Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 10 alimente recomandate in diabet

10 alimente recomandate in diabet

Descoperă 10 alimente care reduc zaharul din sange, contribuie la sanatatea pancreasului si pot chiar reduce nevoia de insulina.

Daca esti diagnosticat cu diabet de tip 2, probabil ca doctorul deja ti-a recomandat sa limitezi consumul de zahar, sa eviti carbohidratii procesati si sa consumi mai multe cereale integrale, verdeturi si legume. Aceasta alegere ar fi primul pas pentru imbunatatirea sanatatii. Dar daca ar exista alimente care sa influenteze direct zaharul din sange si diabetul de tip 2?

Iata 10 alimente care reduc zaharul din sange, contribuie la sanatatea pancreasului si pot chiar reduce nevoia de insulina:

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

  1. Murele – Murele nu sunt doar delicioase, sunt pline de flavonoide si  antioxidanti. Continutul ridicat de fibre si de vitamina C si E fac din acestea alimentul ideal pentru stabilizarea zaharului din sange. Poti savura murele atat proaspete cat si congelate pe tot parcursul anului. Pot fi consumate in smoothie-uri de fructe, cu cereale integrale sau simple. Murele sunt dulci de la natura si nu au nevoie de niciun adaos.
  2. Fasolea garbanzo – Denumita uneori si naut, acest tip de fasole este bogat in fibre si are un continut redus de grasimi. Fasolea garbanzo are continut ridicat proteic si poate inlocui proteina animala din alimentatie – carnea rosie, laptele si branza care au continut ridicat de grasimi saturate. Fasolea garbanzo se poate gati acasa sau se poate cumpara la conserva; dar alegeti varianta cu continut scazut de sare. Fasolea garbanzo este minunata daca este racita si adaugata intr-o salata de verdeturi. Poate fi folosite si in supe, ca inlocuitor de carne in chili sau spaghete, sau hummus, pasate, amestecate cu ulei de masline.
  3. Merele – Merele au continut ridicat de fibre, antioxidanti si vitamina C. Merele sunt usor de introdus in alimentatie. Pot fi consumate ca atare sau taiate si adaugate unei salate, cum ar fi salata Cobb. Merele pot fi luate ca desert la pachet. Speli unul si-l adaugi pachetului de mancare. Daca nu-ti place aroma merelor acrisoare poti incerca alte soiuri, merele avand o varietate de apreciat din care oricine isi poate gasi ceva pe gustul sau. Cele mai potrivite pentru diabetici sunt inse merele padurete.
  4. Broccoli - Broccoli este bogat in fibre si este o buna sursa de crom. Atat fibrele, cat si cromul sunt benefice in tratarea diabetului. Broccoli poate fi gatit la abur si servit cu putin ulei de masline si sare de mare. Poate fi adaugat la salate si la sandvisuri dar si in smoothie-uri.
  5. Avocado – Cei mai multi dintre noi stiu ca avocado este bogat in grasimi monosaturate, benefice pentru inima, pentru ca scad nivelul de colesterol si, in consecinta, riscul atacului de cord si a bolilor de inima. Un studiu din 2008 publicat de Revista Americana de Nutritie Clinica (2) arata ca grasimile vegetale nesaturate pot reduce semnificativ riscul aparitiei diabetului de tip 2. Avocado se poate folosi in guacamole, se poate felia si adauga in salate sau in sandvisuri. Avocado trebuie cumparate cand sunt un pic moi si de culoare verde inchis.
  6. Sparanghel – o portie de sparanghel are doar 5 grame de carbohidrati si numai 20 de calorii, dar este bogata in fibre, antioxidanti siAsparagus acid folic. Mai contine glutation, despre care se stie ca scade nivelul zaharului din sange si mareste productia insulinei.
  7. Migdalele – Migdalele sunt bogate in proteine, fibre si grasimi polinesaturate. Toate acestea sunt componente ideale pentru o dieta sanatoasa. Migdalele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stabiliza nivelul de zahar din sange la persoanele bolnave de diabet. Grasimile bune din aceste nuci incetinesc digestia, alunga senzatia de foame si usureaza munca pancreasului. Migdalele pot fi consumate ca o gustare intre mese. Pot fi adaugate si in salate si chiar maruntite si presarate pe multe din meniurile cu specific asiatic. Merg deo minune si in dulciuri mai ales in torturile rawvegane. 
  8. Kale - Kale, conform clasificarii site-ului Alimentele cele mai sanatoase din lume (3), este bogata in fibre si vitamine E, C si A, toate fiind binecunoscute pentru capacitatea de stabilizare a nivelului de glucoza in sange. In timp ce multe persoane le consuma crude in salate, pentru a se bucura de tot continutul nutritiv si de aromele acesteia, se poate gati usor la abur si apoi lasata putin inainte de a fi servita.
  9. Merisoare – Multi cred ca sunt doar fructe de sezon, dar merisoarele pot fi consumate pe tot parcursul anului. Sunt bogate in fitonutrienti precum antocianina, care ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange.
  10. Ovazul – Ovazul este bogat in fibre solubile. O dieta bogata in fibre, conform unui document publicat de Scoala de Medicina de la Harvard (4), previne constipatia, reduce nivelul colesterolului si tine sub control nivelul zaharului din sange. Deoarece fibrele din alimente sunt digerate diferit de alti carbohidrati, acestea nu necesita insulina si trec intregi prin tractul digestiv. Acest lucru da senzatia de satietate fara sa altereze nivelul de zahar din sange.

SURSE

1) http://science.naturalnews.com
2) http://ajcn.nutrition.org
3) http://www.whfoods.com
4) http://huhs.harvard.edu
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/046223_diabetes_soluble_fiber_blood_glucose_levels.html - diabet

#alimente #diabet #fibre #insulina #merisoare #migdale #ovaz

Ce au mai parcurs alti cititori...

Diferenţa dintre hipoglicemie şi hiperglicemie
Secretele dietei antidiabetice dezvaluite: 6 alimente care stopeaza diabetul si declanseaza autovindecarea
O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

Ce spun cititorii despre "10 alimente recomandate in diabet"

mar22 September 2014 09:04Raspunde

Merisoarele se po manca si uscate ? Sfecla are indice glicemic mare, se poate manca de cei care sunt bolnavi de diabet ? Sucul de sfecla este mai bun ? Va multumesc.

Maria20 July 2015 22:18Raspunde

@ Mar : Am o ruda bolnava de diabet si poate manca merisoare, insa nu confiate, ci deshidratate. Sfecla, daca e gatita are indice glicemic mare, nu insa si daca e cruda . Pentru mai multe informatii, vedeti si aici : http://www.dietamontignac.ro/tabel-indice-glicemic-complet?nume=sfecla&field_gi_value%5Bmin%5D=0&field_gi_value%5Bmax%5D=120&=Aplic%C4%83

Sinziana Hampu16 September 2014 14:45Raspunde

Foarte intwresante articolele dvsultumesc ca existati.

concediere.wordpress.com15 September 2014 14:51Raspunde

da, dar atentie mare si la cantitati! (de ex la mere, ovaz, cereale integrale) chiar daca un aliment are indice glicemic mic (ex fasolea), in cantitati mari (200-300 gr) poate duce la cresterea glicemiei..

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101