Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Foloseste ierburi amare pentru o digestie optima si o detoxifiere eficienta

Foloseste ierburi amare pentru o digestie optima si o detoxifiere eficienta

Majoritatea oamenilor din societatea moderna au crescut fara a folosi ierburi amare in mod regulat. Ierburile amare nu sunt cele mai gustoase, dar sunt deosebite pentru sanatatea noastra. Aceste ierburi ajuta la producerea enzimelor digestive si imbu

Majoritatea oamenilor din societatea moderna au crescut fara a folosi ierburi amare in mod regulat. Ierburile amare nu sunt cele mai gustoase, dar sunt deosebite pentru sanatatea noastra. Aceste ierburi ajuta la producerea enzimelor digestive si imbunatatesc functionarea ficatului si a vezicii biliare, dar si a restului organismului. Utilizarea ierburilor amare in mod regulat este o fantastica strategie de sanatate pentru o digestie si detoxifiere optima.

Cand limba recunoaste aromele amare, declanseaza un set de reactii in sistemul neuroendocrin care sunt etichetate ca „reflexul amar”. Acest proces este mediat de hormonul din stomac numit gastrina, care stimuleaza fluxul de acid clorhidric. Acest reflex coboara in jos si ajuta secretiile ficatului si ale vezicii biliare si secretiile enzimei pancreatice (1).

Expertii cred ca reflexul amar ajuta la imbunatatirea structurii si functionarii tuturor organelor digestive. „Amareala este buna la ficat” spune o zicala populara, descriind beneficiile acestor ierburi. Ele mai sunt bune si pentru curatirea sangelui, a sistemului digestiv, rinichilor si tractului urinar.

Ierburile amare sunt divizate in doua categorii majore: colagoge, care sporesc fluxul bilei si hepatoprotectoare, care refac si protejeaza ficatul de supraexpunerea la toxine. Colagogele includ radacina de papadie, patrunjelul, radacina de brusture, ghimbirul si gentiana, in timp ce hepatoprotectoarele includ turmericul si armurariul.

Asigura-te ca incluzi unele dintre aceste plante amare in mancarurile tale si in programul tau de sucuri.

Papadia:
Aceasta planta este bogata in vitamina C si bioflavonoizi. Mai are si un inalt continut in agenti de metilare usor de absorbit precum vitaminele B2, B6 si folatul. Bogata in minerale precum potasiul, fierul si zincul, elibereaza fluidele in exces din corp, detoxifiind rinichii si ficatul. Papadiile vin in sprijinul digestiei, reducand umflaturile si inflamatiile si tratand galbinarea (icterul), edemele, guta, eczemele si acneea (2).

Patrunjelul:
Patrunjelul este superbogat in clorofila si mai contine de circa trei ori cantitatea de vitamina C per volum comparativ cu o portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru sanatatea functiei imunitare si a unei piei si articulatii tinere. In plus, contine antioxidantii carotenoizi luteina si zeaxantin, care sporesc functia oculara si ajuta corpul sa neutralizeze deteriorarile cauzate de radiatia ultravioleta (3).

Coriandru:
Acesta este un puternic detoxifiant al metalelor grele. Acest lucru se datoreaza puternicei concentratii de fitonutrienti si clorofila. Acest lucru este extrem de bun pentru purificarea sangelui, a ficatului si rinichilor. Asigura-te ca folosesti coriandrul in sucurile tale pentru a ajuta la extragerea metalelor toxice sau grele precum aluminiul, mercurul si nichelul (4).

Ghimbirul:
Ghimbirul este clasificat ca si carminativ (reducator al gazelor intestinale) si un spasmolitic intestinal (alina contractiile tractului intestinal), simultan inducand motilitate intestinala. Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca reduce febra corelata cu greata, raul de miscare (de mare, de masina) si senzatiile de „greata matinala”. In plus, ajuta la producerea bilei, asta facandu-l plante amare coriandrudeosebit de eficient pentru ajutorul dat digerarii grasimilor (5, 6).

Turmeric:
Planta asiatica portocalie turmeric a fost in mod traditional folosita de secole de catre Ayurveda si medicina chinezeasca. Curcumina este cel mai puternic compus activ anti-inflamator din turmeric. Curcumina detoxifica ficatul, sporind nivelele glutationei si este si un puternic supresor al proceselor cronice de boala mediate inflamator (7).

Armurariul:
Armurariul a fost utilizat de catre specialistii in medicina bazata pe plante de la sfarsitul sec. 19 pentru a trata venele varicoase si tulburarile de ficat, splina si rinichi. Astazi este utilizat in principal pentru a imbunatati functionarea ficatului, rinichilor si a sistemului gastrointestinal. Multi indivizi au vazut imbunatatiri dramatice utilizand armurariul pentru probleme de sanatate precum psoriazisul, problemele menstruale, icterul si proasta circulatie sanguina (8).

Surse utilizate:

1) http://www.westonaprice.org

2) http://umm.edu

3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

7) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

8) http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http://truthwiki.org/turmeric

http://www.naturalnews.com/047552_bitter_herbs_digestion_detoxification.html - plante amare

#coriandru #digestie #papadia #patrunjelul #ierburi amare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Importanta acidului clorhidric pentru o digestie corespunzatoare si preventia multor afectiuni
Sase superplante comestibile, salbatice si extrem de nutritive la indemana oricui
Un lucru simplu ce imbunatateste semnificativ procesul de digestie si sanatatea

Ce spun cititorii despre "Foloseste ierburi amare pentru o digestie optima si o detoxifiere eficienta"

Paul12 April 2015 13:44Raspunde

Pelinul e cel mai bun dar nu apare

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101