Cea mai frecventa intrebare adresata unui adept al bucatariei vegane este: ”De unde iti iei proteinele?”
Ciupercile pot reprezinta unul din raspusurile la aceasta intrebare deoarece sunt o sursa de proteine vegetale de cea mai buna calitate, usor absorbite in organism. 100 de grame de ciuperci contin in jur de 3 grame de proteine, insa avand in vedere ca acestea reprezinta un aliment usor, ele pot fi consumate in cantitati mai mari, astfel incat sa acoperi cel putin jumatate din necesarul proteic zilnic.
Ingrediente:
• 10 ciuperci champinion medii
• 3 fire de ceapa verde
• 1 lingura de seminte de susan
• 1 rosie proaspata
• 1 rosie uscata, hidratat timp de o ora
• ulei de masline
• suc de lamaie
• marar proaspat
• 3 catei de usturoi
• cateva frunze de busuioc proaspat ( puteti folosi si uscat)
• Sare neiodata
• piper
Mod de preparare:
Taiati ciupercile felii subtiri si marinate-le intr-un sos format din: rosia proaspata, rosia uscata, 4 linguri de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie, 3 catei de usturoi striviti, frunzele de busuioc tocate si un praf de sare. Lasati-le la marinat timp de 2 ore.
Cand sunt gata puneti-le in robotul prevazut cu lama in “S” cu tot cu solutia in care au stat, adaugati cele 3 fire de ceapa verde, semintele de susan, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust si procesati. In compozitia rezultata adaugati marar proaspat tocat.
Puteti servi acest preparat cu crackersi sau painici raw. Reteta si imagini: Alina Barbu