Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Top 7 alimente antiimbatranire disponibile oricui

Top 7 alimente antiimbatranire disponibile oricui

Exista anumite “alimente puternice” pline de antioxidanti care dau forta, protejeaza si ne pregatesc pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa, atat exterioara, cat si launtrica, cunoscute pentru efectul lor antiimbatranire. Exista sapte alimente de

Exista anumite “alimente puternice” pline de antioxidanti care dau forta, protejeaza si ne pregatesc pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa, atat exterioara, cat si launtrica, cunoscute pentru efectul lor antiimbatranire.

Exista sapte alimente de top cu puternice proprietati antiimbatranire care sunt facute sa ne imbunatateasca sanatatea si aspectul, in acelasi timp incurajand longevitatea.

Ele ar trebui adaugate la arsenalul vostru de instrumente zilnice care promoveaza sanatatea cu scopul de a va mentine aspectul si tonusul fara ca sa conteze cati ani ati strans la centura.

Verdeturi si legume crucifere

Auzim intotdeauna expertii in sanatate naturista si pe nutritionisti facand reclama la verdeturile cu frunze cat mai verzi (verde inchis) – si pe buna dreptate. Aceste plante  impresionante, pline de substante nutritive contin acid folic, calciu si alte substante nutritive care sprijina sanatatea oaselor, protejeaza impotriva declinului cerebral si ajuta la prevenirea problemelor oculare datorate varstei inaintate. Si mai semnificativ, aceste verdeturi se mandresc cu puternice proprietati anticancerigene.

Dietele cu multe crucifere precum brocoli ajuta si la reducerea riscului de pierdere a memoriei. Cruciferele si verdeturile precum kale, sfecla mangold, calota cu frunze a sfeclei rosii si spanacul sunt niste adaugiri delicioase la diversele feluri de mancare, inclusiv cele gatite la wok, prajite in tigaie, salatele, tocanele si supele. Dar cel mai bun mod de a le consuma pentru a beneficia in totalitate de calitatile lor este in starea lor cruda, naturala. Nu uitati ca orice procesare, chiar si termica, reduce considerabil cantitatea si calitatea nutrientilor.

Castravetii

Atotprezenti in salatele noastre de cand ne stim, castravetii au efecte foarte puternice antiimbatranire, fiind recunoscuti pentru efectele benefice asupra sanatatii articulatiilor, pielii, ficatului si rinichilor. Sunt de asemenea plini de magneziu si potasiu  in forma ionica si vitamina C, care ii confera un puternic efect alcalinizant in cadrul corporal. In plus, castravetii sunt deosebit de bogati in fluide care hidrateaza pielea, articulatiile si tesuturile.  Citi mai multe despre proprietatile antiimbatranire ale castravetilor in materialul : Efectele antiimbatranire ale castravetilor

Caisele

Aceste mici fructe asemeni piersicilor ar putea parea fragile, dar contin un puternic pachet de nutrienti antiimbatranire. Exteriorul de un portocaliu stralucitor al caiselor provine de la carotenoizi, antioxidanti puternici care ajuta la prevenirea bolilor de inima, reduc colesterolul rau si protejeaza impotriva cancerului. Corpurile noastre convertesc carotenoidul betacaroten in vitamina A, care contribuie la sanatatea ochilor, a pielii, a parului, a gingiilor si a glandelor.

Ani de cercetari au dovedit ca aceste fructe poseda cele mai inalte nivele si cea mai larga varietate de carotenoizi fata de oricare alt aliment. Ele sunt de asemenea excelente pentru regenerarea fluidelor corporale, detoxifierea corpului si potolirea setei (http://blog.everythingantiaging.com).

Fructele de padureantiimbatranire

Savantii au descoperit ca fructele de padure au unele dintre cele mai inalte nivele de antioxidanti dintre oricare fructe(nivele masurate ca ORAC - trad. Capacitatea de Absorbtie Radicala a Oxigenului - o metoda de masurare a capacitatii antioxidante a alimentelor). Kale si spanacul sunt singurele vegetale cu valori ORAC la fel de inalte ca fructele proaspete de padure (http://berryhealth.fst.oregonstate.edu). Fructele de padure proaspete sunt de asemenea pline varf de fitochimice si pigmenti colorati numiti antocianine care au fost asociati cu un risc scazut al anumitor cancere, cu sanatatea tractului urinar, cu buna functionare a memoriei si o batranete sanatoasa.

Fructele de padure sunt o buna sursa de quercitina, un flavonoid care actioneaza atat ca un anticancerigen, cat si ca un antioxidant, protejand impotriva cancerului si bolilor de inima. Aceste proprietati antiinflamatorii ale fructelor de padure se crede ca intarzie pierderea functiilor cerebrale, care este adesea asociata cu imbatranirea. Cercetatorii raporteaza ca afinele ar putea chiar ajuta la incetinirea deteriorarii cognitive ce vine odata cu boala Alzheimer. Pentru o lista cuprinzatoare de studii stiintifice care documenteaza proprietatile antiimbatranire ale fructelor de padure, vizitati site-ul:http://berryhealth.fst.oregonstate.edu

#alimente antiimbatranire #antiimbatranire #sfaturi practice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Efectele antiimbatranire ale castravetilor

Ce spun cititorii despre "Top 7 alimente antiimbatranire disponibile oricui"

Aliz29 January 2014 20:54Raspunde

În afar? de goji, le m?nânc cu drag pe toate, chiar des.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101