Cartofii prajiti si alimentele prajite in general dauneaza corpului si mintii in multe feluri diferite, si nu au doar o consecinta de durata, constituie un dezavantaj chiar si pe termen scurt. Asa cum o masina trebuie sa mearga bine si sa nu aibe probleme, si corpul tau are nevoie sa-si digere mancarea intr-un mod adecvat, care sa nu inece unica si singura “masina” pe care o ai pentru toata viata.
Nu te prea poti minti singur in privinta alimentelor prajite pentru ca efectele lor negative sunt mult prea evidente. Prinde-te numai de burtica sau pune mana pe coapse sau pe solduri si apoi incearca sa-ti spui ca totul este ok.
In plus, obezitatea inseamna ca pur si simplu oamenii stocheaza mancaruri prajite si carbohidrati sub forma de grasime corporala, iar pentru multi dintre noi, aceasta este ca un bagaj pe care nu-l pot lasa jos, sau cel putin nu pana se aseaza. Faptele vorbesc de la sine:
- Alimentele prajite ingroasa arterele si duc la atacuri cerebrale si Alzheimer;
- Venele si arterele ingrosate duc la atacuri de cord si anevrisme;
- Uleiul de rapita este numarul unu dintre cele 3 produse modificate genetic din SUA si este folosit in aproape toate restaurantele si aproape toate produsele prajite pe care le gasiti in magazine;
- Uleiul de rapita este sintetic si priveaza celulele de oxigen, cauzand emfizem pulmonar si dificultati respiratorii, ce duc intr-un final la cancer;
- Soia si produsele derivate din soia sunt aproape toate modificate genetic;
- Uleiul de porumb si derivatele din porumb (presarate pe aproape orice) sunt si ele modificate genetic si contin pesticide ;
- Cele mai multe alimente prajite contin mono glutamat de sodiu pentru a accentua aroma de “mancare moarta”;
- Medicamentele pentru aciditate fac mai rau – impiedica organismul sa produca enzime naturale. In plus aduc cu ele calciu nesanatos care este o armura (protectie) pentru paraziti/infectii;
- Majoritatea carnii provine de la animale, pasari si pesti “de cultura” imbibate cu hormoni si antibiotice;
- Prajelile sunt alimente inflamatorii ce cauzeaza probleme pentru incheieturi;
- Depunerile arteriale maresc presiunea sangelui;
- Cartofii prajiti si cele mai multe produse de panificatie (cornuri /blatul de pizza/lipia/ lipia din porumb etc) absorb uleiul de rapita si il transforma in zahar in stomac;
- Alimentele modificate, procesate si prajite nu se descompun in corp asa cum ar trebui, ci raman in rinichi, ficat, intestine, prostata si colon perioade lungi de timp, daca nu chiar pentru totdeauna;
Daca e sa ne luam dupa articolul asta, murim de foame.
....
Deci sunt intr-o oacrecare masura deacord. Ceea ce tin sa mentionez si sa critic foarte dur aceasta postare este, Mai scriitorule care ai fii tu , aici din cate vad eu este un site dedicat vieti in verde si viu si tu vii cu urmatoarea fraza "Cauta online magazine cu vitamine si alimente sanatoase din apropierea ta. " pai ce inseman asta? cati bani primesti pentru reclame la vitamine si vanzari in mediu online? Esti patetic cu aeasta fraza, daca vrei sa ajuti omanei puteai sa ii indrumi spre consumul de alimente , fructe, legume, samburi uscati din care iti primesti un raport foarte mare de vitamine. Iar referitor la faptul cu , uleiurile, grasimile, porumbul, etc... tin sa te contrazic si sa nu te mia exprimi probabil din citite si auzite sau ca ma rog cine stie ce mare nutritionist a zis si este valabil doar ca a zis el. Intradevar daca le consumi cu nesabuinta si nu faci si recuperare pe cealalta parte cu miscare, saune, etc. normal ca la un moment dat se vor aduna in organism substante nocive. Din experienta proprie nu din auzite asa ca de la un nestiutor mananc cartofi prajiti dar eu ii prajesc si cartofi u sunt la punga marea diferenta ci sunt direct de la piat care mai trebuie si curatati ceea ce pt. alti este un foarte mare impiediment, uleiurile si porumbul daca nu ai stiut iti ofera un mare aport de energie atunci cand trebuie si daca este mia ales uleiul consumat cu limite, ce sa mai zic, cine te pune sa consumi ulei si produse made in USA modificate cand ai atatea varietati de limnte si produse romaesti naturale. Asa ca o informatie poate nu prea utila pentru tine, eu nu consum carne, am consumat cu mult timp in urma, consum doar vegetale si spre dezamagirea ta preparte cu uleiuri asa mai romanesti. Rezultatul, aratoane montane de 42 km , lergari la plat de 88 km , iar asa la cate 3 luni donare de sange si surpriza, ghici ce ? analizele medicale de sange sunt perfecte cu fatori cei mai buni ce tin de hemoglobina, colesterol si coagulatori in sange, adica asa ca o sinteza un sange prntre cele mai bune la donat. Concluzia te las pe tine sa o tragi si pe cititori.
Despre ce uleiuri vorbe?ti? Omega 6?care consum? toat? lumea. ..?i nu sunt bune de nimic? ..omega 9...?care e cel bun. ..sau omega 3...cel mai bun. ..tip ulei de in alimentar?
Hai mai ca toti am mancat cartofi prajiti si n-am murit :) Nu ma refer la cei din restaurant, ci la cei facuti de mama in tigaie, cu 3-4 linguri de ulei, un praf de sare, putina apa si capacul pus deasupra, sa se inabuse bine. Cartofi mai buni ca aia nu exista, iar uscaturile din restaurant facute cu ulei ranced nici nu ma atrag. Poate ma atrageau cand eram mica, dar mai mult pentru ca era la moda McDonalds si toata lumea manca acolo. Aluatul de pizza iarasi il fac in casa, din faina, sare, drojdie, foarte putin ulei de masline si mirodenii. Iese foarte bun si e sanatos. Sfatul meu? Gatiti acasa, cat mai des posibil, si cumparati ingredientele din surse locale si ecologice. Inca mai avem mancare buna in Romania!
Glutenul este adeziv de alimente mutant? Stiu ca este la moda sa nu mananci gluten, dar totusi, sa nu exageram. Este ceva natural. Si la blatul de pizza glutenul vine de la faina. In restul preparatelor, nu stiu, dar poate autorul se referea la amidon? Ca asta este folosit in mancaruri chinezesti pentru ingrosare.