Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Care sunt alimentele cu vitalitatea cea mai mare

Care sunt alimentele cu vitalitatea cea mai mare

Alimente) Vitalitatea alimentelor a fost prima data structurata de profesorul Edmond Bordeaux Szekely.  Aceasta isi are originile in observatiile atente si studiile conceptelor spirituale antice facute de Szekely. El a clasificat alimentele in patru

Vitalitatea alimentelor a fost prima data structurata de profesorul Edmond Bordeaux Szekely.  

Aceasta isi are originile in observatiile atente si studiile conceptelor spirituale antice facute de Szekely.

El a clasificat alimentele in patru categorii in conformitate cu calitatile si functiile acestora de a genera viata si sanatate in corpurile noastre astfel : alimente biogene, alimente bioactive, alimente biostatice si alimente biocide.

Alimente biogene (care genereaza viata):

- cerealele integrale crude, germinate, nucile si semintele inmuiate sau/si germinate, reinnoiesc celulele si regenereaza viata. Acestea sunt cele mai potente alimente in ce priveste forta vitala. Aceste alimente contin insusi secretul vietii, germenele, care contine puterea de reproducere pentru perpetuarea speciei. Ele contin sclipirea vietii care straluceste in cei care le mananca in forma lor cruda. Aceste alimente au in ele toti nutrientii esentiali, necesari pentru o sanatate binecuvantata si pentru longevitate.  Atunci cand sunt germinate multi nutrienti se inmultesc considerabil iar nucile, semintele si granele devin mai usor de digerat.

Starea - Viata infloreste. Este perioada cand semintele, granele sau nucile prind viata si cresc, sunt in perioada adolescentei, pline de energie si viata si sunt intr-o continua crestere. De exemplu, in cazul graului incoltit: vitamina E creste cu 300%,  vitamina C creste cu 600% si vitamina A se dubleaza. Aceste vitamine sunt toate antioxidanti puternici. Seminte si nuci diferite vor creste capacitati si nutrienti diferiti.

In momentul in care sunt inmuiate si germinate, majoritatea nucilor si semintelor, se elibereaza de enzimele digestive inhibatoare si astfel proteinele, lipidele si carbohidratii complecsi devin predigerate in amino acizi, acizi grasi si carbohidrati mai simpli.

Cat consumam - Aceste alimente ar trebui sa constituie 25% din totalul de hrana pe care o consumam zilnic.

Alimente bioactive (care sustin viata):

Toate alimentele vegetale, fructe si legume, nuci, grane si seminte mature si vegetalele cu frunze verzi, daca este posibil crude, organice, proaspete de pe uscat sau din mare.

Aceste alimente sunt si ele pline de viata dar nu la nivelul celor biogene. Diferenta dintre alimentele bioactive si cele biogene este cea dintre vitalitatea unui adult sanatos (bioactiv) si vitalitatea superioara a unui copil care este intr-o crestere rapida.

Vegetalele cu frunze verzi - unde cuprindem si  algele marine precum dulse sau kelp - sunt foarte importante pentru sanatate. Ele sunt surse foarte bune de minerale precum calciu si fier, precum si de enzime si vitamine. Acestea sunt de asemenea, dupa cum spune Paavo Airola (renumit naturalist), surse de proteina completa, cu o valoare de utilizare mult mai mare decat cele animale.  Vegetalele cu frunze verzi servesc corpului atat pentru constructie cat si pentru curatare.

Starea - Viata este mentinuta si creste la o rata scazuta. Este bine sa ne hranim cu alimente cat mai putin procesate.

Cat consumam - Aceste alimente ar trebui sa constituie 50% din alimentatia zilniintelegerea universului sta intr-o samantaca. Atunci cand sunt consumate impreuna cu alimente biogene, ele sintetizeaza componente total diferite  care executa functii biogene si bioactive  superioare. Cresc la o rata redusa. Este bine sa fie consumate neprocesate si cat mai proaspete.

Alimentele biostatice (care incetinesc viata): Alimentele gatite, vechi, imbatranite, inghetate sau congelate, lipsite de enzime

Starea -viata este incetinita deoarece alimentele nu contin nici vitalitate si nici prea multi nutrienti utilizabili si de vitalitate. Ele asigura functionarea minima a organismului dar incetinesc viata si accelereaza imbatranirea.

Cat consumam - proportia acestor alimente in dieta noastra nu ar trebui sa depaseasca 20-25 %.

Alimentele biocide  : alimentele (incluzand bauturile)  procesate, iradiate, care sustrag forta vitala, alimentele de provenienta animala. Includem aici alimentele care contin zahar procesat, grasimi trans, faina alba si alimentele provenite din agricultura industriala.

Starea - Ceea ce odata era viu, se afla acum intr-o stare de descompunere, de degradare. Datorita cantitatilor mari de elemente toxice adaugate, precum si a proteinei animale excesive, aceste alimente creaza multa aciditate, ceea ce duce la probleme mari in organism si implicit la pierderea vitalitatii. Aceste alimente au fost create de om, iar prin creatia sa omul se autodistruge.

Cat consumam -  Aceste alimente nu ar trebui sa se regaseasca in nici un procent in alimentatia noastra. Aproape toate bolile moderne ale  omenirii sunt legate de alimentatia procesata.

Concluzii

In timpul si dupa ce mancam o masa cu hrana gatita, ne creste tensiunea arteriala, iar pulsul aproape ca se dubleaza. Daca se intampla sa fim fumatori sau consumatori de alcool, este clar ca suntem constant predispusi la un atac de cord.

Pe de alta parte, plantele in forma lor vitala, proaspata au alt impact asupra organismului. Astfel cand consumam aceste alimente, beneficiem de grasimi sub forma acizilor grasi esentiali nesaturati, carbohidrati care se digera lent si care ne dau astfel energie constanta pe o perioada mai lunga de timp si de proteine complete predigerate sub forma de aminoacizi .

Exista si moduri foarte sanatoase de a conserva legumele pentru iarna, care au avantaje deosebite. Astfel in Sauerkraut (varza cruda murata), prin fermentarea naturala a acidului lactic se sintetizeaza complexul de vitamina B (incluzand vitamina B12) dar si vitamina K. Acest proces trebuie efectuat cu legume organice si fara adaugare de otet, apa sau orice altceva inafara de sare. De asemenea iaurtul, kefirul sau branza facuta din nuci si seminte organice, sunt toate alimente lactice.

Ce trebuie sa facem este sa privim cu atentie hrana noastra de zi cu zi si sa o analizam in comparatie cu vitalitatea pe care aceasta ne-o confera. Daca nivelul de vitalitate nu ne este pe plac, putem incerca sa crestem procentul de alimente biogene sau bioactive si sa-l reducem pe al celor biocide si biostatice. Sau pur si simplu sa reducem sau sa eliminam alimentele biocide. Sunt o multitudine de lucruri pe care le putem incerca atata vreme cat ne dorim sa devenim mai energici, mai sanatosi  si mai plini de viata. Alegerea este in ceea ce ducem la gura, in rest facem cam acelasi efort!

Surse:

http://www.thelivingcentre.com/cms/body/biogenic-living-nutrition

Conscious eating- Gabriel Cousens - despre alimente

#bioacide #bioactive #biogene #biostatice #hrana vie #nutritie #vitalitate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Alimentele gatite, bunuri irosite.
Hrana vie: cum combinam alimentele
Descopera cele sapte alimente cu cea mai mare densitate nutritiva de pe pamant
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101