Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Ce știm până acum despre Coronavirus: ce este, cum se transmite, ce simptome are, metode de prevenție și tratament

Ce știm până acum despre Coronavirus: ce este, cum se transmite, ce simptome are, metode de prevenție și tratament

Ce știm exact despre acest coronavirus? Cum se transmite și ce simptome are? Iată ce ne recomandă medicii.

În decembrie 2019, un nou tip de coronavirus a fost descoperit în orașul Wuhan din China, provocând simptome respiratorii severe, similare cu cele ale SARS. Virusul s-a răspândit cu rapiditate în aproape toate colțurile lumii.

Datorită numărului atât de mare de îmbolnăviri, care este în continuă creștere, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie și recomandă tuturor statelor să ia cât mai rapid măsuri excepționale de combatere și limitare a răspândirii virusului.

În prezent (02.04.2020), la nivel mondial, au fost înregistrate peste 952.000 de cazuri și peste 48.000 de decese. Și România se confruntă în aceste zile cu un număr mare de cazuri de infecție cu coronavirus și, în acest sens, s-au luat măsuri excepționale de limitare a răspândirii virusului și a fost instituită starea de urgență.

Sursă hartă

Ce știm exact despre acest virus? Cum se transmite și ce simptome are? Iată ce ne recomandă doctorul Eric D'Ortenzio, medic epidemiolog și coordonator științific la Inserm (instituție publică de cercetare biologică, medicală și de sănătate umană, subordonată Ministerului Sănătății și Cercetării din Franța).

Cuprins:

 

Ce este Coronavirus?

Acest tip de coronavirus a fost botezat 2019-nCoV și îngrijorează o lume întreagă. La jumătatea lunii decembrie, autoritățile chineze au fost alertate cu privire la prezența unui nou tip de coronavirus, care infectase 41 de persoane în orașul Wuhan. Astăzi, virusul s-a răspândit în aproape toate statele lumii, iar numărul de noi cazuri de coronavirus crește alarmant în fiecare zi. Este justificată panica oamenilor? Iată ce știm despre coronavirus și cum ne putem proteja.

 

De unde provine coronavirusul?

Public Health France dezvăluie că majoritatea celor 41 de cazuri inițiale de îmbolnăvire identificate în Wuhan lucrau sau au vizitat frecvent piața din Huanan , o piață de pește și fructe de mare din oraș, unde sunt vândute și animale vii. Acest fapt indică probabilitatea ca sursa contaminării să fie de origine animală.  Unitatea a fost închisă și dezinfectată la 1 ianuarie 2020, dar nu a fost identificată sursa infecției. Intervievat de Doctissimo, doctorul Eric D'Ortenzio, epidemiolog și coordonator științific la Inserm, confirmă: „ Nu știm mai mult de atât, investigațiile sunt încă în curs. Coronavirusul este o boală care se transmite de la animale la oameni. Au fost prelevate probe de la mai multe animale și trebuie să așteptăm rezultatele acestor probe.

Un studiu publicat pe 23 ianuarie sugerează că șarpele ar putea fi sursa virusului. Șerpii, dar și liliecii și marmotele au fost într-adevăr vândute în piața din Wuhan.

MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog

Cum se transmite coronavirusul?

Pe 20 ianuarie, autoritățile chineze au anunțat că a fost confirmată transmiterea interumană, adică virusul poate fi transmis de la persoană la persoană, în acest caz prin tractul respirator (prin aer sau salivă). 

Prin studierea cazurilor de infecție, cercetătorii au ajuns la următoarele date cu privire la modul de transmitere și gradul de contagiozitate al acestui virus:

 

Ce poți face pentru a evita contaminarea cu coronavirus?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă oamenilor să ia măsuri de precauție simple pentru a reduce expunerea și transmiterea virusului, pentru care nu există un remediu sau un vaccin specific.

Iată recomandările autorităților române pentru autoprotecție împotriva coronavirus:

 

Sursă informații Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Care sunt simptomele infecției cu coronavirus?

Dr. D'Ortenzio explică că tabloul clinic pentru 2019-nCoV este similar cu cel al sindromului respirator sever acut sau SARS , o formă de pneumonie care a provocat 774 decese la nivel mondial în perioada epidemiei, 2002-2003, care de asemenea a început în China. „De cele mai multe ori, formele sunt ușoare, cu febră, tuse și o ușoară  dificultate de respirație. Există însă și cazuri severe care se manifestă prin complicații respiratorii acute și pneumonită severă. Diagnosticul se bazează pe o probă de sânge pentru depistarea virusului.

Dacă tușești sau ai febră, autoritățile recomandă să suni medicul de familie pentru a primi sfaturi avizate și a rămâne în locuință. Dacă simptomele se agravează, tusea devine persistentă, ai dureri în piept, dificultăți la respirație, febră mare, apelează serviciul de urgență 112.

 

De ce este coronavirusul mai periculos decât gripa normală?

Din cazurile raportate până în prezent, rata mortalității este de aproximativ 3,4%. Cu toate acestea, este probabil să fie o supraestimare, deoarece poate exista un grup mult mai mare de oameni care au fost infectați de virus, dar care nu au suferit simptome destul de severe pentru a se prezenta la spital și, astfel, nu au apar în evidențele oficiale. 

Prin comparație, gripa sezonieră are de obicei o rată a mortalității de sub 1% și se crede că ar provoca aproximativ 400.000 de decese în fiecare an la nivel global. SARS a avut o rată a decesului mai mare de 10%. 

O diferență crucială este că, spre deosebire de gripă, acest virus este mult mai contagios și nu există niciun vaccin pentru noul coronavirus, ceea ce înseamnă că este mai dificil pentru membrii vulnerabili ai populației - persoanele în vârstă sau cei cu probleme respiratorii sau de imunitate - să se protejeze. În cazul în care nu te simți bine, spălarea frecventă a mâinilor și izolarea sunt importante. Un pas sensibil ar putea fi vaccinarea împotriva virusului gripal, care va reduce povara pentru serviciile de sănătate și va rezolva această pandemie.

 

Coronavirusul poate fi mortal?

Da, dar până în prezent, din cazurile raportate rata mortalității este de doar 3,4%. Pe de altă parte, ne putem întreba care sunt factorii de risc potențiali. Mulți dintre pacienții decedați erau în vârstă sau sufereau de afecțiuni cronice, relevă Public Health France. „ Avem foarte puține informații, dar victimele au avut cu siguranță antecedente medicale, cum ar fi diabetul sau altele. Simptomele coronavirusului sunt adesea ușoare, dar la persoanele cu risc, pot pune viața în pericol. " explică dr. D'Ortenzio.

 

Există un tratament pentru coronavirus?

Pentru moment, nu există un tratament specific pentru acest tip de coronavirus. Persoanelor afectate li se prescriu medicamente obișnuite pentru combaterea simptomelor. 

 

Ce măsuri s-au luat pe plan internațional pentru oprirea răspândirii coronavirusului?

În contextul evoluției pandemiei cu COVID-19 la nivel mondial, majoritatea statelor care se confruntă cu cazuri de infecție cu acest virus au luat adoptat măsuri excepționale cu scopul de a limita răspândirea infecției. Aceste măsuri vizează în principal controlul persoanelor la frontieră, interzicerea organizării de evenimente unde participă mai mult de 100 de persoane, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ, suspendarea sau condiționarea tranzitului, închiderea unor puncte de frontieră, recomandarea către populație de a rămâne pe cât posibil în locuințe și de a evita locurile aglomerate etc.

În România și în multe alte state ale lumii a fost declarată starea de urgență. Poți citi aici Decretul privind instituirea stării de urgență în România.

 

Așa cum am văzut, majoritatea cazurilor grave și a deceselor provocate de coronavirus s-au înregistrat la persoane în vârstă sau care sufereau de boli cronice. Orice virus poate deveni foarte periculos pentru sănătate în momentul în care sistemul imunitar este slăbit și nu poate funcționa corespunzător.

O altă măsură preventivă atât împotriva coronavirusului, cât și împotriva virusului gripal, care își face de cap în această perioadă în țara noastră, este întărirea sistemului nostru imunitar. Poți face acest lucru printr-o alimentație sănătoasă, mișcare, odihnă, dar și prin consumul unor remedii naturale pentru creșterea imunității.

 

Remedii naturale pentru întărirea imunității organismului împotriva virusurilor

Mierea de Manuka - cel mai puternic antibiotic natural și singura miere medicinală din lume, având proprietăți antibacteriene și antivirale deosebite,

Argint coloidal - soluție de apă care conține particule nanometrice de argint suspendat, cu puternice efecte antivirale, antibacteriene și de stimulare a imunității,

Pachet Antiviral cu produse coloidale, cu rol dezinfectant și antiviral, care pot fi eficiente în combaterea virusurilor responsabile de apariția răcelii, gripei și infecțiilor virale.

Pachet Immunity, ce conţine patru dintre cele mai populare mixuri de superalimente Your Super, cu beneficii în creșterea imunității organismului,

Plasma Quinton - supliment alimentar remineralizant și modulator imunitar natural, conține apă de mare micro filtrată la rece, ce conține toate mineralele necesare pentru buna funcţionare şi regenerarea celulelor noastre,

Superfoods Latte Mix - amestec de ingrediente exotice benefice pentru întărirea imunității și prevenirea afecțiunilor virale,

Tonice apicole - mixuri de produse apicole cu conținut optim de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe antivirale și antimicrobiene.

 

Descoperă remediile pentru imunitate din magazinul nostru verde viu sau alege pachetele promoționale pentru imunitate, gata pregătite!


Articol scris de Alina Mihalache - Echipa Viața Verde Viu

SURSE

https://www.theguardian.com/science/2020/jan/27/coronavirus-how-to-protect-yourself-from-infection

https://www.doctissimo.fr/sante/news/coronavirus-chinois-epidemie-ce-que-l-on-sait

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0GxPFdjqFGiKie17al8PYO5XmrLhcanSbTGxYLRm64_MEI8QcC_ScY1FM#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

#coronavirus #coronavirus simptome #ce este coronavirus #coronavirus tratament
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101