Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 7 semne ca trebuie sa muncesti mai putin si sa te distrezi mai mult

7 semne ca trebuie sa muncesti mai putin si sa te distrezi mai mult

Multi tineri ambitiosi isi termina studiile si se lanseaza pe piata muncii plini de un entuziasm naiv, dornici sa-si construiasca o cariera spectaculoasa. Dar nu se intampla tot timpul asa. Exista pericolul sa te trezesti in plin avant, coplesit de s

Multi tineri ambitiosi isi termina studiile si se lanseaza pe piata muncii plini de un entuziasm naiv, dornici sa-si construiasca o cariera spectaculoasa. Dar nu se intampla tot timpul asa. Exista pericolul sa te trezesti in plin avant, coplesit de stres si de sarcini de munca interminabile si extrem de nefericit. Desigur, orice loc de munca implica un anumit nivel de stres, uneori mai usor de gestionat, alteori mai greu.

Cel mai dificil este sa intelegi daca o persoana este foarte dedicata muncii sale sau e doar epuizata si la capatul puterilor.

Iata sapte semne ca munca iti consuma viata...si nu in sensul bun al cuvantului:

  1. Obisnuiesti sa refuzi invitatiile de a iesi cu prietenii sau familia.

Sau nici nu-ti mai faci planuri de iesit in oras, pentru ca stii ca mereu apare cate ceva cand te hotarasti sa pleci "devreme", la 7 seara. Probabil primesti frecvent mesaje pasiv-agresive de la prietenii care nu te vad cu saptamanile (“Hei, straine, mai traiesti?”) si reprosuri mai putin pasive de la familie care iti simte lipsa si nu iti intelege programul incarcat.

  1. Cunoscutii tai s-au saturat sa te auda plangandu-te de locul tau de munca.

Mai tii minte vremurile cand nu te plangeai de munca? Nu? Nici cei din jurul tau nu-si aduc aminte. Sotul sau parintii tai, soferul de taxi, toti stiu cat de solicitant e seful tau si cat de nesuferiti sunt colegii tai de birou. Oricare ar fi motivul, practic nu te poti desprinde mental de munca...si toata lumea vede acest lucru.

  1. Te simti stresat daca nu esti "conectat".

In rarele momente in care nu esti la munca, esti legat de telefon, de laptop, de tableta si de orice alt dispozitiv care te leaga de lumea de care cu atata disperare incerci sa te departezi. Desi vrei sa te bucuri din plin de timpul pe care-l petreci departe de munca, cand iesi in sfarsit in oras, exasperezi pe toata lumea cu desele verificari ale emailului.

  1. Nu iti gasesti locul.

Desi iti petreci timpul la birou tanjind dupa o seara pe canapea si uitandu-te la serialul tau preferat, cand ai timp liber, iti dai seama ca nu ai nici cea mai mica idee ce sa faci cu el.

Corpul tau s-a obisnuit atat de mult cu ritmul vietii corporatiste, incat nu stie cum sa incetineasca. Ai auzit de beneficiile trairii in prezent si ale meditatiei ca metode de eliberare a stresului, dar simplul gand de a petrece cinci minute concentrandu-te asupra respiratiei ti se pare la fel de atragator ca o vizita la stomatolog.

  1. Esti instabil emotional.

Acum esti in culmea bucuriei ca ai primit un contract nou, acum izbucnesti in lacrimi cand un client ridica vocea la tine. Pentru ca petreci atat de mult timp la munca, respectul de sine s-a identificat cu performantele de la munca. Cand ai rezultate bune, simti ca esti centrul universului si nimic nu te poate opri. Cand primesti “critici constructive,” pe de alta parte, nimic nu te poate consola.

  1. Te imbolnavesti des.

Stresul cronic imbolnaveste sistemul imunitar si te face mai vulnerabil la microbii din mediul de la munca. Chiar si atunci cand faci fata unei gripe, e posibil ca starea generala sa nu fie una foarte buna. Anxietatea unui loc de munca stresant se poate manifesta fizic, prin dureri de cap, de stomac si numeroase alte dureri neplacute.

  1. Ai senzatia ca ceva nu e asa cum trebuie, dar nu-ti seama ce.

Poate ca e senzatia de oroare cand suna ceasul dimineata sau ghemul din stomacul cand suna telefonul la munca. Incerci sa nu le acorzi atentie, dar nu poti scapa de ele. Stii in adancul sufletului ca nu este munca potrivita pentru tine, dar ai investit prea mult in cariera si ideea unei schimbari te sperie pentru ca urmatorul loc de munca poate fi mai rau.

Fa tot posibilul sa faci lucrurile sa mearga. Dar, daca esti sincer cu tine si te regasesti in oricare dintre aceste semne, e timpul sa-ti pui niste intrebari. Asculta-ti instinctul. Daca nu esti sigur de ce trebuie sa faci mai departe, poti vorbi cu un consilier sau psihoterapeut care te poate ajuta sa-ti dai seama care sunt schimbarile din viata care iti vor aduce echilibrul dorit.

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-18290/7-signs-you-need-to-work-less-play-more.html - locul de munca

#distractie #munca #stres

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dormiti mai bine, cu practici naturale
7 lucruri care te storc de energie si cum sa ti-o refaci
15 sfaturi despre cum sa ai grija de tine daca muncesti prea mult
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101