Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Cauze de dezechilibru hormonal

Cauze de dezechilibru hormonal

Starea de sanatate hormonala a oricarei femeie depinde de dansul delicat intre progesteron si estrogen.Estrogenul este menit sa fie hormonul predominant in prima jumatate a ciclului menstrual si progesteronul cel predominant in a doua jumatate. Cu to

Starea de sanatate hormonala a oricarei femeie depinde de dansul delicat intre progesteron si estrogen.Estrogenul este menit sa fie hormonul predominant in prima jumatate a ciclului menstrual si progesteronul cel predominant in a doua jumatate. Cu toate acestea, pentru majoritatea femeilor din lumea industrializata acest lucru nu este valabil.

Exista mai multe cauze de dezechilibru hormonal, dar la baza problemei este ceva numit „dominanta estrogenului” - ceea ce inseamna ca este prea mult estrogen si nu este suficient progesteron in organism. Exista multe simptome care rezulta din nivelul scazut de progesteron.

Cele mai frecvente cauze de dezechilibru hormonal si dominatia estrogenului includ:

Utilizarea medicamentelor;
TSH (terapia de substitutie hormonala);
Expunerea la otravurile din mediul inconjurator;
Consumul limitat de alimente organice si exagerat de produse de origine animala pompate cu estrogen;
Stres, in toate formele sale si cosmetice periculoase.

Ce puteti face

Cand te gandesti la stilul de viata al celor mai multe femei din ziua de astazi, nu este greu de inteles de ce insulina sau estrogenul au devenit dezechilibrate, pregatind scena pentru riscul crescut de boli de inima, hipertensiune arteriala, depresie, sindromul premenstrual, artrita si cancerul de san. Iata cateva sugestii pentru a regla zaharului din sange si de a echilibra hormonii:

Manancati cel putin trei mese pe zi.

Multe femei sar peste micul dejun sau masa de pranz, sau chiar ambele, "pastrandu-se" pentru cina. Problema cu aceasta abordare este ca varful ratei metabolice naturale este in tampul pranzului si scade usor usor spre cina. Deci, alimentele pe care le mancati pe timp de noapte sunt mult mai probabil sa fie depozitate sub forma de grasime. Cand mananci micul dejun, metabolismul se porneste pentru inceputul de zi. Daca micul dejun este sarit, metabolismul tau se va incetini intrand in modul de conservare si acest lucru poate duce la cresterea in greutate.

Eliminati carbohidratii rafinati si cei cu indicele glicemic mare.

Nu toti carbohidratii sunt la fel. Daca anumite alimente care au un indice glicemic mai mare, cum ar fi cartofii copti sau bananele, pot fi parte a unei alimentatii sanatoase pentru tine depinde de metabolismul tau unic. Daca esti depenta de carbohidrati, ai nevoie sa identifici ce alimente sunt sanatoase pentru tine. Eliminarea glucidelor rafinate, cum ar fi zaharul, orezul alb, painea, alcoolul, alimentele facute cu faina alba, cum ar fi briosele, covrigii, pastele, placintele si alte produse de patiserie, ajuta organismul sa arda grasimile depozitate si pastreaza insulina si nivelurile de zahar in sange normale .

Consumati cereale integrale cu moderatie.

Chiar daca ai eliminat cerealele rafinate, daca esti o persoana sensibila la carbohidrati s-ar putea sa ai in continuare probleme cu graul integral, sau secara , ovazul ,faina si meiul integral. Cercetarile arata ca bolile degenerative care afecteaza in prezent, multi oameni nu au ajuns pe scena pana cand agricultura nu a devenit larg raspandita. De fapt, egiptenii antici erau grasi si aveau boli dentare asociate cu o dieta pe baza de cereale.

Manancati o mare varietate de fructe si legume proaspete in fiecare zi.

Este bine sa consumati cam 5 portii de legume si fructe pe zi. Si amintiti-va, ca o portie este mica, aproximativ 100 de grame, sau o jumatate de cana. Ganditi-va sa mancati cat mai multe culori vii, aprinse si veti fi pe drumul cel bun, pentru ca pigmentii adanci din aceste alimente contin antioxidanti puternici. Broccoli, legumele cu frunze verzi, fructele de padure, ardeiul rosu, galben si verde sau rosiile si variati alegerile voastre si in functie de anotimpuri.

Manancati grasimi sanatoase in fiecare zi.hormonal

Dietele reduse in grasimi din trecut, care au atins apogeul in anii 1980 si inceputul anilor 1990, au spalat creierul femeilor in a crede faptul ca grasimea era inamicul. In incercarea lor de a elimina grasimile saturate din dieta lor, multe femei au eliminat toate grasimile. Femeile se plangeau de pielea palida, parul si unghiile fragile, susceptibilitatea la infectii, incapacitate de concentrare si de cresterea in greutate, in ciuda dietelor lor rigide. Nici una dintre aceste femei nu obtinea din dieta lor grasimile sanatose suficiente.  Acizii grasi esentiali si anume omega-3 si Omega-6 , sunt necesari pentru a ajuta organismul in multe functii importante, inclusiv cele ale creierului si ale sistemului nervos. Cele mai bune surse de acizi grasi esentiali sunt semintele de in si nucile.

Mananca proteine la fiecare masa.

Mai toate alimentele naturale neprocesate, fructele, legumele, nucile, semintele, contin proteine de calitate, pe langa acestea spirulina este o alegere foarte buna.

Protejati-va corpul cu antioxidanti.

Antioxidantii combat distrugerea la nivel celular de catre radicalii liberi, care sunt cunoscuti a fi o cauza de afectiuni cronice, cum ar fi bolile de inima, cataracta, degenerescenta maculara si cancer. Antioxidantii se gasesc in fructe si legume proaspete, mai ales cele viu colorate. Mancarea este cea mai buna sursa de antioxidanti.

Sursa:

http://www.foodmatters.tv/_webapp_488036/The_Hormone-Balancing_Food_Plan_For_Women - echilibrul hormonal

#Cauze de dezechilibru hormonal #dezechilibru hormonal #estrogen #femei #hormonal #progesteron

Ce au mai parcurs alti cititori...

9 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre hormonii ei
15 ponturi pentru a-ti echilibra hormonii
Ce trebuie sa stie fiecare femeie despre ciclul menstrual

Ce spun cititorii despre "Cauze de dezechilibru hormonal"

Adina Muresanu21 February 2014 19:59Raspunde

Da, am inteles. Dar daca suntem vegetariene (mai precis vegane), mancam multe legume crude, inclusiv cu frunze verzi, si totusi exista un dezechilibru? Ce facem?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101