AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Tarta raw cu caise

Caisele erau considerate în China antica fructe ale vietii, iar în cultura persana aveau numeroase semnificatii legate de puterea zeilor fertilitatii.

Consumul  de caise poate înlatura probleme precum anemia, hipocalcemia, afectiuni ale inimii, rinichiului, ficatului, afectiuni digestive si mai ales cele legate de tranzitul intestinal.

Caisa este totodata un bun vermifug, antiacneic, diuretic, stabilizant al calciului în oase, continând si principii active care ajuta la rezolvarea cauzelor unor insomnii.

Nu în ultimul rand, în samburele de caisa, dar si în pulpa fructului se întalneste amigdalina, un element extrem de important în tratarea cancerelor incipiente.

Tarta raw cu caise

Ingrediente

Blat:

  • 300 fulgi de ovaz
  • 150 g smochine
  • 100 g curmale
  • 2 linguri carob (pudra de roscove)
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 cana de caju hidratat timp de 4 ore in apa de izvor
  • 700 g caise
  • 50 g ulei de cocos topit la bain marie
  • 3 linguri de tarate de psyllium
  • ½ lingurita pudra de vanilie

Tooping:

  • 500 g caise

Mod de preparare:

Introduceti fulgii de ovaz in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesti pana cand se transforma in faina, adaugati restul ingredientelor si procesati pana cand aluatul devine lipicios si usor de modelat.

Asezati blatul intr-o forma de tarta presand cu degetele si dati-l la rece pana la prepararea cremei.

Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine.

Adaugati caisele fara samburi , vanilia si uleiul de cocos si lasati robotul sa mearga pana cand compozitia devine omogena. La final adaugati si tarata de psyllium.

Taiati feliute subtiri de caise si ornati  dupa plac.

Reteta si imagini: Alina Barbu

Like Share Share Tweet5481 vizualizari

Postat in categoria Retete

Etichete: raw, retete hrana vie, tarta de caise,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE