Mai inainte de toate, ce face cristalul de sare de Himalaya asa de uimitor? Cu circa 200 de milioane de ani in urma, erau straturi de sare de mare cristalizata acoperite de lava. Fiind pastrate in acest mediu curat, neatins care a fost inconjurat de zapada si gheata pentru atat de multi ani, inseamna ca sarea a fost protejata de poluarea din zilele de astazi. Multi oameni cred ca aceasta sare roza din Himalaya este cea mai pura sare ce poate fi gasita pe planeta.
Minerale si energie
Sarea Himalayana contine aceleasi 84 de minerale si oligoelemente care sunt gasite in corpul uman, si doar asta ar fi impresionant! Cateva dintre aceste elemente includ: clorura de sodiu, sulfatul de sodiu, calciu, potasiu si magneziu. Cand utilizezi aceasta sare, primesti de fapt mai putin sodiu pe portie, datorita faptului ca aceste cristale sau sfaramaturi ocupa mai putin loc per volum decat varietatea de sare de masa puternic procesata.
Un alt lucru interesant despre aceasta sare este ca datorita structurii ei celulare inmagazineaza energie vibratorie. Mineralele din aceasta sare exista sub forma coloidala, ceea ce inseamna ca ele sunt destul de mici pentru a fi absorbite cu usurinta de celulele noastre.
Care sunt beneficiile, cu exactitate?
Unele dintre beneficiile la care te poti astepta prin consumarea sarii de Himalaya in locul sarii de masa obisnuite includ:
- Ajutor pentru sanatatea vasculara
- Sprijin pentru plamani sanatosi si o buna functie respiratorie
- Favorizarea unui echilibru stabil al pH-ul ui intracelular
- Reducerea semnelor de imbatranire
- Favorizarea unor modele sanatoase de somn
- Sporirea libidoului
- Prevenirea crampelor musculare
- Sporeste hidratarea
- Intareste oasele
- Micsoreaza presiunea sanguina
- Imbunatateste circulatia sanguina
- Detoxifiaza corpul de metalele grele
Sarea de Himalaya in comparatie cu alte saruri
Sarea de mare
Desi o alegere mai buna decat sarea de masa rafinata, sursa de extragere a acesteia - oceanele si marile - devine an de an tot mai poluata. Datorita conditiilor de puritate in care a fost mentinuta sarea roz, se spune ca este cea mai pura sare disponibila astazi.
Sarea de mina
Sarea de mina romaneasca, autohtona, ramane o varianta foarte buna pentru bucataria noastra.
Sarea de masa
Sarea de masa obisnuita, comerciala, este complet lipsita de majoritatea elementelor ei, cu exceptia sodiului si clorului. Acest dezachilibru de minerale precum magneziul o face in primul rand periculoasa pentru cei ce au probleme cu tensiunea. Este apoi albita, curatata chimic si incalzita la temperaturi extrem de inalte. Iodul care este adaugat sarii de masa este aproape intotdeauna sintetic si acest tip de iod este dificil de metabolizat de catre corp. Dupa toate astea este tratata cu agenti de antiaglomerare, ceea ce impiedica sarea sa se dizolve in apa si sa se bolovaneasca in recipientul ce o contine.
Acesti agenti impiedica apoi sarea sa fie metabolizata in corp, ceea ce duce la o acumulare si depozitare a ei in organism. Acest lucuru poate cauza severe probleme de sanatate. Studiile au aratat ca pentru fiecare gram de sare de masa consumat si pe care corpul nu il poate procesa, corpul tau va utiliza de 20 DE ORI cantitatea de apa celulara pentru a neutraliza cantitatea de clorura de sodiu prezenta in aceasta sare tratata chimic.
Asa se intampla ca in ultimii ani sarea a capatat o faima asa proasta. Pe langa consumul de sare, multi dintre noi consuma prea multa mancare procesata. Aceste alimente contin la randul lor cantitati mari de sare - nu de cea mai buna calitate. Nu este vorba despre limitarea cantitatii de sare, ci de consumarea de alimente mai naturale,integrale sau facute in casa. In acest fel putem adauga sare de calitate atunci cand gatim sau sa o presaram pe unele dintre felurile noastre de mancare.
Faceti si un articol despre sarea neagra, cea din muntii vulcanici
uuMHQb buyzicfyvkka, [url=http://srcnelpptruz.com/]srcnelpptruz[/url], [link=http://shiqgxwwutkx.com/]shiqgxwwutkx[/link], http://qrzpcbfxqwvj.com/
zf7zOx lislvoeoswjz, [url=http://slgrbhawtooo.com/]slgrbhawtooo[/url], [link=http://fgvdvqwytvhl.com/]fgvdvqwytvhl[/link], http://ldhiamerdxqb.com/
Si da, folosesc si eu sarea de Himalaya ,atat cea grunjoasa , cat si cea fina :)
...totusi,Maria,la fierbere,pe fundul vasului am observat...nisip.E sanatos...sau nu?(sarea de Himalaya grunjoasa)
Multumim pentru toate postarile dvs., de unde invatam multe lucruri care ne pot ajuta !
De asta folosesc. O cumpar de la Plafar,9 lei,500gr.Multumesc pentru articol,este foarte interesant.
Si eu o folosesc ,dar am observat ca daca se topeste in apa ,pe fundul vasului ramane ceva rosu .