Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Ține minte: hrănește-ți copilul corect!

Ține minte: hrănește-ți copilul corect!

O vorba populară spune că păcatele părinților se răsfrâng asupra copiilor. Așa este! Ignoranța noastră îi poate îmbolnăvi pe copiii noștri.

Cu siguranță îți iubești puiul mai mult decât propria-ți viață, tocmai de aceea noi suntem aici pentru a trage câteva semnale de alarmă și a aduce părinții „rătăciți“ pe drumul cel bun.

Lăpticul cel delicios

Alăptarea la sân este cel mai bun lucru pe care o mama îl poate face pentru bebelușul său. Nimic nu poate egala compoziția laptelui mamei și beneficiile pe care acesta le aduce pentru sănătatea puiului de om. Dacă poți, alăptează-ți bebelușul cât poți de mult (minimum șase luni). Nu-i da copilului lapte de vacă în primul an de viață (cu atât mai mult laptele nefiert). Pentru că laptele este considerat un aliment, nu-i da mai mult de trei-patru biberoane zilnic, altfel nu va mai mânca altceva!

MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog
 

Citește și: 24 de motive pentru care este bine să-ți alăptezi puiul

Atenție la diversificare!

Diversificarea alimentației micuțului este foarte importantă și trebuie tratată ca atare. Am auzit multe mămici care spuneau că nu au urmat o schemă anume de alimentație și că, la patru luni, dădeau bebelușilor să guste și din sarmale… Consultă medicul pediatru și nu te hazarda să-ți hrănești copilul după propria inspirație. Poți face gafe care vor afecta iremediabil sănătatea bebelușului tău!

Nu-l îndopa!

Și acum îmi amintesc cu groază îndemnurile mamei pe când eram copil: „Mănâncă tot, nu lăsa în farfurie bucățica rușinii!“, „Dacă nu papi tot, nu ieși afară“. Pune-i micuțului porții mai mici de mâncare și lasă-l pe el să-ți mai ceară „supliment“ dacă nu s-a săturat. Nu-l ajută să devină un copil supraponderal, faci o mare greșeală. Mai târziu va deveni un adult supraponderal și va lua cu el tot „alaiul“ de afecțiuni asociate cu obezitatea; bolile cardio-vasculare, diabetul etc.

Citește etichetele produselor!

Când merg la hipermarket am un obicei prost: mă uit în coșurile de cumpărături ale oamenilor și îmi fac o idee despre stilul lor de viață. Ei bine, când văd câte produse frumos ambalate pline de E-uri și alte mezeluri roz și frumos colorate cumpără românii pentru copiii lor, îmi vine să țin prelegeri ad-hoc despre o alimentație sănătoasă. Oameni buni, copiii au un sistem digestiv mult mai sensibil decât al nostru. Ei nu pot rezista „bombelor“ nutritive pe care le ingerăm noi și, mai devreme sau mai târziu, îți vei imbolnăvi copilul!

Citește cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi, nu te uita numai la preț și la super-ofertă! Aditivii alimentari sunt conservanți sau coloranți al căror consum regulat poate genera boli necruțătoare – accidentele vasculare cerebrale, obezitatea, cancerul. Ferește-ți micuții de tot ceea ce înseamnă aditivi alimentari de tipul: E 102 (tartrazina), E 104 (galben de chinolină), E 110 (oranj S), E 120 (acid carminic), E 122 (azorubina), E 127 (eritrozina), E 128 (roșu 2G), E 132 (indigotina), E 124 (roșu Ponceau).

Fără alimente prăjite!

Dacă prăjești amidonul (cartofii) și zaharurile în grăsimi, poate apărea o substanță cancerigenă numită acrilamidă. Cel mai indicat este să fierbi (la aburi sau în apă) sau să pregătești la grătar mâncarea copilului, să eviți pe cât poți prăjirea. 

Si cum am zis si pe SuntMamica.com: ” Obiceiurile alimentare se deprind încă din prima zi de viaţă pentru ca un copil să se transforme într-un adult puternic şi sănătos.”

 

Text: Irina Locoman

Despre autoare: Irina Locoman are 28 de ani, este căsătorită și are 3 copilași. Scrie, ca freelancer, articole pe diferite teme, dar proiectul ei de suflet este propriul site, dedicat mămicilor: www.suntmamica.com

Când scrie - o face pentru a aduce un folos cititorului. Iși dorește ca femeile noastre să fie informate și destepte! Să fie independente - nu marionete ale soților lor. „Mi-aș dori să avem familii fericite, copii sănătoși și as vrea să contribui la asta, măcar cu puținul pe care îl aduc în fiecare articol”. (Irina Locoman)

Ce au mai parcurs alti cititori...

Laptele de mama imbunatateste creierul bebelusului
9 lucruri pe care orice viitoare mama ar dori sa le stie despre laptele matern
Care este condiţia de bază pentru a rezolva obezitatea în rândul copiilor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101