasimi: informatii noi si uimitoare
4 metode care fac cerealele si leguminoasele mai usor de digerat
O budinca delicioasa ce echilibreaza hormonii si stimuleaza metabolismul
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101