Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. 9 semne ca suferi de sindromul intestinului permeabil

9 semne ca suferi de sindromul intestinului permeabil

Intestinele sunt poarta catre sanatate. Daca intestinele sunt sanatoase, atunci ai sanse mari sa fii sanatos. Exista insa o conditie denumita intestin permeabil, care poate duce la aparitia unor probleme de sanatate dintre cele mai variate. Ce este i

Intestinele sunt poarta catre sanatate. Daca intestinele sunt sanatoase, atunci ai sanse mari sa fii sanatos. Exista insa o conditie denumita intestin permeabil, care poate duce la aparitia unor probleme de sanatate dintre cele mai variate.

Ce este intestinul permeabil?

Intestinul este permeabil in mod natural pentru moleculele mici, pentru a absorbi acesti nutrienti vitali. De fapt, reglarea permeabilitatii intestinale este una dintre functiile de baza ale celulelor care formeaza membrana peretilor intestinali. La persoanele sensibile, glutenul poate determina celulele intestinale sa elibereze zonulina, o proteina care desface jonctiunile stramte din membrana intestinala. Alti factori — precum infectiile, toxinele, stresul si varsta — pot si ele determina jonctiunile stramte sa se desfaca.

Cand aceste jonctiuni stramte sunt desfacute, suferi de intestin permeabil. Cand intestinul este permeabil, toxinele, microbii, particulele nedigerate din alimente si multe altele pot evada din intestine in sange si ajung, astfel, in tot corpul. Sistemul imunitar identifica acesti "invadatori" ca patogeni si ii ataca. Reactia imunitara la acesti invadatori poate fi sub forma unuia dintre cele noua semne,  enumerate mai jos, ce iti indica ca suferi de intestine permeabile,.

Ce cauzeaza intestinul permeabil?

Principalele cauze sunt alimentele, infectiile si toxinele. Glutenul este principala cauza a intestinului permeabil. Alte alimente inflamatorii precum lactate sau alimente toxice, ca zaharul sau alcoolul, sunt si ele printre posibilele cauze. Cel mai des intalnite conditii infectioase sunt dezvoltarea in exces a candidei, parazitii intestinali si SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth= Suprapopularea bacteriana a intestinului subtire). Toxinele pot veni sub forma de medicamente, precum Motrin, Advil, steroizi, antibiotice, medicamente antiacide si toxine provenite din mediu precum mercur, pesticide si BPA din mase plastice. Stresul si varsta contribuie si ele la aparitia intestinului permeabil.

Daca suferi de una dintre urmatoarele afectiuni este posibil sa suferi de intestin permeabil:

9 Semne ca suferi de intestin permeabil

intestin permeabil

Sursa foto : http://goo.gl/BRGx1P

  1. Probleme digestive precum gaze, balonare, diaree sau sindromul intestinului iritabil.
  2. Alergii de sezon sau astm.
  3. Dezechilibre hormonale precum PMS sau PCOS.
  4. Diagnosticarea cu afectiuni autoimune precum artrita reumatoida, tiroidita lui Hashimoto, lupus, psoriazis sau boala celiaca.
  5. Diagnosticarea cu oboseala cronica sau fibromialgie.
  6. Tulburari de dispozitie sau nervoase, precum depresie, anxietate, ADD sau ADHD.
  7. Afectiuni ale pielii precum acnee, rozacee sau eczema.
  8. Diagnosticarea cu suprapopularea cu candida.
  9. Alergii sau intolerante alimentare.

Cum vindeci un intestin permeabil?

Una dintre metodele folosite de practicienii de medicina functionala este - dieta prin eliminare completa Myers (The Myers Way comprehensive elimination diet), care elimina alimentele toxice si inflamatorii o perioada de timp. In plus, urmeaza un program (programul celor patru R) pentru vindecarea intestinelor. Programul celor 4R cuprinde urmatoarele:

  1. Renunta.

Renunta la ce iti face rau. Scopul este sa renunti la ceea ce-ti afecteaza tractul GI (gastrointestinal) in mod negativ, respectiv alimentele inflamatorii si toxice si infectiile intestinale.

  1. Refa echilibrul.

Refa echilibrul florei. Introdu in alimentatie acele elemente necesare unei digestii si absorbtii bune, respectiv enzimele digestive, acidul clorhidric si acizii biliari.

  1. Restabileste.

Este vital sa restabilesti echilibrul bacteriilor bune prin consumul de probiotice de calitate sau prin post.

  1. Repara.

Este esential sa pui la dispozitie nutrientii necesari pentru ca intestinul sa se vindece singur. Un supliment util in acest sens este L-glutamina, un amino acid care ajuta refacerea membranei peretelui intestinal.

Daca dupa recomandarile de mai sus, simptomele persista, cauta un medic practicant de medicina functionala in zona in care locuiesti pentru a te ajuta cu investigatii mai ample si pentru a-ti prescrie o proba de scaun completa.

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-10908/9-signs-you-have-a-leaky-gut.html - intestin permeabil

#anti candida #artrita #atasamente #bacterii #glutenul #kiwi #sarbatoare #simptome #toxine

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 semne ca suferi de suprapopulare cu candida si solutii pentru vindecare
8 modalitati de refacere a echilibrului intestinal si de a optimiza sanatatea mentala
10 semne ca suferi de o boala autoimuna si cum sa te vindeci

Ce spun cititorii despre "9 semne ca suferi de sindromul intestinului permeabil"

Anda25 August 2017 12:08Raspunde

Analiza de proteina Zonulin se poate face la Bioclinica.

Mălăescu Mirela22 March 2016 10:56Raspunde

unde se pot face analize pentru a afla dacă suferi de acest sindrom,sufăr de sclerodermie cu multe complicați ,sunt disperata.

Ionela02 August 2015 13:37Raspunde

Spuneti: "La persoanele sensibile, glutenul poate determina celulele intestinale sa elibereze zonulina, o proteina care desface jonctiunile stramte din membrana intestinala." Deci dataorita gliutenului devine intestinul permeabill? Eu credeam ca e invers: pt ca intestinul e permeabil ajunge gluten in d=sange. Ma poate lamuri cinev? Multumesc.

Alec Blenche02 August 2015 21:54Raspunde

glutenul gaureste intestinul si astfel ajunge in sange , impreuna cu alte minunatii ...

Ionela04 August 2015 15:42Raspunde

Intrebarea era cine a fost primul oul sau gaina? Adica intestinul e permeabil pt ca se ingereaza gluten sau glutenul ajunge in sange pt ca intestinul e permeabil si deci nu e el cauza pt care intestinul e permeabil. Cu alte cuvine ma intereseaza care ar fi cauza primara pt care intestinul e permeabil.

Alexandra15 August 2015 01:59Raspunde

Ingerarea glutenului duce la gaurirea intestinelor care apoi il fac sa curga in sange.

Ligia01 June 2015 11:37Raspunde

Buna, Delia in urma comentului tau am comandat si eu Permeabilite si ma simt super, eu i-am sunat si mi-au recomandat sa il iau cu probiotic si vreau sa spun ca nu ma mai balonez si nu mai am starile de oboseala pe care le aveam iainte si care cred ca aveau aface cu digestia si balonarile, asa ca multumesc pentru sfat si chiar sunt super produsele de la euro-form.ro

Marius Grigore07 January 2017 14:55Raspunde

Eu am suferit luni de zile de intestinul permeabil. Efectiv intestinele mele erau inflamate si poroase. Aveam diaree si balonari aproape zilnic. Pana cand am dat de acest articol foarte pertinent: Regimul si tratamentul pentru intestinul permeabil Am urmat acel regim ca la carte (trebuie neaparat urmat, fara regim nu rezolvati nimic) si in acelasi timp m-am tratat cu suplimentele enumerate (din articol) timp de 3 luni de zile. De atunci nu mai am probleme sau simptome. Pot infarsit mananca tot ce-mi doresc.

Stefania15 March 2016 11:43Raspunde

Buna, mai folosiți aceste suplimente? As fi interesată de probiotice și de permea form (cred ca este același pe care îl menționați dvstra). Pt tratarea acneei mi-au recomandat probiotice, dar cred ca as avea si ceva probleme de impermeabilite. Mulțumesc

Delia P13 April 2015 10:00Raspunde

Buna ziua, eu am suferit mult timp de permabilitate intestinala si inca sunt in tratament, dar de vreo 3 luni ma simt mult mai bine , am ales calea suplimentelor naturale si am descoperit la recomandarea unui prieten care lucreaza in domeniu un site www.euro-form.ro cae vinde o gama de suplimente frantuzesti si care are un supliment special pentru asta , se numeste permeabilite si il iau de 5 luni si ma simt din ce in ce mai bine , in fine nu ma mai balonez de la orice si pot manca mai linistita, iau si probiotic in acelasi timp deoarece aveam flora intestinala distrusa si sunt foarte multumita asa ca vi-l recomand cu incredere, multa sanatate tuturor, doamne ajuta!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101