Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. 7 semne ca iti abordezi trecutul intr-un mod distructiv

7 semne ca iti abordezi trecutul intr-un mod distructiv

Experientele trecute pot fi cei mai buni prieteni ai nostri sau cei mai rai dusmani; ele ne pot ajuta, sau ne pot bantui; ne pot propulsa ori ne pot handicapa. Din nefericire pentru multi oameni, trecutul nostru este mai mult un dusman decat un priet

Experientele trecute pot fi cei mai buni prieteni ai nostri sau cei mai rai dusmani; ele ne pot ajuta, sau ne pot bantui; ne pot propulsa ori ne pot handicapa. 
 
Din nefericire pentru multi oameni, trecutul nostru este mai mult un dusman decat un prieten. 
 
Cheia pentru a merge mai departe este de a aborda trecutul nostru intr-un mod constructiv – in loc de a fi prinsi in mod pasiv in el, vizam posibilitatea de a-l procesa in mod activ. Fie ne putem zbate pe mari nelinistite, fie ne putem ajusta panzele.

Iata 7 semne ca iti abordezi trecutul in moduri distructive. Recunoaste-le si inlatura-le.

1. Iti infrumusetezi trecutul.

Cand versiunea nefictionala a trecutului nostru nu este chiar ceea ce ne-am dorit, o inlocuim cu fictiune ca mecanism de adaptare. Pisica de mare pe care ai prins-o devine un rechin, iar valul micut in care ai inotat devine unul enorm.
Acest lucru se intampla deoarece imaginatia noastra este atat de puternica – doar gandindu-ne la evenimente -  se poate declansa cortexul motor fizic si senzorial. Ne putem spune noua insine ca am avut o copilarie magica, atunci cand in realitate am crescut intr-un camin cu abuz emotional si parinti absenti. Aceasta viata imaginara este o falsa bucurie si inevitabila reintoarcere la realitate este o prabusire brusca.
 
Daca ai avut o copilarie neplacuta, apreciaza acei ani dificili pentru ca te-au ajutat sa iti construiesti caracterul. Accepta ca parintii tai au facut tot ce au putut mai bine cu capacitatile lor limitate. Fantezia de a distorsiona realitatea te va orbi impiedicandu-te sa vezi lectiile valoroase si frumusetea pe care orice nor de furtuna o are.
 
2. Ignori trecutul.
 
Asta s-ar putea sa fie o optiune usoara, dar nu este sanatoasa. Recunoasterea unei experiente oribile este un prim pas catre vindecare, fie ca ai suferit abuz fizic, sexual, emotional sau psihologic. Va fi nevoie de o tona de curaj si onestitate fata de tine insuti pentru a te confrunta cu un trecut dificil (poate cu ajutorul unui terapeut priceput sau un consilier de incredere) dar facand asa vei castiga tarie, calauzire si vindecare.
 
Procesarea problemei nu inseamna asumarea responsabilitatii sau vinovatiei pentru ceea ce s-a intamplat, inseamna asumarea responsabilitatii modului in care raspunzi, si recastigarea controlului asupra vietii tale. acest lucru te pune inapoi pe scaunul soferului. Cauta un terapeut profesionist pentru a vorbi cu el, daca ingropi problema, doar ii dai un sol fertil pentru a creste.
 
3. Iti romantezi trecutul
 
Acesta este raspunsul tipic al celor care raman in relatii abuzive sau se intorc la acestea. Inseamna a trece cu vederea ingrozitorul procent de 90% care s-a petrecut in acea relatie, un mod de a transforma un film de groaza intr-un film romantic plin de fericire.
Numeste-o asa cum este: daca relatia ta a scos din tine ce este mai rau, nu lasa emotiile des schimbatoare sa faca ceea ce este toxic sa arate ca o comoara, si sa te tenteze ca sa te intorci.
 
Cheia este de a asculta la palavrageala launtrica pe care o produc emotiile tale. Cand acel val de emotii incepe sa se umfle pe dinauntru, utilizeaza meditatia. Inchide-ti ochii, respira profund, si eticheteaza-ti fiecare emotie, pe masura ce apare. Aceasta abilitate de a te separa pe tine insuti de emotiile tale va permite ratiunii si logicii sa puna piciorul in prag si sa aiba ceva de spus.
 
4. Iti negi trecutul.trecutul
 
Spre deosebire de ignorare – in care refuzi sa recunosti ca ceva s-a intamplat – negarea este atunci cand stii ca ai gresit, dar raspunzi cu minciuni si inselatorie. Aifacut ceva de care nu esti prea mandru si atunci cand esti confruntat negi in mod direct asta.
Ai lasat gelozia, mandria si ego-ul sa iti domine viata si sa dea nastere unui traseu de comportament distructiv, egoist. Niciunul dintre noi nu avem o istorie personala perfecta, dar negarea continua mai degraba decat acceptarea oricaror injurii doar va continua sa alimenteze cu combustibil acel buldozer al mizeriei. Fiecare sfant are un trecut, si fiecare pacatos are un viitor. Viitorul incepe atunci cand incetezi sa iti negi greselile.
 
5. Iti imiti trecutul.
 
Succesele trecute ar trebui sa serveasca drept incurajare pentru un viitor chiar si mai bun, nu sabloane pentru viitorul nostru. Fericirea merge mana in mana cu schimbarea si cresterea personala, ceea ce insa nu se va intampla daca ne imitam constant trecutul nostru.
 
Daca pleci de la o slujba pe care o urasti, doar sa sari in aceeasi pozitie intr-o companie diferita, iti imiti trecutul. Iti spui tie insuti ca nu iti vei mai da din nou intalniri cu cineva care bea prea mult, dar dintr-o data iesi la cina cu cineva plutind pe aburii alcoolului.
Intreaba pe cei ce iti sunt aproape daca ei cred ca ai un bilant de decizii proaste. Ia o foaie de hartie, arunca o privire onesta la ultimii cinci ani ai vietii tale. In termenii sanatatii, profesiei si relatiilor tale sentimentale, esti mai bine astazi decat erai acum cinci ani? Daca trebuie sa te gandesti mult si bine la aceasta intrebare, viata ta ar putea fi bantuita de imitare.
 
Marile schimbari incep cu pasi mici – fa doar un singur lucru nou astazi. Apoi concentreaza-te pe acele domenii majore care au nevoie de schimbare. Solicita acea slujba la care ai visat intotdeauna, mergi la o intalnire cu cineva care nu este „genul tau”.
 
6. Te razbuni pe viitor.
 
Poate ca am fost agresati si discriminati in trecut, asa ca decat sa tratam oamenii in modul in care ne-ar place noua sa fim tratati, ii tratam exact cum am fost noi tratati.
Partenerul tau este pasiv-agresiv, te gasesti in postura de a te rasti fara nici un motiv la copiii tai. Prietenii tai apar cu intarziere si asta te irita, asa ca incepi sa ii barfesti.
Incercarea de a razbuna fiecare greseala sau rau pe care le-am suferit este o misiune prosteasca si imposibila. Este adevarat ca oamenii raniti ranesc oameni; rasismul adesea da nastere rasismului. Dar in loc de a repeta ciclul, fii binecuvantarea care il intrerupe. Fii un initiator si creator de dragoste, in loc de a fi un evanghelist al urii. 
 
7. Ti-ai mostenit trecutul.
 
Cand vine vorba de trasaturi ale personalitatii, „mostenirile” pot fi un blestem. Temperamentul vulcanic al tatalui tau poate dintr-odata sa devina al tau. Cultura noastra este plina de copii infranti incercand sa se ridice la nivelul asteptarilor pe care le au parintii lor.
Parintii nostri ne-au vrut binele, dar ideile lor despre succes si fericire s-ar putea sa fie foarte diferite de ale noastre. Atitudinile lor nu trebuie sa devina ale tale, iar licenta lor in drept nu trebuie sa fie viitorul tau. Trairea indirecta prin intermediul tau de catre parintii nostri este o nesiguranta din partea lor, si pasivitate si lipsa de curaj din partea noastra.
Daca asta rezoneaza cu tine, mostenesti prin toate mijloacele traditiile trecutului. Dar nu da la schimb niciodata autenticitatea ta pentru asteptarile altcuiva.

Tu cum iti vezi trecutul? Suntem curiosi sa aflam parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna!

 Surse utilizate :

www.mindbodygreen.com - trecutul

#semne #trecutul

Ce au mai parcurs alti cititori...

20 de semne ca iti traiesti scopul in viata
6 semne ale trezirii la spiritualitate

Ce spun cititorii despre "7 semne ca iti abordezi trecutul intr-un mod distructiv "

Iza03 March 2016 08:07Raspunde

Totul tine de încrederea in noi!

ionela29 November 2014 17:19Raspunde

Un esec ce nu pot trece peste el,si în tradevar ma macina enorm ,aveti mare dreptate in ceea ce ati scris.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101