Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Sfaturi simple pentru un colon sanatos

Sfaturi simple pentru un colon sanatos

Nu exista nici o indoiala in lumea medicala: aveti nevoie de un colon curat si sanatos , pentru a asimila nutrientii si pentru a scapa de deseurile alimentare. Cu toate acestea foarte multi oameni au colonul compactat torsionat si plin cu deseuri ali

Nu exista nici o indoiala in lumea medicala: aveti nevoie de un colon curat si sanatos , pentru a asimila nutrientii si pentru a scapa de deseurile alimentare. Cu toate acestea foarte multi oameni au colonul compactat torsionat si plin cu deseuri alimentare toxice. Acest lucru poate genera o multitudine de probleme intestinale si chiar boli cronice.

Cu toate ca unele persoane ies la toaleta regulat, o data pe zi, nu este de mirare ca acestea sa care cu ele in colon ramasite din alimentele ingerate chiar si cu o saptamana inainte. Un colon intr-o conditie deteriorata poate cara in el si pana la 5 kilograme de deseuri alimentare o data. Acest lucru creaza un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor neprietenoase si poate provoca probleme precum : dureri de cap, flatulenta, indigestie, colita si eventual cancer de colon.

Cand aceste deseuri se acumuleaza,colonul devine slabit si puturos, provocand constipatia. Acumularea se intareste pe peretii colonului si astfel impiedica miscarile peristaltice (miscarile naturale musculare de contractie ale intestinului) si astfel mai multa si mai multa acumulare se petrece. In cele din urma toate acestea intervin in procesul final de absorbtie si digestie; in loc sa se absoarba nutrienti, mancarea nedigerata putrezeste creand conditii toxice.

Trei pasi simpli pentru un colon sanatos

1. Raspundeti prompt la chemarea naturii atunci cand simtiti nevoia de eliminare. Incercati sa va fixati o rutina in a merge la toaleta dimineata cand va treziti. Toata noaptea, miscarile intestinale au fost active la nivel bacterial si inactive la nivel metabolic, asa ca au nevoie de eliberare dimineata.

2. Atunci cand va asezati pe toaleta, puneti un scaunel sau o cutie sub ambele picioare, destul de inalte cat sa va aduca intr-o pozitie de genoflexiune. Aceasta pozitie (folosita la WC-urile turcesti), este pozitia naturala in care eliminarea este incurajata.  Design-ul modern al toaletelor a contribuit la nenumarate cazuri de constipatie.

3. Faceti miscare. Exercitiile fizice previn "molesirea" si slabirea muschilor abdominali. Miscarea aduce sange plin de oxigen catre intestine , sange care da sanatate si vitalitate celulelor.  Exercitiile fizice stimuleaza de asemenea miscarile peristaltice (dar nu faceti exercitiile imediat dupa ce ati mancat, deoarece, digestia necesita o cantitate mare de energie)

Clisma

Pe langa acesti trei pasi simpli de mai sus, clismele  ajuta colonul in a-si recapata tonusul si puterea. Clismele  sunt in special folositoare in primele saptamani in care v-ati decis sa va schimbati alimentatia , perioada in care deseuri si toxine sunt trimise catre colon pentru a fi eliminate, din fiecare particica a corpului.

Va puteti administra singuri o clisma folosind un dispozitiv special ce se gaseste in magazinele de profil. Acesta este constitui de obicei dintr-un tub lung de colon sterilizat atasat de o punga speciala de clisma plina cu apa (unul sau doua sferturi). In timp ce stati pe spate cu o perna sub sezut, inserati tubul lubrificat (nu-l fortati mai mult decat poate patrunde usor). Apoi permiteti apei sa intre in colon incet. Lasati sa intre cat de multa apa puteti tine si dati-i drumul sa iasa in momentul in care simtiti nevoia (niciodata nu va fortati sa tineti apa inauntru ). O metoda si mai eficienta este prin folosirea de cafea in loc de apa, cafeaua continand substante care stimuleaza in mod direct detoxificarea ficatului.

Hidroterapia de colon

Unele cazuri necesita o metoda mai complexa. Hidroterapia colonului sau colon hidroterapie este un fel de clisma in timpul careia apa este introdusa in mod continuu pe toata lungimea colonului de catre un profesionist. In timp ce apa este introdusa, aceasta incepe sa spele incet incet depunerile de pe margini care sunt eliminate printr-un tub de sticla.

sanatate colon Este o metoda mai costisitoare dar care este facuta sub atenta supraveghere a unui personal specializat si care pe langa faptul ca este facuta in conditii de siguranta, prezinta avantajul de a actiona asupra intregii lungimii colonului, ajungand pana in cotul situat chiar sub apendice, unde se aduna de obicei multe din aceste reziduri. De fapt multe complicatii legate de apendice survin in urma acestor acumulari toxice.

Specialistii recomanda minim 3 proceduri de hidroterapie a colonului pe an. Sunt peroane care au eliminat prin acest procedeu alimente pe care le consumasera chiar si cu zece ani in urma, asa ca va dati seama cam cat de importanta este aceasta curatire.

In Romania au inceput de ceva ani sa apara astfel de centre unde se pot efectua hidroterapii de colon, din pacate, personal, nu pot recomanda acum un astfel de loc, dar este suficient sa le cautati pe internet si sa va asigurati ca fac  treaba buna.

Alimentatia

Din pacate toate clismele si hidroterapiile de colon din lume nu va pot scapa de cauza principala a afectiunilor legate de colon. Alegerile alimentare nesanatoase lipsite de fibre si de nutrientii necesari vor readuce starea colonului vostru in acelasi stadiu de la care ati plecat. O data ce v-ati hotarat sa puneti in aplicare cele de mai sus, automat trebuie sa va schimbati si felul de a manca. Astfel , incercati sa reduceti cat mai mult alimentele procesate si lipsite de fibre (zahar alb, faina alba, produsele de patiserie, carne, lactate, sucuri, bauturi carbogazoase, alcool, tutun) si sa introduceti in dieta voastra alimente intregi, pline de vitamine, minerale si fibre,  cat mai proaspete si mai putin alterate (fructe, legume, nuci, seminte, sucuri natrale).

Si nu uitati, colonul este canalul principal de scurgere al organismului. Pentru ca organismul sa se poata debarasa usor de deseuri , colonul trebuie sa fie mereu curat si functional. Un colon sanatos se rasfrange atat asupra starii de sanatate fizica si mentala dar si a starii de spirit a fiecarui individ.

Surse pentru acest articol cuprind:

Brian Clement si Teresa Foy Digeronimo, Alimente vii pentru o sanatate optima, pag 133-135, Tree Rivers Press, New York 1998 - colon sanatos

#alimentatie #clisma #colon #colon hidroterapie #colon sanatos #hidroterapia colonului #sfaturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 sfaturi pentru cresterea parului
Sfaturi pentru reducerea celulitei
Sfaturi pentru sanatatea ta de la 25 de experti

Ce spun cititorii despre "Sfaturi simple pentru un colon sanatos"

marius dragutoiu13 May 2015 03:27Raspunde

dupa cum se vede la uram articolul este compilat dupa informatii din 1998. De atunci multe s-au schimbat ....mica fotografie prezinta un echipment de hydro-colonics , intalnit in USA... tip "inchis" ...in Romania nu prea exista asa ceva... apoi se omite din pacate ca vital pentru sanatatea este o dieta preponderenta alkalina...( este drept ca majoritatea cruditatilor sunt alcalina, dar nu toate fructele sunt) cat si necesitatea hidratarii din nou, de preferinte cu apa alkalina.

Ionica28 December 2014 11:47Raspunde

buna imi plac comentariile DVS . si pt . mine sint bine-venite ,doream sa stiu ;daca mincam pe stomacul gol fructe ex.mere , etc cumva pereti stomacului , se pot curata ? de la alimente procesate ? ex placinte ,cornuri ? vreau sa zic daca ,cumva se pot spala peretii stomaculuilui ,colonului, cu fructe inainte de mincare MULTUMESC, pt. sfaturi

dumitrescu liliana27 December 2014 09:32Raspunde

Foarte adevarat in cazul cind scade imunitatea corpului ce recomandati !?

Leordean Gheorghe21 April 2014 21:50Raspunde

Multumim,sfaturile D-voastra ne sant de mare folos.

Orza Roxana09 February 2014 14:57Raspunde

Buna ziua..as dori sa stiu unde se pot gasi astfel de centre pentru o hidroterapie de colon si care ar fi costul procedurilor.Multumesc

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101