Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 5 moduri prin care sa introduci semintele de cânepa in dieta ta

5 moduri prin care sa introduci semintele de cânepa in dieta ta

Canepa este pe lista mea de superalimente de top. Canepa este bogata in proteine si grasimi sanatoase si foarte saraca in colesterol si sodiu. Canepa este o buna sursa de zinc si una foarte buna de magneziu. Canepa contine toti aminoacizii esentiali si acizii grasi esentiali necesari mentinerii unei vieti sanatoase.

Citeste si: 12 beneficii uimitoare pentru sanatate ale semintelor de canepa

Nici o alta sursa vegetala unica nu are aminoacizi esentiali intr-o forma asa de usor digerabila, si nici acizii grasi esentiali intr-o proportie asa de echilibrata pentru a satisface nevoile nutritive umane. Disponibila sub forma de proteina concentrata, seminte, sau ulei, sunt nenumarate moduri de a include canepa in dieta ta zilnica.

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

Aici sunt cele cinci modalitati de top de a consuma semintele de cânepa cat mai des:

1. Salata
Adaugarea de seminte crude de canepa organica oricarei salate ii confera un spor nutritiv, dar si gustativ.  De asemenea ia in considerare trecerea de la uleiul tau de salata la cel de canepa, care sa inlocuiasca pe cel pe care il utilizezi acum.

2. Smoothie-uri
Canepa este o excelenta alternativa vegetala proteica la zer, care poate acidifica corpul si poate crea o suprasolicitare rinichilor. Poti utiliza proteina concentrata de canepa sau, pentru un smoothie mai cremos, utilizeaza semintele de canepa decorticate.

3. Micul dejun
Multi oameni isi incep ziua cu un bol sanatos de fulgi de ovaz. Presara cateva lingurite de seminte de canepa pentru a-i spori valoarea nutritiva chiar si mai mult, vei avea astfel si un gust subtil de nuca. Mai poti presara seminte de canepa si in alte mancaruri sau cereale pentru micul dejun.

4. Inlocuitor de lactate/inghetata/laptecanepa
Stiai ca poti face cu usurinta propriul tau lapte de canepa cruda acasa? Evita cutiile care au indoielnicul caragenan, si fa-ti propriul amestec prin mixarea a 2-3 lingurite de seminte de canepa organica in 0,120-0,240 litri de apa. Raportul apa/seminte il decizi tu, daca iti place un lapte mai subtire, sau o smantana mai groasa (pentru a inlocui nesanatosul 1/1). Adauga un praf de scortisoara si cateva picaturi de stevia lichida si vanilie pentru a aduce gustul mai aproape de ce se poate cumpara in magazine. Asigura-te ca tii mixtura in blender la viteza mare timp de 45 sec/1 minut, de preferat un blender cu viteza mare, pentru a mixa semintele cat mai uniform. Daca totusi este prea caltos pentru tine, strecoara mixtura printr-o strecuratoare sau filtru pentru lapte din nuci.

Poti incerca sa adaugi seminte de in (1/2-1 lingura mare). O buna regula empirica de a face lapte este o cana de canepa la patru cani de apa. Experimenteaza si vezi ce mixtura si consistenta iti place. Pastreaza laptele intr-un borcan, si fa unul proaspat la cateva zile si agita-l bine inainte de a-l turna in cana.

5. Pesto
Este corect! Poti face un pesto super, vegan dupa reteta clasica inlocuind parmezanul cu semintele de canepa! Adaug asta la pastele fara gluten, sau ca o baza de pizza in loc de sosul de rosii, ori presarat pe biscuitii de in.

Adaugarea de mai multa canepa la dieta ta nu iti va imbunatati doar sanatatea, ci poate ajuta la crearea unei mai mari cereri pentru aceasta cultura sustenabila care nu solicita nici ingrasaminte sau pesticide.  Planta de canepa (Cannabis sativa) este cunoscuta ca o cultura agricola dintre cele mai nechi timpurii, si are multe utilizari, inclusiv alternativa la textile, fibra, lemn, plastic si combustibil. Mai mult, nu te va ameti, si nici nu vei iesi pozitiv la testul antidrog, ci te va face pe tine si pretioasa noastra planeta mult mai sanatosi.

Voi ce alte metode mai folositi pentru a introduce semintele de canepa in alimentatia voastra? Scrieti-ne in comentariile de mai jos!

 

 

SURSE

http://www.care2.com/greenliving/5-places-to-sneak-hemp-into-your-diet.html 

#dieta #sanatate #seminte de canepa

Ce au mai parcurs alti cititori...

Bolile cardiovasculare: vindecare prin alimentatie mai degraba decat prin medicatie
8 pasi catre o alimentatie sanatoasa
O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

Ce spun cititorii despre "5 moduri prin care sa introduci semintele de cânepa in dieta ta"

alexandru16 February 2016 09:24Raspunde

Buna ziua. Semintele de cinepa le amestec intr un iaurt natur bio daca se poate. Impreuna mai puteti pune si seminte de susan, seminte de chimen negru si seminte de floarea siarelui. Toate acestea amestecate cu iaurtul dau un mic dejun sau un sfirsit de dîner foarte sanatos. Dupa gust mai puteti pune miere de albine . Pofta buna

Margareta27 March 2015 23:52Raspunde

Buna va salut din toata inima ne ajutati f.f.mult si ne anvatati cum sa traim sanatos. Eu folosesc samanta de canepa si ulei de canepa de 3 ori pe zi cate o lingurita de ulei pe or ce pun an supa sau pe salata sau peste. Dimineata folosesc samanta de canepa amestecate di macinate cu cereale si cu alte seminte dar vreau sa spun ca am avut aritmie si deja nu mai trebe sa-mi iau medicamentele de 3 ori pe zi. Este minunat. Va pup si continuati tot asa

Andreea27 March 2015 23:18Raspunde

Am primit de la soacra mea o punga de canepa nedecorticata pe care ea o foloseste de obicei la Jufla (mancare pregatita de Paste - in Moldova). Nu stiu daca este buna si mai ales cum as putea-o folosi avand in vedere ca e nedecorticata. Multumesc!

Alec Blenche28 March 2015 09:08Raspunde

Este mai sanatoasa nedecorticata, intreaga

Cristina Tun10 March 2015 12:34Raspunde

O folosesc de cateva luni la salate , impreuna cu drojdia de bere fulgi, ca lapte alaturi de laptele de soia sau alte cereale si seminte. E minunat!!

26 November 2014 13:14Raspunde

Eu o folosesc amestecata cu multe alte seminte (in, susan, migdale, nuca,etc), crude toate, rasnite. Aceasta pulbere obtinuta o amestec cu 2, 3 lingurite miere de albine, eventual daca doresc sa fie mai fluida adaug si cateva picaturi de apa plata. Pasta obtinuta o consum dimineata (ca mic dejun). Daca nu adaugam apa va iesi halva de buna calitate (se amesteca mai greu) dar e minunata la gust si f f sanatoasa.

dana30 August 2014 13:08Raspunde

Noi o folosim pentru a face înghe?at?, alaturi de fructe ?i pu?in ulei de cocos

Ioan Gostian31 August 2014 09:06Raspunde

Apreciez mut actiivitatea dvs. vizand alimentatia sanatoasa si, in general, stilul de viata. Va multumesc pentru informatiile periodice transmise! In legatura cu utilizarea canepii, cred ca ar trebui mai intai declansata o campanie de informare, atat a cetatenilor, cat si mai ales, a autoritatilor, in mintea carora a fost inculcata in ultimii ani ideea ca cine cutiva canepa o face pentru droguri. Nu am prea vazut scris sau auzit despre deosebires dintre Cannabis sativasi Cannabis indica (cea pentru droguri), astfel ca persista o mare confuzie, teama de consecintele neplacute ale cultivarii canepii. Lipsesc, de asemenea, informatii despre eventualii procesatori din tara ai tulpinilor de canepa, astfel incat cei care eventual o cultiva sa poata avea si alte avantaje de pe urma ei (in afara semnitelor).

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101