Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Ce spune știința despre Ayahuasca

Ce spune știința despre Ayahuasca

Ce este Ayahuasca? Ce conține, ce efecte are și ce spun studiile despre acest ritual șamanic? Citește totul în acest articol.

Remediul halucinogen numit Ayahuasca a cunoscut o popularitate tot mai mare în ultimii ani în occident, devenind chiar un trend. Dar acest amestec de plante medicinale este folosit de secole de către șamanii din pădurea tropicală din Amazon în ritualurile de călăuzire a oamenilor prin halucinații vizuale și auditive.

 

Ce este ayahuasca?

Ayahuasca se referă atât la ceremonia de vindecare amazoniană, cât și la băutura sacră care se bea în timpul acesteia. Băutura este lăudată atât pentru abilitatea sa de a induce limpezime mentală, cât și pentru cea de a elimina lichidele și substanțele solide din corp, contribuind la procesul de detoxifiere.

Șamanii din pădurea amazoniană au descoperit că remediul poate vindecă mintea, corpul și spiritul, folosind ceremonia pentru a vindecă oamenii de numeroase afecțiuni. Cu un trecut captivant, consumul ei a devenit acum o modă pentru occidentalii atrași de proprietățile sale psihedelice, în încercarea de a se elibera de convingeri limitative și de trecut, precum și de energiile negative acumulate în perioadele mai tulburi din timpul vieții.

 

Ce conține și ce spune știință despre ayahuasca?

Câteva studii despre ayahusca, au arătat că această combinație de plante ar putea trata depresia și anxietatea, afecțiuni de care milioane de occidentali suferă în prezent. Oamenii au folosit-o că tratament alternativ la boli cronice precum scleroză multiplă, diabet, Parkinson și cancer.

Pe măsură ce ies la iveală tot mai multe povești, ayahuasca câștigă o tot mai mare atenție. Dar cum poate servi, mai exact, această băutură folosită în junglă, că medicament? Totul stă în puterea compușilor naturali din care este alcătuită băutură.

Ayahuasca este considerată, în mod eronat, o singură plantă, dar este, de fapt, o combinație din două plante: frunze de Chacruna, cunoscută și sub denumirea de Psychotria viridis, și tulpină plantei agățătoare Banisteriopsis caapi. Chacruna conține o substanță numită dimetiltriptamina (DMT), o substanță foarte similară că structura cu serotonină și un compus prezent în ciupercile magice.

 

Descoperă remediile pentru detoxifiere din magazinul nostru verde viu!

Oamenii au în corp în mod natural cantități mici de DMT, care poate fi găsită și în legumele cu frunze verzi. Consumată că atare, substanță nu are efect psihedelic, pentru că enzimele de monoamino oxidaza (MAO) din intestine descompun DMT înainte că această să ajungă în sânge.

Ayahuasca are alcaloizi beta-carbolini printre care: harmina, harmalina și tetrahidroharmina, care blochează acțiunea enzimelor de monoamino oxidaza și permit DMT să rămân activă. Odată ingerată, substanță trece barieră sânge-creier și nu este decât o chestiune de timp până când DMT va ajunge la receptorii din creier, declanșând reacția neuronilor. Efectul băuturii apare în aproximativ jumătate de ora de la consum și persistă aproximativ șase ore.

 

Cel mai interesant aspect la halucinatiilor pe care le declanșează ayahuasca este că, spre deosebire de efectul pe care îl au droguri că LSD sau ciupercile magice, experiență ayahuasca îi face pe oameni să devină tot mai conștienți de faptul că halucinează. De asemenea, în loc să audă voci, nu fac decât să audă doar sunetele din mediul înconjurător, dar foarte amplificate. Din acest motiv șamanii cânta pe perioada unei ceremonii de ayahuasca.

Când efectele ayahuasca încep să se manifeste, multe zone din creier se activează, una dintre acestea fiind amigdala, zona în care sunt stocate amintirile emoționale din trecut, inclusiv traumele. Neocortexul este și el activat, zona responsabilă pentru gândire și capacitatea de a raționa și a execută decizii.

Cortexul insular, cunoscut pentru rolul sau în conștiința și conștientizare, este și el activat. Cu toate acestea, pe lângă faptul că devii hiper-conștient, experiență te face să vezi totul cu alți ochi, fără vreun risc de a suferi vreo formă de trauma, având și avantajul unei capacități mai profunde și mai deschise de conștientizare și empatie.

După o astfel de experiență, oamenii au raportat deseori că a fost mai mult decât o senzație de euforie, și că au pătruns adânc în interiorul lor, rezolvand probleme și resentimente din trecut și atingând un nou nivel de pace interioară.

Mai sunt încă multe de descoperit despre această plantă, însă se consideră că o parte pasivă a creierului numită rețeaua implicită, când devine superactiva, este asociată cu depresia, anxietatea și fobia socială.

Lăsând la o parte știință, culturile indigene au înțeles de mult beneficiile acestei băuturi, fără să-i înțeleagă compoziția chimică. Șamanii recomandă desfășurarea ceremoniei într-un mediu adecvat, natural, sub atentă supraveghere a unui Ayahuascero sau Curandero.

 

SURSE

http://www.collective-evolution.com/2016/11/24/understanding-the-science-of-ayahuasca/

#anxietate #ceai #depresie #padure #plante medicinale #ayahuasca

Ce au mai parcurs alti cititori...

Multiplele efecte terapeutice ale florilor de galbenele (Calendula Officinalis)
Plante medicinale - ceaiul de hibiscus scade tensiunea arteriala
6 plante medicinale pe care le poti cultiva usor

Ce spun cititorii despre "Ce spune știința despre Ayahuasca"

Maria12 February 2020 11:50Raspunde

Interesant documentarul https://www.youtube.com/watch?v=sQ1xNsmvwbY

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101