Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Fulgi şi musli
  4. Tărâțe de Grâu Mari, 250g | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Tărâțe de Grâu Mari, 250g | Solaris

Tărâțe de Grâu Mari, 250g | Solaris

5.00 Lei

SKU: 5941828000399

Cantitate:

Reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac și intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general. Tărâțele de grâu sunt indicate într-o dietă pentru că scad pofta de mâncare și oferă o senzația de sațietate care durează mai multe ore.

Descriere

Tărâțe de Grâu Mari, 250g | Solaris

Ce conțin

 

Tărâțele de grâu sunt un aliment deosebit de nutritiv, după cum se poate observa din tabelul valorilor medii nutriționale. 100g de tărâțe de grâu Solaris prezintă următoarele valori ale macronutrienților:

  • Grăsimi – 4,3g (din care acizi grași saturați: 0,6g)
  • Glucide – 64,5g (din care zaharuri: 0,4g)
  • Fibre – 42,8g
  • Proteine – 15,5g
  • Valoare energetică – 216 kcal

Tărâțele de grâu sunt bogate îndeosebi în carbohidrați complecși și fibre, cu un conținut bogat în special în fibre insolubile, dar și solubile. Printre aceste fibre, regăsim: hemiceluloză (în special xilani – arabinoxilan), celuloză, beta-glucani. De asemenea, tărâțele de grâu aduc un aport considerabil de proteine și aminoacizi și conțin gluten. Aportul de grăsimi este unul scăzut, cu un conținut mai mare de lipide sănătoase, mono și polinesaturate și de acizi grași precum acizii de tip Omega 3, 9 și 6.

În ceea ce privește micronutrienții, regăsim în tărâțele de grâu o bogăție de vitamine și minerale, precum sunt următoarele:

  • vitamine – complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), A, E, K;
  • minerale – în special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu.

Alți compuși bioactivi importanți care se regăsesc în tărâțele de grâu sunt următorii:

  • antioxidanți (acizi fenolici – acid ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli)
  • fitosteroli

Aportul de calorii în cazul tărâțelor de grâu este unul mic.

 

Cum se consumă

 

Poți include tărâțele de grâu în alimentație, în diverse regimuri alimentare sau chiar diete pentru slăbit. După cum am menționat și mai sus, tărâțele scad pofta de mâncare (inhibă apetitul) și oferă o senzație de sațietate, dar și multă energie, datorită nutrienților pe care îi conțin. „Dieta cu tărâțe de grâu” este doar una dintre modalitățile pe care le ai la dispoziție pentru pierderea kilogramelor în plus. Îți sugerăm în continuare câteva modalități în care poți consuma tărâțe de grâu, în scop terapeutic și alimentar.

  • În cazul constipației cronice – Adaugă 5-8 linguri de tărâțe de grâu și 4 lingurițe de stafide mărunțite la 1 litru de apă. Lasă peste noapte lichidul la macerat. A doua zi, strecoară-l cu ajutorul unui tifon. Lichidul rezultat poate fi consumat pe parcursul zilei, o parte din acesta putând fi consumat înaintea primei mese a zilei. Tratamentul este simplu, eficient, și poate fi administrat pe perioade lungi de timp.
  • În cazul stresului, oboselii, surmenajului – „Apă de tărâțe”: Adaugă 3-4 linguri de tărâțe de grâu într-un litru de apă și lasă peste noapte amestecul la macerat. A doua zi, strecoară-l și consumă-l ca atare, în locul apei. Apa astfel îmbogățită cu vitamine B poate fi consumată cu puțin suc de lămâie și miere, pentru mai multă savoare.
  • În alimentație – adaugă tărâțe de grâu peste fulgii de cereale cu lapte, în iaurt (inclusiv vegetal), în smoothie-uri, în supe sau diverse mâncăruri. Poți, de asemenea, include tărâțele în diverse aluaturi, pentru un plus de fibre și pentru îmbunătățirea valorilor nutritive: în compoziția pâinii, în aluatul unor fursecuri sau brioșe. Tărâțele de grâu sunt folosite și pentru a obține huștile fermentate din care se poate pregăti un borș delicios pe care gospodinele îl folosesc pentru a acri ciorbele.

 

Tărâțele de grâu pot fi administrate de sine stătătoare, în cantitate de 1-3 linguri pe zi (sau după necesități) cu apă, ceai, lapte sau doar cu miere.

Pot fi administrate înaintea meselor sau chiar în timpul acestora. Este recomandată o creștere gradată a cantității de tărâțe introduse în alimentație, precum și un consum adecvat de lichide, pentru o mai bună adaptare a organismului la consumul mărit de fibre și pentru preîntâmpinarea unor eventuale probleme digestive.

 

Pentru ce recomandăm

 

Tărâțele de grâu sunt bogate în nutrienți, sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și minerale și aduc o mulțime de beneficii atunci când sunt consumate ca atare sau sunt incluse într-o alimentație sănătoasă. Aceste beneficii se datorează mai ales principalelor proprietăți ale tărâțelor de grâu, acestea fiind: nutritive, emoliente (în special la nivelul stomacului și intestinelor), laxative, reconfortante, remineralizante, tonice generale.

Te invităm să rămâi alături de noi pentru a descoperi o parte dintre aceste beneficii pe care le conferă consumul tărâțelor de grâu, și anume:

  • reglează și susțin digestia – datorită conținutului bogat în fibre insolubile, tărâțele de grâu ajută la formarea scaunelor și accelerează persitaltismul intestinal, facilitând eliminarea scaunelor. Tărâțele pot preveni și trata constipația și mențin tranzitul intestinal regulat. În plus, conform studiilor realizate, tărâțele de grâu pot reduce apariția în urma digestiei a unor simptome nefaste, cum sunt flatulența și disconfortul intestinal. De asemenea, tărâțele de grâu sunt bogate în prebiotice (fibre nedigerabile) care sunt folosite ca hrană de către bacteriile prietenoase (probiotice) din intestine, favorizând înmulțirea acestora, ceea ce susține sănătatea digestivă și intestinală și favorizează detoxifierea organismului. Tărâțele de grâu sunt benefice și în cazul hemoroizilor și a diverticulitei și pot preveni sindromul metabolic.
  • pot preveni apariția cancerului – tărâțele de grâu conțin într-un procent considerabil fibre alimentare, lignani și acid fitic, nutrienți și compuși antioxidanți care sunt asociați cu o reducere a riscului de apariție a mai multor tipuri de cancer, în special a cancerului de colon (al treilea cel mai râspândit tip de cancer) și a cancerului mamar. De asemenea, cercetările medicale au evidențiat o creștere semnificativă a producției de acizi grași cu lanț scurt în urma consumului de tărâțe de grâu. Acest tip de acizi sunt produși de către bacteriile benefice din intestin și mențin sănătatea celulelor colonului, prevenind dezvoltarea tumorilor și stimulând apoptoza (moartea celulelor canceroase).
  • susțin sănătatea inimii – mai multe studii observaționale au asociat dietele bogate în fibre cu reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare. Tărâțele de grâu mențin sănătatea inimii prin reducerea nivelului colesterolului total și al trigliceridelor. Fibrele din compoziția tărâțelor trec prin sistemul digestiv și preiau particulele de colesterol și toxinele, facilitând eliminarea lor.
  • te pot ajuta să slăbești – consumul tărâțelor de grâu îți conferă, în special prin aportul de fibre, o senzație de sațietate pe termen îndelungat și, de asemenea, inhibă apetitul. Aceasta conduce la evitarea supraalimentării calorice pe parcursul zilei, ajutându-te să-ți menții greutatea la parametrii optimi și să te bucuri de o siluetă suplă. Adăugând tărâțele într-un smoothie, în cerealele cu lapte ori în iaurt te va ajuta să te simți energizat(ă) pentru mai multe ore. Consumul de tărâțe de grâu poate preveni obezitatea.
  • tonic general (sursă nutritivă și remineralizantă) – tărâțele de grâu reprezintă nu doar coaja exterioară a bobului de grâu, ci și o sursă importantă de fibre, carbohidrați, vitamine și minerale. În special vitaminele din complexul B au un rol important în cadrul organismului, întrucât ele ne furnizează energie. Din acest motiv, tărâțele de grâu sunt binevenite în alimentația convalescenților, în cazul oboselii și a stresului. Totodată, prin conținutul de fier, sunt indicate și în cazul anemiei.
  • întăresc sistemul imunitar – prin intermediul antioxidanților pe care îi prezintă boabele de grâu (acizi fenolici precum acidul ferulic, lignani, flavonoide, carotenoide, alchil-rezorcinoli), consumul de tărâțe de grâu ne poate proteja celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulară, îmbătrânirea prematură, precum și apariția unor afecțiuni cronice.
Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101