Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Acidul fosforic utilizat in bauturile carbogazoase dizolva smaltul dintilor

Acidul fosforic utilizat in bauturile carbogazoase dizolva smaltul dintilor

Natural News Forensic Food Lab (Laboratorul de Criminalistica Alimentara Natural News), au realizat o noua investigatie pretioasa unde au pus sub microscop dintii, in timp ce sunt scaldati in acid fosforic – acelasi acid utilizat in sucurile racorito

Natural News Forensic Food Lab (Laboratorul de Criminalistica Alimentara Natural News), au realizat o noua investigatie pretioasa unde au pus sub microscop dintii, in timp ce sunt scaldati in acid fosforic – acelasi acid utilizat in sucurile racoritoare.

"Am completat aceasta cercetare si redare microscopica video acum o saptamana si am fost socat sa descopar cat de usor distruge acidul fosforic dintii. Vedeti fotografiile si video-ul de mai jos pentru mai multe detalii.

Ca director al Natural News Forensic Food Lab, vreau sa stiti ca aceste fotografii nu au fost modificate in nici un fel. In plus, nici un animal nu a fost vatamat sau ucis pentru ca acest video sa fie facut. Acidul utilizat la acest experiment stiintific este acid fosforic pur, de concentratie 85%, acelasi tip de acid folosit la bauturile racoritoare si carbogazoase. Absolut nici un alt acid nu a fost utilizat in experiment.

Aceste rezultate sunt reproductibile in orice laborator stiintific.
Aceste dovezi biologice ale deteriorarilor cauzate dintilor de acidul fosforic vor fi atacate vicios de catre industria bauturilor carbogazoase, care are o lunga istorie de respingere a faptelor stiintifice, una la fel de indelungata precum cea a industriei tutunului.

Deci daca vedeti comentarii negative despre acest articol sau video, sa stiti ca trolii (postaci negativi mercenari) sunt cel mai probabil platiti de catre interesele corporatiste pentru a incerca sa se puna in intuneric aceste descoperiri si a ataca mesagerul, mai degraba decat a admite ca produsele lor vatama in mod direct sanatatea propriilor lor clienti.

Priviti fotografiile inainte si dupa

Aici este prima fotografie a dintilor pe care i-am utilizat in acest experiment. Ei au fost inlaturati de pe mandibula unui mistret salbatic gasit mort in Texas. Erau complet intacti si nu au fost expusi acidul fosforic inaintefactorilor naturali (da, colectez specimene din natura pentru a le aduce in laborator pentru investigatii in interesul public).

Pentru a efectua experimentul, am scaldat acesti dinti in acid fosforic.

Acest lucru a cauzat o reactie chimica imediata, rezultand in degajarea de gaz pe care o vedeti in fotografia de mai jos pe masura ce acidul fosforic mananca smaltul dintelui.
Dupa cum puteti vedea, integritatea dintelui este complet distrusa.
Priviti acest video pentru a avea o imagine de ansamblu al acestui experiment :

Fapte despre experimentul acid fosforic peste dinti

Aici sunt cateva fapte despre cum a fost realizat experimentul:

• Dintii utilizati sunt dinti de mamifer obtinuti de la un mistret salbatic . Acesti dinti au fost ancorati in mandibula si nu au fost niciodata expusi factorilor atmosferici.

• Dintii de mistret salbatic sunt aproape identici dintilor umani in termeni de structura, fiziologie si compozitie chimica. Proprietatile lor ca duritate si durabilitate sunt de fapt superioare dintilor umani de la fiintele umane moderne (deoarece mistretii au o nutritie cu mult superioara oamenilor moderni obisnuiti care consuma alimente lipsite de nutrienti, procesate si pline de chimicale toxice).

• Inainte de a fi scaldati in acid, au fost examinati si erau relativ netezi, durabili si duri. Ei au fost dificil de extras din osul mandibulei si au rezistat zgarierii cu pensete obisnuite. Nu am cantarit dintii inainte de baia in acid, dar planuim sa facem asta intr-o varianta extinsa a acestui experiment, care sa vizeze pierderea totala de masa a dintilor cauzata de acidul fosforic.

• Dintii au fost scaldati intr-o solutie de acid acidul fosforic dupafosforic cu concentratie 85% pentru o perioada de 12 ore. Aceasta concentratie a acidului fosforic este mult mai inalta decat concentratia gasita in mod tipic in produsele carbogazoase, deci efectele pe care le vedeti aici sunt accelerate comparative cu efectele pe care le puteti vedea in cazul concentratiilor mai scazute de acid gasite in mod tipic in bauturile carbogazoase.

• Potrivit unui sondaj 2012 Gallup, aproape jumatate dintre americani beau zilnic bauturi carbogazoase, prin aceasta scaldandu-si zilnic dintii in acid fosforic.

• Potrivit acestor fapte facute publice despre carbogazoase, americanul in medie bea 45 de galoane/170 de litri de bauturi indulcite in fiecare an. Fiecare sticla de 20 uncii/600 ml contine 16 lingurite de zahar.

• Un doctor citat de ABC News confirma ca acidul fosforic din bauturile carbogazoase poate distruge oasele. “Fosforul ajuta la eliminarea calciului din oase, cand este foarte bine absorbit in bauturile carbogazoase pe care le consuma oamenii”, a spus dr. Loren Wissner Greene de la Centrul Medical Langone al New York University.

• Respectivul pH al bauturii Cola este 2.525, doar usor mai ridicat decat cel al unei baterii de masina.

• Potrivit unui studiu stiintific prezentat in LiveScience.com, “dintii cufundati in produsele Coke, Pepsi, RC Cola, Squirt, Surge, 7 Up si Diet 7 Up au pierdut mai mult de 5% din greutatea lor, potrivit raportului lui Poonam Jain si a colegilor ei de la Scoala de Medicina Dentara a Southern Illinois University. Raportul continua, spunand “potentialul eroziv al produselor de tip cola este de 10 ori mai mare decat cel al sucurilor de fructe in doar primele trei minute de baut, a aratat un studiu de anul trecut”.

Acidul fosforic iti vatama dintii la fel de mult ca utilizarea metamfetaminei

Aceasta poveste devine si mai socanta, cand realizati ca acidul fosforic din bauturile carbogazoase ar putea sa va deterioreze dintii la fel de mult ca utilizarea metamfetaminei sau a altor droguri.

“Consumil a  cantitati din bautura ta carbogazoasa favorita ar putea sa fie la fel de vatamator pentru dintii tai ca si utilizarea metamfetaminei si crack-ului (o varianta ieftina si daunatoare a cocainei), afirma un comunicat de presa al Academy of General Dentistry [sursa]

Pentru a efectua studiul, "studiul de caz al General Dentistry a comparat deteriorarea din trei guri ale unor indivizi diferiti – un utilizator recunoscut de metamfetamina, un utilizator indelungat al cocaine si un bautor excesiv de bauturi carbogazoase. Cercetatorii au gasit acelasi tip si severitate a deteriorarii datorate eroziunii dintilor in gura fiecaruia dintre cei trei participanti” a raportat comunicatul de presa al AGD.
"Fiecare persoana a experimentat severa eroziune dentara datorata inaltului nivel al acidului prezent in “drogul favorit” al acesteia – meth, crack sau bauturi carbogazoase”, a spus Mohamed A. Bassiouny, doctor in medicina si stiinte, sef de proiect al studiului."

Sursele pentru aceast articol cuprind:

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-05/aogd-sai052813.php

http://www.livescience.com/7198-acids-popular-sodas-erode-tooth-enamel.html

http://www.gallup.com/poll/156116/nearly-half-americans-drink-soda-daily.aspx

http://www.kickthecan.info/soda-facts

http://www.naturalnews.com/041933_phosphoric_acid_teeth_sodas.html -acidul fosforic

#acidul fosforic #dinti #distrugere

Ce spun cititorii despre "Acidul fosforic utilizat in bauturile carbogazoase dizolva smaltul dintilor"

Nemes Amalia25 March 2016 16:38Raspunde

In sucuri nu se regaseste acid fosforic 85%, asta in primul rand, iar in al doilea rand cantitatea de acid fosforic din sucuri nu este atat de mare, prin urmare consummul de bauturi carbogazoase nu o sa ne distruga dintii , doar abuzul ne poate dauna sanatatii!

Adrian. A.02 June 2014 01:52Raspunde

Confirm. In plus, datorita faptului ca am baut Coke timp de aproape 4 ani, am dezvoltat pietre de natura fosforica la rinichi. Nu cred ca cineva si-ar dori sa sufere cat am suferit eu din nestiinta. Durerea crizei de rinichi este comparabila cu cea a nasterii.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101