Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Vindecare cu beneficiile usturoiului

Vindecare cu beneficiile usturoiului

Atunci cand esti racit, ai o infectie sau pur si simplu nu te simti bine, doctorii prescriu de obicei antibiotice. Cu totii stim deja cat de periculoase pot fi antibioticele. Cum ar fi daca am putea gasi in natura sursa pentru vindecare, astfel incat

Atunci cand esti racit, ai o infectie sau pur si simplu nu te simti bine, doctorii prescriu de obicei antibiotice. Cu totii stim deja cat de periculoase pot fi antibioticele. Cum ar fi daca am putea gasi in natura sursa pentru vindecare, astfel incat sa nu mai suferi de greata sau ameteli, arsuri la stomac sau in cel mai rau caz, distrugerea florei intestinale benefice. Cum ar fi sa nu te mai simti la pamant atunci cand te incearca o raceala, ci sa te simti bine?

E adevarat, usturoiul are un miros caracteristic destul de neplacut pentru unii - nu-i de mirare ca vampirii nu-l suporta! Dar beneficiile pentru sanatate dintr-un singur catel
 de usturoi ar trebui sa depaseasca neplacerea mirosului sau.

In Rusia, usturoiul poarta denumirea de 'penicilina ruseasca' - proprietatile sale in recomanda drept cel mai bun antibiotic natural.

Fitochimicale: desi usturoiul nu abunda in vitamine si minerale, contine insa o substanta numita alicina - Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi (Allium sativum). Alicina este responsabila pentru mirosul tipic si ofensiv de usturoi. Alicina este mecanismul usturoiulde aparare al usturoiului impotriva atacului daunatorilor. Când planta de usturoi este atacata sau ranita, aceasta produce alicina prin intermediul unei reactii enzimatice. Enzima numita alinaza transforma aliina in alicina, care este toxica pentru insecte si microorganisme. Efectul antimicrobian al alicinei se datoreaza reactiei chimice a acesteia cu grupari tiol ale unor enzime. Incidenta ulcerelor gastrice este mai mica la populatiile cu consum ridicat de usturoi. Studiile au confirmat ca alicina are un efect inhibitor asupra Helicobacter pylori, o bacterie responsabil? cu dezvoltarea ulcerului gastric.(Sursa:food-info.net) -  care se activeaza aunci cand usturioul este taiat sau mestecat si protejeaza corpul de infectii bacteriene si scade nivelul colesterolului din sange.

Agenti antimicrobiali si antifungiali: in studii recente s-a descoperit faptul ca alicina s-a dovedit a fi eficienta in lupa impotriva a doua tulpini bacteriologice: Enterococi si Staphilococi.

Greutatea copilului: un grup de cercetatori englezi a descoperit faptul ca usturoiul consumat in timpul sarcinii poate contribui la cresterea greutatii copilului si scade riscul preeclampsiei la nastere - preeclampsia se produce cand tensiunea sangvina a femeii creste ;afecteaza sapte procente din toate sarcinile din lume. Cel mai adesea afecteaza mamele aflate la primul copil (primiparele) si femeile insarcinate cu gemeni sau cele care au sarcini multiple.

Scade riscul producerii cancerului: Intr-un studiu efectuat pe un numar de femei din Iowa, SUA, cele ce introdusesera usturoiul in dieta lor ca si aliment uzual, au prezentat cu circa 32 % mai putine sanse de a dezvolta cancer de colon. Un alt studiu al Institutului National de Cancer din SUA afirma ca usturoiul poate incetini dezvoltarea celulelor maligne cat si auto-distrugerea celulelor canceroase.

Sanatatea inimii si colesterolul: usturoiul actioneaza ca o bariera ce creste nivelul colesterolului bun - LDL (colesterol de densitate mica) - si reduce vascozitatea sangelui. Intr-un studiu efectuat pe parcursul a 16 saptamani, in care unui grup de 261 de oameni i-a fost administrat usturoi zilnic : nivelul colesterolului s-a redus cu 12% si nivelul trigliceridelor a scazut cu 17%.

Pentru sute de ani, usturoiul a fost folosit ca planta de leac pentru numeroase afectiuni - raceli, infectii, rosu in gat, sinuzita, astm, congestie si chiar impotenta. in prezent studiile stiintifice dovedesc faptul ca tratamentele traditionale nu sunt doar legende din batrani, ci in plus vin cu noi descoperiri despre puterea vindecatoare a usturoiului.

Surse:

http://101foodsthatcouldsaveyourlife.answerstv.com/AnswersTV/Channel.aspx?ChannelID=3c3bc78b-913f-4c2c-b250-4b4f8885411d

http://www.disabled-world.com/artman/publish/garlic-benefit.shtml

http://www.miracleofgarlic.com/ - usturoiul

#dependenta de mancare #hrana vie #nutritie #usturoi #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Alimentele vii - remediu impotriva racelii si a diabetului
Metode de a vindeca complet cancerul la san
Ce mancam iarna: ciuperci pentru sanatate si fericire

Ce spun cititorii despre "Vindecare cu beneficiile usturoiului"

01 May 2015 19:34Raspunde

Si eu iau capsule de usturoi nam tensiune si nu miroase e ff bun

dana17 February 2015 21:06Raspunde

Eu luam usturoi pe stomacul gol, dar ma ustura stomacul de la el. Asa ca iau dimineata capsule de usturoi, le cumpar de aici: http://www.cumparbio.ro/index.php/usturoi-60cps-rotta-natura.html

Georgiana20 November 2014 23:37Raspunde

iubesc usturoiul insa de multe ori aveam retineri din cauza mirosului de dupa. De cateva luni am gasit o solutie naturista impotriva respiratiei de dupa. Niste capsule facute doar din plante cu numele de After Garlic pe care le iau dupa ce am consumat usturoiul, 1 sau 2. Sunt olandeze si de aceea le-am gasit doar online pe un site romanesc http://rolplant.ro/produse/black-friday/after-garlic.html Va imaginati acum ce mananc o data la 2 zile? :))))) Recomand!

Ionica23 August 2014 14:09Raspunde

eu cind maninc usturoi nu ma doare nimic dar cind nu maninc ma doare peste tot

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101