Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Uleiul din nuca de cocos curata gura si combate cariile

Uleiul din nuca de cocos curata gura si combate cariile

Nucile de cocos sunt printre alimentele cu cea mai mare densitate nutritiva de pe planeta fiind de sute de ani un aliment esential in dieta oamenilor. Stiinta occidentala joaca acum “de-a prinselea” cu ceea ce bastinasii din regiunile tropicale au cu

Nucile de cocos sunt printre alimentele cu cea mai mare densitate nutritiva de pe planeta fiind de sute de ani un aliment esential in dieta oamenilor. Stiinta occidentala joaca acum “de-a prinselea” cu ceea ce bastinasii din regiunile tropicale au cunoscut de mii de ani. Unul dintre motivele pentru care nuca de cocos este intr-atat de speciala il constituie faptul ca este un aliment in mod natural antimicrobian.

Nuca de cocos, in special uleiul ei, este un puternic distrugator al tuturor felurilor de microbi, de la virusi la bacterii si protozoare, dintre care multe dauneaza sanatatii umane.

Cercetatorii de la Athlone Institute of Technology's Bioscience Research Institute/Institutul de Cercetari Biostiintifice al Institutului de Tehnologie Athlone  din Irlanda au testat  proprietatile biocide ale uleiului din nuca de cocos impotriva bacteriilor responsabile pentru carii.

Cariile dentare sunt o problema trecuta in mod obisnuit cu vederea ce afecteaza intre 60-90% dintre copii si majoritatea adultilor din tarile industrializate, potrivit cercetatorului sef, dr. Damien Brady. Echipa lui de cercetatori a testat proprietatile bacteriene ale uleiului de masline in starea sa naturala si uleiul din nuca de cocos care a fost tratat cu enzime, intr-un proces similar digestiei.

Uleiurile au fost testate impotriva tulpinilor bacteriene de Streptococcus, locuitoare obisnuite ale cavitatii orale.

Ei au descoperit ca uleiul din nuca de cocos modificat enzimatic inhiba puternic cresterea majoritatii tulpinilor de bacterii Streptococcus, inclusiv Streptococcus mutans, o bacterie producatoare de acid care este cauza majora a cariilor. Se crede ca descompunerea uleiului gras din nuca de cocos de catre enzime il transforma in acizi, care sunt toxici pentru anumite bacterii. Uleiul din nuca de cocos modificat enzimatic a fost de asemenea de folos in indepartarea levurei Candida albicans, cea care poate provoca afte.

Dr. Brady a spus:

"Incorporarea uleiului din nuca de cocos in produsele de igiena orala ar fi o atractiva alternativa la aditivii chimici, in special intrucat actioneaza la concentratii relativ mici. De asemenea, odata cu rezistenta sporita la antibiotice, este important sa ne indreptam atentia catre noi moduri pentru a combate infectia microbiana".

Lucrarea mai contribuie si la largirea intelegerii noastre despre activitatea antibacteriala din intestine, ceea ce ajuta la mentinerea unei flore echilibrate, necesare unui sistem imunitar puternic.

"Datele noastre sugereaza ca produsele digestiei umane arata o activitate antimicrobiana. Aceasta ar putea avea implicatii pentru modul in care bacteriile colonizeaza celulele captusind tractul digestiv si pentru sanatatea intestinala in general", a explicat Dr. Brady.

Multiplele beneficii de sanatate ale uleiului din nuca de cocos

Uleiul din nuca de cocos ofera o impresionanta gama de beneficii pentru sanatate. In plus fata de proprietatile sale antimicrobiene, uleiul din nuca de cocos este benefic pentru:

Unul dintre motivele fundamentale pentru care beneficiile uleiului din nuca de cocos sunt asa de cuprinzatoare, este ca 50% din grasimea uleiului din nuca de cocos este acidul lauric, care este rar gasit in natura. De fapt, uleiul din nuca de cocos contine cel mai mult acid lauric comparativ cu orice alta substanta de pe Pamant. Corpul uman converteste acidul lauric in monolaurina, o monoglicerida care poate de fapt distruge virusurile cu membrana lipidica precum HIV si herpesul, gripa, rujeola, bacteriile gram-negative si protozoarele precum giardia lamblia.

Un alt component antimicrobian al uleiului din nuca de cocos este acidul capric, prezent in cantitati mai mici.
Uleiul din nuca de cocos mai este constituit din acizi grasi cu catena medie care sunt mai mici decat acizii grasi cu catena lunga ce sunt mai des intalniti la uleiurile vegetale si cele din seminte. Acesti acizi cu catena medie sunt mai usor de digerat si traverseaza mai usor membranele celulare fiind trimisi direct catre ficat, unde sunt imediat convertiti in energie, mai degraba decat stocati sub forma de grasimi. Uleiul din nuca de cocos este lejer pentru sistemul digestiv si nu produce o crestere brusca a insulinei in fluxul sanguin.

O dieta traditionala nu ti-ar putea garanta o sanatate orala buna

In anii 1900, dr. Weston A. Price a facut o cuprinzatoare cercetare a legaturii dintre sanatatea orala si bolile fizice. El a descoperit ca cele mai de succes grupuri primitive in ce priveste sanatatea erau cele ce acordau atentie si care integrau cunostintele beneficie si intelepciunea dietelor stravechi in vietile lor..

Una dintre cheile sanatatii orale este consumul unei diete traditionale bogate in vegetale proaspete, neprocesate, nuci si carnuri de la animale consumand iarba proaspata, dieta ce este aliniata mostenirii genetice. Totusi, oricat de benefica ar fi o astfel de dieta pentru sanatatea ta generala, s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru a garanta o buna sanatate orala.
Stim desigur ca mancatul hranei ultra-procesate si a zaharoaselor cauzeaza si inrautateste cu siguranta cariile dentare la oameni, dar este vorba de mai mult decat atat. Exista dovezi de carii dentare la populatii stravechi, cu mult inainte de expunerea la zaharoasele rafinate si faina alba, ca si printre animalele salbatice de astazi. Chiar si unii delfini, care in general nici nu mananca vreodata carbohidrati – doar pesti, caracatite si crustacee – au probleme cu cariile dentare. Clar, doar respectarea unei diete traditionale nu este destul pentru a explica acest fenomen, sau altfel nu ar fi existat carii la popoarele stravechi sau la animalele salbatice.

1: legumele fermentate

Adauga cantitati sanatoase de legume fermentate de inalta calitate in dieta.
Legumele fermentate sunt pline de flora bacteriana prietenoasa care nu doar imbunatateste digestia, dar schimba si flora bacteriana din gura ta. De la adaugarea acestor alimente in dieta, placa dentara se miscoreaza cu 50% si devine mult mai moale.

2: clatirea gurii cu ulei

Cea de-a doua tehnica este numita “trasul uleiului”, cu ulei din nuca de cocos, care va reduce placa cu inca 50%.  “Trasul uleiului” (clatirea energica a cavitatii orale cu ulei) este o practica ce dateaza de mii de ani, originara in medicina ayurvedica. Atunci cand trasul uleiului este combinat cu puterea antimicrobiana a uleiului din nuca de cocos, ai o unealta foarte puternica pentru sanatate. Recomandat traditional este uleiul de susan, dar care are o concentratie relativ inalta de uleiuri omega-6.
De aceea uleiul din nuca de cocos este cu mult superior si are si gust mai bun. Dar dintr-o perspectiva mecanica si biofizica, probabil ca ambele merg.

Trasul uleiului este simplu. Practic implica doar clatirea gurii cu ulei din nuca de cocos, in mare parte asemanator cu ceea ce ai face daca ai folosi apa de gura. Uleiul este “lucrat” in jurul gurii prin impingere, tragere si extragere printre dinti pentru o perioada de 15 minute. Poti "avansa" pana la 30-45 minute. Acest proces permite uleiului sa “traga afara” bacteriile, cupercile microscopice si alte resturi. Cel mai bun timp este dimineata inainte de micul dejun, dar poate fi facut oricand, punctul important este doar sa il faci. Uleiul este scuipat afara si gura este apoi clatita cu apa. Nu ar trebui sa inghiti uleiul, deoarece este plin de bacterii si toxine. Cititi mai multe despre trasul sau mestecatul uleiului in articolul :Mestecatul uleiului : obiceiul care iti poate transforma sanatatea

Candida si Streptococcus sunt locuitori obisnuiti ai gurii tale si acesti germeni si cu produsele lor reziduale sunt cei care produc acumularea de placa si carierea, pe langa infectii secundare si inflamatii cronice in tot corpul. Trasul uleiului poate ajuta la micsorarea solicitarii toxice generale asupra sistemului imunitar prin prevenirea raspandirii acestor organisme din gura in restul corpului, prin intermediul fluxului sanguin.
Beneficiile potentiale ale trasului uleiului se extind cu mult dincolo de gura.

"Actioneaza similar cu uleiul pe care il pui la motor. Uleiul preia murdaria si mizeria. Cand scurgi uleiul, extrage mizeria si murdaria odata cu el, lasand motorul relativ curat. In consecinta, motorul merge mai lin si dureaza mai mult. La fel, cand expulzam substantele daunatoare din corpurile noastre, sanatatea noastra este imbunatatita si functionam mai lin si duram mai mult. "

Igiena dentara adecvata este importanta pentru sanatatea optima a gurii si a restului corpului. Cand vine vorba despre prevenirea cariilor, bautul apei fluorurate si periajul dintilor cu pasta de dinti fluorurata nu este raspunsul, deoarece fluorul este mai toxic decat plumbul. Cheia este dieta si ingrijirea adecvata a dintilor: periajul si ata dentara. Prin evitarea zaharurilor si a alimentelor procesate, previi in primul rand proliferarea bacteriilor ce cauzeaza cariile.

Spalatul pe dinti si utilizarea atei dentare vor asigura o sanatate importanta a dintilor si gingiilor. Insa ai putea sa incerci si trasul uleiului pentru a amplifica eficacitatea rutinei curente de igiena dentara.
Pe langa consumarea alimentelor care sunt “parte” a unei diete traditionale si evitarea alimentelor procesate si a zaharului rafinat, asigura-te ca, capeti destule grasimi omega-3. Ultimele cercetari sugereaza ca pana si cantitati moderate de grasimi omega-3 ar putea ajuta la indepartarea afectiunilor gingivale. Una dintre cele mai bune surse de grasimi Omega-3 sunt semintele de in.

Si vorbind despre zahar, mierea de Manuka a fost de asemenea demonstrata ca eficienta in inlaturarea placii dentare. Testele clinice au aratat ca mierea Manuka poate eradica efectiv nu mai putin de 250 de tulpini clinice de bacterii, inclusiv varietatile rezistente la antibiotice.

Surse:
http://www.precisionnutrition.com/nutrition-teeth-dental-health
http://fashionista.com/2014/03/oil-pulling
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4382606/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/08/coconut-oil-combats-tooth-decay.aspx - ulei de nuca de cocos

#bacterii #carii #gura #nuca de cocos #uleiul de nuca de cocos

Ce au mai parcurs alti cititori...

Legatura dintre anxietate, depresie si creier pe care prea putini o banuiesc
54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific
Clatirea cu ulei, un remediu ayurvedic universal

Ce spun cititorii despre "Uleiul din nuca de cocos curata gura si combate cariile"

Dorin17 September 2014 22:02Raspunde

Vand ulei extravirgin de nuca de cocos . Este un ulei extras din pulp? de nuc? de cocos prin presare la rece. Spre deosebire de alte uleiuri aflate în comer? acesta nu este supus unor tratamente precum cele de desmucilaginare, decolorare, deceruire, dezodorizare. Pretul este de 25 de lei / 335 ml. Mai multe detalii pe www.e-uleiuri.blogspot.ro

Alina02 August 2014 17:05Raspunde

Buna ziua! Si eu doresc sa incep acest procedeu de clatire cu ulei de cocos, dar am si eu 2 nelamuriri: - la fel ma intrebam si eu, cand se face acest procedeu, inaine sau dupa spalatul pe dintisi folosirea atei dentare ? De cate ori pe zi, este suficient o singura data? - spalatul pe dinti cu pasta de dinti dupa clatirea gurii cu ulei, nu anuleaza efectul clatirii? Pasta de dinti este destul de chimica si chiar ma intreb daca nu se poate renunta la ea. Mi-ar fi de ajutor un raspuns, multumesc frumos si o zi frumoasa!

Alec Blenche02 August 2014 21:21Raspunde

Exista pasta de dinti naturala fara flor, insa poate fi si eliminata! Procedura se face odata pe zi dimineata, ideea este ca grasimile din susuan atrag toxinele din gura si stomac . daca tu api scuipi incarcatura si speli bine, totul este ok. Nu se anuleaza nimic.

Bogdan01 August 2014 09:05Raspunde

Buna dimineata! Am inceput, si eu, acest procedeu. Doar ca eu folosesc (pt. moment) , ulei e floarea-soarelui presat la rece. Pentru cei ce sunt usor scarbiti de idee (caci, trebuie sa recunoastem, unora nu le tare surade ideea): prima oara e ceva mai ciudat, ca senzatii, dar apoi, dupa 2 - 3 repetari, devine chiar placut. Si mai ales senzatia de prospetime ce se instaleaza in gura dupa terminarea clatirii e cea care te face sa vrei si data viitoare. Deci, cu incrdere! O singura nelamurire am, insa: acest proceeu ar trebui aplicat dupa periajul dentar, sau inainte? Citeam (nu mai stiu unde, dar cred ca intr-un comentariu al unei doamne la unul din articolele postate de voi) ca gura ar trebui clatita cu apa cu sare, odata incheiata clatirea. Ati putea sa imi spuneti, concret, cum ar trebui facut (inainte/dupa periaj & cu ce ar fi indicat sa se clateasca gura)? Multumesc, numai bine!

01 August 2014 13:33Raspunde

Procedeul trebuie facut ianinte de spalatul pe dinti. Spalatul pe dinti trebuie facut foarte serios si folosita si sare daca vreti! Important este sa nu ramana toxine in gura!

Bogdan04 August 2014 21:46Raspunde

Multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101