Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Detoxifica si mentine sanatatea glandei pineale si echilibrul melatoninei

Detoxifica si mentine sanatatea glandei pineale si echilibrul melatoninei

Glanda pineala, cunoscuta si sub denumirea de corpus pineale, epifiza sau epiphysis cerebri, este o glanda endocrina din creier, de dimensiunea unui bob de orez.

Glanda pineala, cunoscuta si sub denumirea de corpus pineale, epifiza sau epiphysis cerebri, este glanda endocrina din creier, de dimensiunea unui bob de orez. Are forma unui con de brad si este localizata in centrul creierului, in spatele si sub glanda pituitara. Misticii considera aceasta glanda "cel de-al treilea ochi" si cred ca ea face legatura intre lumea fizica si cea spirituala, insa pana de curand comunitatea medicala o considera un vestigiu (un organ devenit nefunctional de-a lungul evolutiei). In prezent lumea medicala stie ca glanda pineala este o sursa importanta de melatonina.

Melatonina

De la descoperirea ei in 1958, melatonina a fost intens studiata si s-a dovedit ca ofera corpului beneficii extinse. Glanda pineala elibereaza melatonina cu un ritm clar circadian (zilnic). Factorul declansator al productiei si al eliberarii de melatonina din glanda pineala este intunericul. Cu cat este mai intuneric, cu atat se elibereaza mai multa melatonina.

Luminile stradale, lampile de veghe si luminile ambientale generate de celulare, televizor, computer si alte dispozitive electronice pot perturba productia de melatonina. Daca ai impresia ca este suficient sa-ti acoperi ochii, te inseli. Se pare ca lumina care atinge orice parte a corpului poate inhiba productia acestui hormon. Desi functia fiziologica a glandei pineala a ramas necunoscuta pana de curand si luand in considerare ca aceasta glanda pare sa poata vedea, conceptul de “cel de-al treilea ochi” dovedeste inca o data intelepciunea unei convingeri vechi de mii de ani.

Desi majoritatea specialistilor din domeniul sanatatii par sa fie de acord ca nivelul de melatonina scade odata cu varsta, acest lucru nu este intru totul adevarat. Un studiu din Harvard efectuat in 1999 a dovedit ca nivelul de melatonina nu scade in mod necesar odata cu varsta. Studiile anterioare nu le-au exclus pe cele despre medicamente care suprima melatonina si nici nu au luat in calcul factori precum lumina solara si fluorizarea.

Pe de alta parte, melatonina poate sa isi piarda din putere odata cu varsta. Receptorii de melatonina nu creaza aceeasi putere din doza de hormon pe care o primesc. Cu alte cuvinte, pe masura ce imbatranim, efectul melatoninei poate scadea intr-o oarecare masura. Nu stim inca mai mult de atat, insa nu ar trebui sa surprinda pe nimeni din comunitatea sanatatii naturale ca acest lucru este influentat mult mai mult de factorii de viata decat de varsta.

Melatonina ofera si alte beneficii in afara de somn. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti produsi de corp. Este solubila in apa, dar si in grasime, ceea ce permite acestui neurotransmitator sa ajunga in aproape fiecare celula a corpului, iar unele studii sugereaza ca hormonul imbunatateste sistemul imunitar.

Nivelul de melatonina este redus pe timpul noptii la persoanele cu tulburari de dispozitie, depresie, atacuri de panica, tulburari afective sezoniere si alte probleme mentale.

Spre deosebire de somnifere, suplimentele cu melatonina nu afecteaza miscarea rapida a ochilor, somnul REM sau visele, insa multi specialisti recomanda limitarea suplimentelor la maximum trei luni consecutive cu exceptia cazului in care se face la recomandarea medicului, pentru ca suplimentarea cu melatonina poate afecta pe termen lung productia glandei pineale. (Ca si in cazul altor glande, daca nu o folosesti, o pierzi.)

Cum se decalcifica si detoxifica glanda pineala

Calcificarea este cea mai mare problema pentru glanda pineala si principala cauza se presupune a fi fluorul, care se acumuleaza in glanda pineala mai mult decat in orice alt organ ducand la formarea de cristale de fosfat. Exista alimente si suplimente care ajuta la decalcifierea glandei pineale si se pot lua si masuri care sa intinereasca si sa restabileasca starea de sanatate a acestui al treilea ochi.

Renunta la ochelarii de soare. Lumina reflectata de retina stimuleaza glanda pineala. Ar trebui sa ne scaldam zilnic pielea si ochii in lumina soarelui. Dar nu trebuie sa ne uitam direct la soare, desigur.

Fluorul, clorul, plumbul, pesticidele, calciul sintetic, indulcitorii artificiali, arome sintetice si mercurul sunt perturbatori endocrini recunoscuti care pot contribui la calcifierea glandei pineale. Consuma produse proaspete, organice (de la mici producatori responsabili) si bea numai apa curata si sanatoasa. Foloseste un filtru pentru apa de la robinet cand o bei sau o folosesti la gatit, pentru a inlatura clorul. Este recomandabil un filtru complet, pentru toata casa, care sa filtreze si apa folosita pentru baie/dus, pentru ca inspiram multe chimicale prin plamani cand facem dus si le absorbim prin piele.

Antioxidantii sunt de mare ajutor pentru glanda pineala si sistemul endocrin ca intreg. Uleiul de oregano este un puternic antioxidant cu o serie intreaga de proprietati care pot ajuta la detoxifiere. Uleiul de oregano si de neem se spune ca pot inlatura calciul acumulat in glanda pineala.

Spirulina, chlorella, iarba de grau si algele verzi-albastrii sunt bogate in clorofila si ajuta si ele la decalcifierea glandei pineale, datorita puternicelor proprietati de detoxifiere si a beneficiilor masive nutritionale. Otetul crud din cidru de mere este un alt detoxifiant natural care ajuta la decalcifierea glandei pineale.

Iodul este imperativ necesar pentru functionarea glandei pineale, insa si excesul de iod generat de administrarea de suplimente poate crea probleme.

Vitamina K2 este esentiala pentru abilitatea corpului de a asimila corect calciul. K2 inlatura calcifierea si lasa calciul sa actioneze in alte parti ale corpului. Carenta de K2 este frecventa in societatea moderna si a fost asociata cu o gama larga de tulburari de sanatate. K2 este noua vitamina D.

Borul, prezent in mod natural in sfecla rosie, poate fi luat si sub forma de suplimente si poate decalcifia si inlatura fluorul din glanda. Cel mai important este sa eviti produsele procesate si rafinate. Consuma multe produse proaspete, organice, crude, care alcalinizeaza corpul si elimina aproape orice simptome de sanatate precara.

Alimentatia este, ca de obicei, de o importanta vitala. Mai ales in cazul glandei pineale, o dieta usor alcalina, bogata in produse proaspete, produce decalcifierea glandei si o mentine sanatoasa.

Sursa utilizata: http://www.organiclifestylemagazine.com/detox-and-support-the-pineal-gland-balance-melatonin

#calcifiere #detoxifiere #glanda pineala #melatonina

Ce au mai parcurs alti cititori...

Fluorul, elementul care calcifica sufletul
De ce este recomandată argila pentru menţinerea sănătăţii
Cum să detoxifici sistemul limfatic
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101