Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cine ar fi crezut ca drojdia inactiva poate avea atatea beneficii? Intareste sistemul imunitar si previne racelile

Cine ar fi crezut ca drojdia inactiva poate avea atatea beneficii? Intareste sistemul imunitar si previne racelile

De sute de ani oamenii cauta imunomodulatori naturali care sa-i ajute sa-si regleze sistemul imunitar fara efecte secundare si in toti acesti ani nu trebuia decat sa cautam in raionul de fructe si legume. Plantele produc mii de compusi acti

De sute de ani oamenii cauta imunomodulatori naturali care sa-i ajute sa-si regleze sistemul imunitar fara efecte secundare si in toti acesti ani nu trebuia decat sa cautam in raionul de fructe si legume. Plantele produc mii de compusi activi, dintre care multi moduleaza sistemul imunitar uman iar, pe langa ele, mai sunt si ciupercile.

Ciupercile sunt folosite de sute de ani ca remedii medicinale. Unele dintre acestea au dovedit ca pot stimula functionarea sistemului imunitar. Astfel, un tip de fibre prezent in ciupercile shiitake este folosit in chimioterapie, prin injectare intravenoasa, pentru a neutraliza efectele secundare al cancerului si a intari sistemele de aparare imunitare ale corpului.

Peste 6000 de lucrari au fost publicate despre asa-zisii beta-glucani, insa aproape toate datele despre prevenirea infectiilor au provenit dintr-un vas Petri sau studii pe animale de laborator, pana acum cativa ani cand o serie de experimente pe sportivii de performanta au demonstrat beneficii la alergatorii de maraton.

Beta glucanii prezenti in drojdia folosita de brutari, drojdia de bere si drojdia inactiva ajuta la intarirea capacitatii de aparare a organismului contra agentilor patogeni, chiar si la cei care nu sunt sportivi, conform unui studiu dublu-orb, randomizat, controlat cu placebo. Recurenta racelilor comune a scazut cu 25% la cei care au consumat echivalentul unei linguri de drojdie pe zi si au fost observate mai putine dificultati de somn asociate cu raceala cand acestia s-au imbolnavit.

Au incercat cu jumatate de lingura si rezultatul a fost la fel de bun. Subiectii au prezentat o scadere semnificativa a incidentelor racelii si o reducere a simptomelor. De ce s-a intamplat acest lucru? Studiul a descoperit ca simptomele nu numai ca s-au diminuat, dar si dispozitia a parut imbunatatita, cum ar fi o semnificativa senzatie de “energie”. Acest lucru i-a facut pe cercetatori sa concluzioneze ca fibrele din drojdie pot contracara efectele stresului asupra sistemului imunitar.

In ceea ce priveste efectele secundare, doua persoane au raportat dureri de stomac, dar ambele erau in grupul cu placebo.

Spre deosebire de antibiotice si medicamentele antivirale, care sunt facute sa distruga patogenii in mod direct, compusii din drojdie par sa actioneze prin stimularea imunitatii si, prin urmare, nu au efectele adverse ale antibioticelor. Se presupune ca acestia stimuleaza sistemele de aparare pentru ca sunt considerati de corp agenti straini. Dar daca sunt tratati ca organisme straine, pot declansa un raspuns inflamator? Se pare ca acesti compusi din fibre pot avea un efect antiinflamator, sugerand ca drojdia inactiva poate actiona pe ambele planuri: provoaca sistemul imunitar sa reactioneze, pe de o parte si inhiba compusii inflamatori, pe de alta parte.

Drojdia contine multe purine, de aceea suferinzii de guta, acid uric si pietre la rinichi sau persoanele care au suferit recent un transplant de organe este bine sa-si limiteze consumul la maximum o lingurita pe zi.

In ceea ce priveste contraindicatiile de consum pentru restul populatiei, sunt cateva firme in occident care avertizeaza pe ambalajele lor ca produsul poate contine o substanta a carei limita, daca este depasita, poate favoriza cancerul sau defecte la nastere. Dar despre ce substanta este vorba? Se pare ca problema este plumbul.

Doza maxima admisa de plumb in produsele alimentare, pentru a nu constitui o amenintare pentru sanatate este de 0.5 micrograme de plumb/portie/zi.

Insa testele efectuate pe 8 marci diferite de drojdie inactiva au aratat ca 5 dintre acestea nu contineau urme de plumb (sub 0.01 ppm), 1 continea 0.011 ppm (ceea ce inseamna ca este necesar un consum de 7 linguri pe zi pentru a depasi doza maxima admisa), 1 continea 0.021 ppm (ceea ce inseamna ca este necesar un consum de 6 linguri pentru a depasi doza maxima admisa) si, in cel din urma, 1 continea 0.012 ppm (ceea ce inseamna ca este necesar un consum de 6 linguri pentru a depasi doza maxima admisa).

Indiferent de marca, un consum de 2 linguri pe zi este suficient pentru a respecta limitele de siguranta.

Sursa utilizata:  http://nutritionfacts.org/2017/02/14/benefits-of-nutritional-yeast-to-prevent-the-common-cold/

#drojdie inactiva #raceala #sistem imunitar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pe lângă tratarea răcelii, echinaceea mai poate reduce ridurile şi proteja împotriva efectelor radiaţiilor
Cum poţi combate răceala şi gripa cu bicarbonat de sodiu
Sfaturi simple pentru a preveni raceala
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101