Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 10 utilizari versatile pentru otet

10 utilizari versatile pentru otet

De multe ori lucrurile de care avem nevoie sunt la indemana noastra. Un astfel de lucru special este otetul , in special cel natural de mere. Iar spre surprinderea multora otetul se poate folosi pentru mai multe lucruri decat doar in salate. 1. Dezi

De multe ori lucrurile de care avem nevoie sunt la indemana noastra. Un astfel de lucru special este otetul , in special cel natural de mere. Iar spre surprinderea multora otetul se poate folosi pentru mai multe lucruri decat doar in salate.

1. Dezinfectant: un antibacterian natural, otetul constituie o baza excelenta pentru orice solutie netoxica de curatat. Pentru o solutie generala de dezinfectat, diluati 2 parti otet la 4 parti apa si utilizati oriunde se gasesc germeni, precum tejghelele, tastaturile, telefoanele cu mai multi utilizatori, manerele de usa, si telecomenzile. Otetul face echipa buna cu un pic de bicarbonat de sodiu pentru a se "reincarna" sub destule forme pentru a-ti curata intreaga casa.

2. Curata vasul de toaleta: curata, dezinfecteaza si deodorizeaza toaleta prin turnarea unei cani de otet in jurul partii interioare a vasului. Lasa sa stea pentru o ora, utilizeaza o perie pentru inlaturarea depunerilor circulare, apoi trage apa.

3. Desfunda chiuvetele: pentru a mentine scurgerea chiuvetei neinfundata, toarna ½ cana de bicarbonat de sodiu in scurgere, apoi ½ cana de otet. Asteapta sa se potoleasca spuma, apoi toarna 4 litri de apa fierbinte. Daca este necesar, inlatura parul si alte resturi cu o sarma. Repeta operatia daca scurgerea apei este lenta.

4. Inlatura reziduurile: uita de solutiile toxice de curatat. Curata resturile de lipici pe care le lasa etichetele si autocolantele si alte astfel de reziduuri prin frecarea suprafetei lipicioase cu o carpa inmuiata in solutia otet-apa.

5. Clateste parul: nu te ingrijora. Parul tau nu va capata mirosul astringent de otet. Sampoanele si alte produse cosmetice pentru par pot lasa in urma reziduuri, facand parul sa nu aiba luciu. Dar sunt si alte motive decat cele estetice pentru a renunta la sampoanele conventionale . Inlatura reziduurile prin diluarea a 2 linguri mari de otet si 2 linguri mari de suc de lamaie in 3 cesti de apa si amesteca bine. Dupa samponare, toarna solutia de clatire peste par inainte de a clati cu apa. Otetul va inchide cuticulele si va lasa parul moale si stralucitor. Un bonus suplimentar: tine matreata la distanta.

6. Solutie anti-pete: scoateti petele de iarba si sange prin crearea propriei solutii de scoatere a petelor. Amestecati ½ cana de otet alb, ¼ cana de bicarbonat de sodiu si trei cani de apa intr-un flacon de spray. Pulverizati pe pata si lasati haina in mormanul de rufe pentru spalat! Daca vreti sa cititi mai multe despre spalarea hainelor si curatarea fara chimicale cititi pe site-ul www.fara-chimicale.ro

7. Reanimator de verdeturi: verdeturile cu frunze arata ofilite? Inmuiati-le intr-o baie de 2 cani de apa rece si ½ lingurita de otet pentru a le readuce la viata.otet

8. Ucigas de negi: pentru a inlatura negii urati, inmuiati un pic de vata in otet, asezati-o peste neg si asigurati-o cu un bandaj. Schimbati zilnic vata. Acidul din otet va manca in timp negul. (Asigurati-va ca pielea din jurul negului ramane tot timpul umeda).

9. Reimprospateaza respiratia: eliminati respiratia urat mirositoare prin clatirea gurii cu 2 linguri mari de otet si o lingura mare de sare diluate intr-o cana de apa. Aceasta clatire este deosebit de eficienta in inlaturarea mirosurilor de ceapa si usturoi.

10. Inmoaie pensulele de vopsea: Faceti pensulele tepene sa fie din nou utile prin inmuierea perilor intariti intr-un bol cu otet pentru o ora sau chiar mai putin. Clatiti perii cu apa calda si sapun, apoi lasati sa se usuce inainte de folosire.

Avertisment pentru cumparator! Ca o nota de final, este nevoie sa fie clar ca nu toate felurile de otet sunt create egale.

Desi toate oteturile albe necesita etanol pentru producere, unele oteturi sunt facute cu etanol produs sintetic facut din petrol. Verificati eticheta inainte sa cumparati, cautand cuvinte ca “alcool din cereale”, sau “spirt neutru din cereale” pentru a va asigura ca de fapt cumparati un produs facut din surse naturale de hrana.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.care2.com/greenliving/versatile-uses-for-vinegar.html - otet

#curatenie #dezinfectant #otet #otetul de mere #utilizari

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 utilizari surprinzatoare pentru apa oxigenata
12 ingrediente naturale pentru a curata aproape orice!
23 de beneficii şi utilizări ale apei oxigenate, pe care sigur nu le ştiai

Ce spun cititorii despre "10 utilizari versatile pentru otet"

Iulia19 October 2016 11:21Raspunde

Otetul poate fi utilizat si ca manevra de resuscitare in cazuri de lesin sau de risc de sufocare. Otetul pulseaza plamanii prin inhalarea vaporilor acizilor acetici. In caz de arsuri nu stiu daca poate fi utilizat. Insa pe tatal meu asa l-am salvat fara masaj cardiac.

tanase20 December 2013 20:12Raspunde

Se pare ca habar nu aveti ce inseama versatil, dar cu toate acestea folositi termenul. Puteti sa verificati in dex, asta pentru ca data viitoare sa nu mai folositi cuvantul intr-un context cu totul gresit.

Mac20 December 2013 19:53Raspunde

Din pacate, in Romania, nu se gasesc acele adevarate "oteturi albe" ci numai facaturi de European Drinks :(

jiji03 January 2014 20:25Raspunde

Ai pus punctul pe i man, adica am ajuns sa fim atat de perversi noi astia in romnia incat sa falsificam pana si acidul acetic. In alta ordine de idei de oriunde cumperi sticla de otet. ca este in Romania in Franta sau Canada, in ea este acid acetic intre 4% si 6% restul fiind apa coloranti naturali sau artificiali depinde cat de corect este producatorul. In Romania majoritatea producatorilor de otet sunt si producatori de vin ori acest otet provine din rebuturile productiei de vinuri asa ca ma lasi cu povestile de facaturi din Romania cand dincolo habar nu ai ce rahaturi bagi in gura. Si inca ceva, de unde crezi ca au retetele cei de la Europeans Drinks, crezi ca le-au inventat ei sau au fost importate de acolo de unde pomenesti ca este otetul ala alb si pur? Ca fapt divers acidul acetic pur se numeste si acetic glacial deoarece la temperatura camerei cristalizeaza si are un aspect de zapada si pentru ca este solubil in apa otetul obtinut este incolor sau alb precum ii zi unii.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101