Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Solanaceele pot declansa inflamatii persoanelor sensibile

Solanaceele pot declansa inflamatii persoanelor sensibile

Legumele si fructele sunt o sursa foarte buna de nutrienti ce contin vitaminele, mineralele, fibrele si antioxidantii esentiali pentru o sanatate optima. Insa stiati ca sunt printre acestea si unele care te pot imbolnavi? Plantele din familia solanac

Legumele si fructele sunt o sursa foarte buna de nutrienti ce contin vitaminele, mineralele, fibrele si antioxidantii esentiali pentru o sanatate optima. Insa stiati ca sunt printre acestea si unele care te pot imbolnavi? Plantele din familia solanaceelor au fost studiate indelung pentru a gasi o posibila legatura cu inflamatia cronica in corp ce poate declansa o varietate de simptome si boli.

Studiile arata ca exista pana la 90 % de persoane care sufera de o forma de durere sau disconfort in corp datorita sensibilitatii lor la solanacee. Dr. Norman Childers de la Universitatea Rutgers a pus bazele Fundatiei de Cercetari pentru Artrita provocata de Solanacee si este unul dintre cei mai renumiti pentru succesul obtinut in identificarea riscurilor pentru sanatate asociate cu acestea. Dr. Childers si-a putut vindeca complet simptomele de reumatism, o afectiune articulara cronica, printr-un regim in care a evitat cu strictete orice planta din familia solanaceelor.

Ce sunt solanaceele?

Solanaceele apartin unei familii de plante considerate in mare parte buruieni. Solanaceele contin o varietate de substante similare cu drogurile pe care le produc in mod natural, denumite alcaloizi si care le ajuta sa se protejeze de insecte, pradatori si boli.

Solanaceele mai cunoscute si care ajung si pe masa noastra sunt rosiile, cartofii si toate varietatile de ardei, mai putin piperul negru. Alte solanacee includ ashwagandha si vinetele. Desi nu fac parte din familia solanaceelor, si kiwi, goji, afinele, anghinarea si bamele pot declansa reactii inflamatorii in corp cand sunt consumate.

Solanaceele maresc inflamatia

Preocuparile pentru sanatate au aparut ca urmare a asocierii unei mari varietati de afectiuni cu solanaceele. Ca si alte alergii alimentare, cum ar fi sensibilitatea la gluten, sunt persoane care pot avea sensibilitate mai mare sau mai mica la anumite tipuri de solanacee.

Factorii care determina sensibilitate tin de concentratia si tipul de alcaloid prezent precum si de activitatea unei forme de vitamina A care se dezvolta in mod natural. Desi niciun studiu nu a dovedit ca substantele componente din solanacee declanseaza inflamatii in corp, studiile arata ca acestea agraveaza simptomele.

Alcaloizii declanseaza dezechilibre la nivelul sistemului nervos

Alcaloizii sunt considerati markeri pro-inflamatorii. Iata cateva exemple de astfel de alcaloizi care se formeaza in mod natural:

Alcaloizi comuni si surse:
Solanina - Cartoful si vanata
Tomatina - Rosia
Nicotina - Tabacul
Capsaicina - Ardei

Ca si tabacul, acesti alcaloizi pot fi in parte responsabili de anumite dependente dezvoltate in legatura cu anumite alimente. Solanina s-a dovedit ca inhiba colinesteraza, o enzima care descompune neurotransmitatorii precum acetilcolina si actioneaza ca geamanul acesteia mai putin agreat.

Acetilcolina actioneaza ca mesager al corpului si raspunde de stimularea nervilor, a muschilor si a glandelor. Acetilcolina in exces duce la o suprastimulare. Nivelul toxic al acetilcolinei duce la probleme ale sistemului nervos cum ar fi anxietatea, depresia, tulburari de comportament, letargie, probleme cognitive, rigiditate musculara si insomnie.

solanacee rosii

Sursa foto: https://goo.gl/U0Tc7J

Ai sensibilitate la solanacee?

Fiecare leguma in parte are un alt continut de alcaloizi si este posibil sa nu fii alergic la toti. Modalitatea principala prin care iti poti mentine un stil de viata sanatos si poti evita impactul negativ care vine odata cu savurarea unei rosii proaspete si bine coapte este sa ai intestine sanatoase.

Elimina toate solanaceele timp de o saptamana si apoi mananca una pe zi (o rosie, de exemplu) timp de trei zile sa vezi daca simti vreo inflamatie. Fa acest test cu fiecare leguma din familia solanaceelor pentru a vedea cum reactioneaza corpul tau la fiecare dintre ele.

Cu timpul, pe masura ce reduci starea de inflamatie si iti vindeci intestinele si glandele renale, corpul nu va mai fi la fel de sensibil. Un sistem imunitar sanatos poate evita stresul reducerii consumului de solanacee si te poti bucura din nou de alimentele care-ti plac fara grija vreunei inflamatii cronice.

Surse utilizate pentru acest articol:

http://treating-fibromyalgia.com

http://www.noarthritis.com

http://www.phoenixhelix.com

http://www.nature.com

http://www.westonaprice.org

http://www.naturalnews.com/049991_nightshade_plants_chronic_inflammation_food_sensitivity.html#ixzz3cqXihF1t - solanacee rosii

#boli #elena pridie #inflamatii #mangan #pridie
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101