Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Iata cateva strategii simple de a-ti reduce expunerea la toxine:

Iata cateva strategii simple de a-ti reduce expunerea la toxine:

In fiecare zi suntem expusi la toxine, din mancarea, apa si aerul nostru! De aceea corpul nostru are un sistem intern de detoxifiere eficienta care lucreaza 24 de ore, 7 zile pe saptamana, prin ficatul, intestinele, pielea, rinichii si plamanii nostr

In fiecare zi suntem expusi la toxine, din mancarea, apa si aerul nostru! De aceea corpul nostru are un sistem intern de detoxifiere eficienta care lucreaza 24 de ore, 7 zile pe saptamana, prin ficatul, intestinele, pielea, rinichii si plamanii nostri.
 
Ficatul, sistemul nostru principal de filtrare, are doua faze de detoxifiere, si fiecare este foarte importanta. Faza 1 cu traseul ei duce catre producerea de intermediari toxici (radicali liberi) care apoi trebui sa fie supusi actiunii din Faza 2, astfel incat sa ii faca inofensivi. Daca, din orice motive, Faza 1 este supraactiva si Faza 2 lenta, capatam riscul unei acumulari de produsi toxici intermediari de la traseul Fazei 1. Acesti produsi biochimici sunt mai daunatori decat insasi toxina initiala!

Cateva strategii simple de a-ti reduce expunerea la toxine:

1. Inceteaza sa mananci mancare conservata (chiar daca este organica)!

Conservele sunt captusite cu BPA(Bisfenol A), un Poluant Organic Persistent(POP). POP-ii pot ramane in corpul uman pana la 100 de ani! POP-ii induc preferinta pentru enzimele Fazei 1(enzimele Citocrome P450) ale traseelor de detoxifiere hepatica si cauzeaza producerea de radicali liberi, care la randul lor epuizeaza rezervele de antioxidanti ale corpului tau.

2. Evita sticlele din plastic pentru apa.

Bea apa toata ziua, dar nu o bea din sticle de plastic! Acestea si ele contin BPA.

3. Citeste cu atentie ingredientele din produsele de machiaj!

Majoritatea produselor pentru machiaj(chiar si cele de marca), contit ftalati si Triclosan, care sunt perturbatori endocrini si simulanti hormonali. Machiajul tau ar trebui sa contina doar ingrediente naturale. Aminteste-ti, daca nu il poti manca, nu il aplica pe pielea sau corpul tau!

4. Utilizeaza doar produse naturale de curatenie in casa!toxine

Chimicalele sintetice pentru curatenie produc o substanta secundara, numita dioxina, un perturbator endocrin, modulator de imunitate si cancerigen care induce Cyp1B1, o enzima a Fazei 1 de traseu hepatic de detoxifiere. Aceasta duce la o productie sporita de Estrogen 4 hidroxi, un estrogen "rau", asociat cu dezvoltarea cancerului la san.

5. Gaseste-ti un dentist bun si scapa de orice plombe cu argint-mercur, inlaturate in siguranta!

Acumularea de mercur in corp poate cauza probleme autoimune si neurologice. El se leaga la grupurile sulf-hidril in glutationa(GSH), antioxidantul principal al corpului, facand-o ineficienta in slujba ei de diminuare a radicalilor liberi. Mercurul epuizeaza GSH-ul si seleniul, un mineral crucial pentru sanatatea tiroidei si producerea adecvata a hormonilor tiroidieni.

6.Nu mai consuma , alimente denaturate, pline de pesticide , procesate sau modificate genetic !

Consuma grapefruit, ceapa, usturoi, crucifere, telina, patrunjel. Toate acestea ajuta ficatul in rolul sau de detoxifiere. Consuma cat mai multe alimente organice. Consuma proteine si aminoacizi de calitate la fiecare masa deoarece ambele faze de detoxifiere au nevoie de aminoacizi pentru a functiona optim. Evita pe cat posibil produsele de provenienta animala. Acestea induc in mod selectiv enzima de Faza 1,Cyt1A1.

7. Opreste ingerarea oricarei substante suprasolicitante.

Acestea includ tutunul, alcoolul, drogurile, chiar stimulentele precum cafeina!

8. Afla ca medicamentele pot fi cea mai mare povara pentru corpul ta cand incearca sa se detoxifieze.

Discuta intotdeauna detaliat cu medicul tau in ceea ce priveste nevoia de medicamente pe reteta. Treci in revista optiunile mai sigure si intelege foarte bine profilul efectelor lor secundare.

9. Redu-ti drastic nivelul tau de stres.

Stresul este o toxina, in special cand este cronic! Corpul nostru nu poate face diferenta intre stresul emotional si cel fizic, si reactioneaza in mod similar la amandoua, prin producerea de cantitati generoase ale hormonului de stres cortizol. Cand este sporit pentru perioade lungi, cortizolul poate duce la boli cronice nedorite si simptome precum hipertensiune, crestere in greutate, sindrom metabolic, diabet, sindromul colonului iritat, probleme de somn si chiar sporeste riscul de infarct si accident vascular cerebral.

10. Investigheaza orice alergii la alimente.

Alergiile la alimente si proasta sanatate a intestinelor sunt inflamatorii! Markerii de exces cronic de inflamatii ce circula prin sange se comporta la fel ca toxinele si micsoreaza eficacitatea mecanismelor hepatice de detoxifiere. O analiza cuprinzatoare a fecalelor si un test de sensibilitate alimentara te pot ajuta sa identifici alimentele declansatoare de alergii.

11. Scapa de grasimea in exces.

Grasimea stocheaxa toxinele! Scapa de excesul de grasime corporala, in special de tesutul adipos visceral, inflamator. Inteligenta corpului nostru crede ca solutia la poluare este diluarea, si intrucat majoritatea toxinelor sunt solubile in grasime, incearca sa dilueze continutul sanguin al acestor toxine prin impingerea lor in celulele grase!
 
Este important sa iti amintesti ca reducerea de grasimi ar trebui intotdeauna facut sub supravegherea unui profesionist in ingrijirea sanatatii. Daca traseele hepatice de detoxifiere nu sunt sprijinite inaintea initierii unui program de pierdere a greutatii sau a grasimii, respectiva persoana poate sa se imbolnaveasca foarte rau cand pierderea grasimii provoaca eliberarea in sange de mari cantitati de toxine pana atunci stocate. S-ar putea sa fi auzit de oameni care au devenit destul de bolnavi dupa pierderea rapida a greutatii. Deci te rog sa practici precautia!

12. Agita-te!

Miscarea  mobilizeaza toxinele! Exercitiul fizic regulat face ca toxinele sa fie eliberate cu usurinta prin piele, via transpiratie. Yoga este excelenta pentru amplificarea drenajului limfatic. Respiratia lenta elibereaza toxinele prin plamani.

13. Pune-ti in miscare tractul gastrointestinal.

Intestinele noastre au fost numite traseul de detoxifiere "Faza 3"! Evita constipatia, astfel incat odata ce ficatul si-a facut treaba de convertire a toxinelor solubile in grasimi in componente solubile in apa, acestea sa fie eliminate cu usurinta si rapiditate prin scaun. Constipatia duce la recircularea toxinelor in corp, sporind expunerea la toxine si astfel marind riscul de cancere si alte boli cronice.

14. Trebuie sa previi acumularea de toxine emotionale!

Practica cu regularitate tinerea unui jurnal, iertarea, deplinatatea mentala si tehnicile de eliberare emotionala. Nu ezita sa cauti ajutorul profesionistilor daca este necesar.

15. Ultima, dar probabil unul dintre cele mai importante strategii este odihna!

Este cea mai buna cale de a-ti reintineri capacitatea de detoxifiere a corpului, atat la nivel mental, cat si fizic. Evalueaza daca te trezesti odihnit in fiecare dimineata. Daca nu, te rog sa te duci la o examinare pentru a vedea de ce se intampla asa! Ar putea sa fie cel mai important lucru pe care l-ai facut pentru tine insuti! Sa speram ca unele dintre aceste strategii mentionate te vor ajuta.
 
Pentru ajutor suplimentar si individualizat  si testare functionala a sanatatii tractului tau gastrointestinal, sensibilitatii tale la alimente, la toxine; evaluare a glandelor renale, sau testare pentru deficiente ale micronutrientilor(oligoelementelor), vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor(care au impact asupra capacitatii ficatului de a elimina toxinele), gaseste un medic specializat in zona ta.
 
Citeste mai multe despre programele de detoxifiere organizate de Viataverdeviu aici :Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017
 
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.mindbodygreen.com/0-11228/15-simple-ways-to-reduce-toxins-in-your-life.html - toxine
#oncologi #reducere #sanatate #toxine #viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

11 lucruri simple pe care le poate face oricine pentru trai o viata sanatoasa
6 modalitati usoare de a-ti lua sanatatea in propriile maini
Concentreaza-te pe sanatatea emotionala.

Ce spun cititorii despre "Iata cateva strategii simple de a-ti reduce expunerea la toxine:"

ionel03 July 2014 16:34Raspunde

Hi, ce planta aveti in poza si era bine sa recommendati un ceai. .sau ceva de baut. .de urzica nu ati zis nimic. ..de ar sti omul despre urzici. .totul. .ar consuma numai urzici. ..

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101