Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Ce conteaza mai mult – ce simtim sau ce gandim?

Ce conteaza mai mult – ce simtim sau ce gandim?

Putini stiu sa isi foloseasca creierul in mod eficient si fara sa strice armonia prestabilita de Natura. Avem si o inima si, desi pare un organ mult mai usor de folosit, sentimentele si emotiile trebuie sa treaca p

Putini oameni stiu sa isi foloseasca creierul in mod eficient si fara sa strice armonia prestabilita de Natura.

Avem si o inima si, desi pare un organ mult mai usor de folosit, sentimentele si emotiile trebuie sa treaca printr-un proces de filtrare mult mai riguros pana sa intelegem ce se intampla cu adevarat.

Inima sau creier?

Intrebarea a generat indelungi discutii in contradictoriu intre oamenii de stiinta si liderii spirituali. Ce conteaza mai mult - intelectul sau emotiile, ratiunea sau sentimentele? Logica actioneaza ca un filtru pentru informatii iar sentimentele sunt deseori greu de inteles si interpretat. S-ar parea ca cele doua nu pot functiona impreuna, sunt ca focul si apa. Prea multa apa ar stinge focul iar prea mult foc ar face apa sa se evapore. Cu toate acestea, daca stii cum sa le folosesti, poti crea un motor pe aburi, in care atat focul cat si apa sunt folosite pentru a genera energie.

Citeste si articolul: Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta

Oamenii de stiinta considera in general creierul mai important decat inima. Si ofera si o explicatie logica in acest sens. In primul rand, creierul pare sa fie mult mai complex decat inima. Unii sunt de parere ca folosim doar 10% din capacitatea cerebrala. Poate ca la nivelul de evolutie la care ne aflam in prezent putem explica doar felul in care functioneaza acea parte de 10%. Chiar si cu echipamentele si tehnica moderna de care dispunem sunt inca multe mistere in ceea ce priveste functionarea creierului pe care trebuie sa le dezlegam.

Datorita creierului putem comunica cu lumea, putem percepe si transmite informatii. Datorita creierului stim ce simte pielea cand atingem ceva, stim cum se aude cand pasarile canta, cum miroase un trandafir, ce gust are un mar, cum e rasaritul, apusul si apoi iar rasaritul. Avem nevoie de creier pentru a ne exprima gandurile in cuvinte si a ne misca diferite parti ale corpului. Neglijam deseori faptul putem face aceste lucruri esentiale doar datorita creierului.

Inima, pe de alta parte, are o functie majora in corp – sa pompeze sange. Este un organ uimitor care functioneaza atat timp cat suntem in viata. Daca suntem implicati intr-un efort intelectual intens, inima pompeaza mai mult sange in acele zone ale creierului care au nevoie de el pentru a functiona.

Daca se opreste creierul, inima va mai bate pentru inca doar cateva secunde, iar daca inima se opreste, se pare ca avem la dispozitie pana la 5 minute ca sa o facem sa porneasca iar. Acesta este argumentul folosit de multi oameni de stiinta cand considera creierul mai important decat inima.

Inima, insa, este cea care ne face umani. Prin intermediul ei interactionam cu lumea la nivel emotional. Datorita inimii putem simti compasiune, ne putem exprima bunatatea si grija si pentru alte lucruri in afara de propria noastra supravietuire. Si, mai important ca orice, inima ne face sa Iubim.

Multi dintre cei care au ales o cale spirituala considera ca iubirea este singurul mod in care se poate obtine "iluminarea" si ca mintea trebuie mereu sa asculte inima, dar si aceasta abordare este ca si cum am pune greutatea unui vas doar pe o parte si l-am face sa mearga in cerc, pierzand din vedere faptul ca trebuie mentinut un echilibru pentru o crestere spirituala reala.

Nu are niciun sens sa consideram ca una este mai importanta ca cealalta. O modalitate mai eficienta este sa gasim un model care sa le explice mai bine pe fiecare in parte si nu sa acordam mai multa importanta uneia sau alteia.

Citeste si articolul: O tehnica simpla prin care sa iei cele mai bune decizii: trio-ul creier-inima-intestine

Urmatorul model (dezvoltat de un nou domeniu stiintific al Infosomaticii si de munca de cercetare a Institutului International de Ecologie Sociala) ofera o explicatie usor de inteles despre ce se intampla cu adevarat cu inima si creierul. Frumusetea teoriei consta in faptul ca nu contrazice nici datele stiintifice si nici modelele ezoterice. Nu face decat sa le completeze si sa le duca la un alt nivel de intelegere.

“Nu ne putem rezolva problemele folosind aceeasi gandire care le-a creat

Albert Einstein

Pentru a intelege acest model trebuie sa privim corpul uman ca pe o forma compusa din unde electromagnetice in care creierul uman este un sistem radar complicat ce poate percepe informatia si o poate transforma in energie, in timp ce inima este un “generator” care creaza mediul in care informatia necesara sa poata fi transformata.

“Prin intermediul creierului - timpul se transforma in spatiu”

Natalia Bekhtereva (cercetatoare de origine rusa, specialista in neuro stiinta si psihologie, Institutul pentru Creierul Uman)creier inimaCreierul uman are anumite zone ce raspund de functii specifice in corp. Cand creierul primeste unde de informatie de la mediul inconjurator (unde cosmice paralel-plate), el le transforma in energie si le trimite in tot corpul prin puncte active din punct de vedere biologic (existenta acestor puncte este dovedita de cativa oameni de stiinta si se folosesc in medicina chineza de 4000 de ani). Aceasta energie este ceea ce formeaza centrele de energie (asa-numitele chakre in literatura ezoterica) ce raspund de anumite organe si sisteme in corpul uman.

Felul in care functioneaza aceste centre de energie formeaza campul de energie al omului (sau aura sa energetica). Inima (impreuna cu centrul de energie care raspunde de activitatea ei) creaza un alt camp (emotional) care se afla deasupra campului de energie.

Campul emotional este alimentat de emotii. Cu cat acestea sunt mai pozitive, cu atat si campul emotional este mai larg. Cand ai un camp emotional larg (acest lucru se intampla cand esti sincer cu tine insuti si pozitiv fata de ceea ce ti se intampla in viata) corpul tau fizic se imbolnaveste mai rar. Un camp emotional larg permite accesul unui numar mai mare de unde pe care creierul le poate transforma in energie. Acest proces face campul energetic mai stabil fata de influentele daunatoare din exterior. Campul emotional raspunde de cantitatea de unde cosmice paralel-plate pe care le poate primi creierul. Actioneaza ca o lentila optica ce focalizeaza razele deasupra capului nostru (chakra coroana in invataturile ezoterice) astfel incat creierul sa le poata procesa.

Campul nostru Energetic este ca atmosfera pentru planeta, care o protejeaza de ploile de meteoriti si asteroizi care o pot lovi. Acest model este confirmat si de cele mai recente cercetari stiintifice care sustin ca oamenii care privesc lumea in culori sumbre se imbolnavesc mai des decat cei care privesc viata printr-o lumina mult mai pozitiva.

Acest model ofera o explicatie foarte buna pentru modul in care creierul si inima pot lucra impreuna pentru a ne influenta viata. Nu avem nevoie sa sustinem ca inima este mai importanta decat creierul sau invers. Activitatea lor este vitala pentru noi si ne ajuta sa interactionam cu mediul inconjurator si sa ne bucuram din plin de viata.

Sursa utilizata: http://www.enlightened-consciousness.com/beyond-human-aura-energy-field/#sthash.UmKIgSMo.dpuf

#creier #energie #inima

Ce au mai parcurs alti cititori...

Conform unui studiu nou, constiinta traieste dupa moartea corpului
Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta
O tehnica simpla prin care sa iei cele mai bune decizii: trio-ul creier-inima-intestine
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101