Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Privitul la soare: descoperirea stralucitoarelor recompense ale acestei practici stravechi

Privitul la soare: descoperirea stralucitoarelor recompense ale acestei practici stravechi

Rezervat preotilor de elita si samanilor din civilizatiile stravechi ce adorau soarele, privitul la soare era considerat o unealta puternica pentru transformare fizica si spirituala. Astazi practica a fost reinviata si imbratisata inca o data – casti

Rezervat preotilor de elita si samanilor din civilizatiile stravechi ce adorau soarele, privitul la soare era considerat o unealta puternica pentru transformare fizica si spirituala. Astazi practica a fost reinviata si imbratisata inca o data – castigand popularitate printre cei ce cauta o vibranta elevare si o stare de bucurie deplina. Adeptii mai cred ca privitul la soare reduce foamea si ajuta la mentinerea unui corp zvelt.

Cum sa te hranesti cu lumina de la soare

Protocolul fundamental al privitului la soare este destul de simplu. In timpul rasaritului si apusului, stai descult pe pamant si privesti la soare pentru 10 secunde. In fiecare
 zi, privesti mai mult cu 10 secunde pana insumezi 44 de minute – circa 10 de practica ce merita facuta. Ramai relaxat si calm, nu privi in alta parte sau strange din ochi. Odata ce ai ajuns la jalonul de 44 de minute, programul este complet, nu mai este necesar mai mult privit la soare – desi multi continua practica de-a lungul intregii lor vieti.

Beneficii fizice, mentale si soareemotionale

Cercetarile stiintifice sprijinia avantajele privitului la soare. Potrivit dr. Edward F. Group III de la Global Healing Center (Centrul de Vindecare Globala), cateva avantaje includ:

O productie sporita de melatonina si serotonina – cercetarile au gasit ca atunci cand lumina solara directa patrunde in ochi, se misca prin tractul retinal hipotalamic si continua spre creier. Glanda pineala este atunci stimulata sa secrete atat melatonina, cat si serotonina, doi hormoni ce regularizeaza ciclurile somn/veghe si starile mentale pozitive. Melatonina mai este si un puternic antioxidant care incetineste efectele negative ale imbatranirii.

Marime sporita a glandei pineale – bombardata de fluor, toxine si poluare electromagnetica, glanda pineala se zbarceste si se calcifiaza pe masura ce imbatranim – compromitand producerea de melatonina si serotonina. Privitul la soare s-a demonstrat ca poate mari  aceasta glanda . Scanarile cerebrale facute unui practicant pe termen lung, de 70 de ani, a dezvaluit o glanda pineala de trei ori mai mare ca media.

Mai multa energie – privitorii la soare raporteaza o vitalitate sporita. Dr. Group crede ca acest lucru se datoreaza eliberarii de melatonina si serotonina.

Privitul la soare mai micsoreaza pofta si ajuta la pierderea in greutate. Atunci cand nu primim destula lumina solara, nivelul de vitamina D scade mult, ceea ce duce la sporire in greutate. Pofta intensa de hidrocarbonati si zahar sporeste si ea datorita nivelului scazut de serotonina, declasand semnale false de foame.

Beneficiile acestei practici sunt substantiale, dar nu pentru orisicine. Dupa cum indica dr. Group:

“Privitul la soare este o practica interesanta care atinge domeniile spiritual si psihologic, care sunt lucruri foarte personale. Fiecare este cablat oarecum diferit un pic... Daca alegi sa iei parte la aceasta practica, efectueaza-ti propria ta cercetare, fii atent, fii precaut, si documenteaza-ti experienta.”

Mai multe informatii in detaliu despre aceasta tehnica gasti in articolul : Soarele: cea mai puternica forta vindecatoare.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.globalhealingcenter.com
http://www.naturalnews.com
http://sungazing.com
http://thechart.blogs.cnn.com

http://www.naturalnews.com/040944_sungazing_ancient_practices_energy_medicine.html - soare

#hrana #lumina #soare #soarele #sungazing

Ce au mai parcurs alti cititori...

Soarele: cea mai puternica forta vindecatoare!
Dependenta de mancare: metodele prin care industria alimentara ne controleaza!
Expunerea la soare are valoare terapeutica, in timp ce evitarea soarelui dauneaza sanatatii

Ce spun cititorii despre "Privitul la soare: descoperirea stralucitoarelor recompense ale acestei practici stravechi"

Sorin02 August 2023 07:39Raspunde

Calea sigură către ORBIRE... Ireversibilă...

Manuela Benea09 August 2023 16:54Raspunde

Buna, Sorin, Privitul la soare la care se face referire în articol se face la orele apusului de soare sau la răsărit pentru că altfel va avea consecințe negative asupra ochilor. Cu prietenie, Manuela - Viața Verde Viu

Ion Ardelean30 December 2017 15:20Raspunde

Salut! Se practica privitul soarelui jumatate de ora inainte de rasarit si jumatate de ora dupa, la apus la fel, de la mijlocul lui Martie pina in Iulie, cind simti ca te deranjeaza, intrerupi exercitiul. Cel mai benfic este sa-l vezi, daca nu, poti fi, de ex. pe balcon, nu conteaza daca balconul e spre apus, important e sa fii tu cu fata spre rasarit si sa inspiri energia care ti-o ofera. Nu conteaza asa mult daca e timp senin sau nu ( eu practic tot anul, cind am posibilitatea ). Am avut experiente minunate cu exercitul asta, reduce nevoia de somn, odihna, mincare, etc. Am aflat de el de la Deunov si Omraam Aivanhov, Fie binecuvintati ! Cei sceptici de profesie, pot incerca sa priveasca doar Pina cind soarele e rasarit complet, cca. 1 minut, dupa o saptamina de practica sa-si dea parerea, din practicile lor, nu din fricile sau scopurile de manipulare al altora. Toate cele bune si la Multi ani luminati!

Marius eduard27 May 2017 12:23Raspunde

Nu exista riscuri când soarele este privit chiar la răsărit sau chiar la apus, pentru ca lumina sa este foarte slaba atunci. In plus, intervalul pe care este recomandata practica această este destul de mic. Nu cred ca exista cineva care sa nu fi contemplat in viață lui macar un apus de soare. Ați rămas cu vederea deteriorata, cu leziuni pe retina după așa ceva? Este o chestiune de dozare, la fel ca la orice medicament. Nu zice nimeni sa privim soarele la 12 ziua, vara. In ce privește efectele complexe ale acestei practici, verificati-le pe propria ființă, curaj. O sa constatați singuri cat de bune sunt.

cornelia18 January 2015 20:24Raspunde

Este reala informatia, da, intr-adevar, soarele are proprietati miraculoase.

stefa18 January 2015 11:50Raspunde

Daca vreti sa ramaneti fara vedere, priviti la soare, sa va faca arsuri pe retina

Miha Cepli26 May 2023 20:29Raspunde

Decat arsa retina si prajit creierul de la tv(unica ta sursa de inspiratie)prefer soarele

Ina22 September 2014 23:14Raspunde

Dragilor, nu va recomand aceasta metoda `minunata`. Nu va jucati cu focul. E pentru samani bantuiti de umbre. Calea inapoi e greu de gasit.Va scrie o patita.

Minimalist Român21 October 2014 19:49Raspunde

Ina, Ce se poate întâmpla a?u? Cum adica joaca cu focul? Ce se ”arde”? Multumesc.

Gabi18 January 2015 16:15Raspunde

Retina.

acolin18 June 2014 04:18Raspunde

Tzucutz capu tau da ce i-ai atins. Auzi tu, teoriile si practicile oculte. Parca vad ca si ceteste cartea sfanta pa tine sa scoate demonii din tine doar pentru ca ai scris articolul asta. Dragi indoctrinati religiosi, treziti-va. Pana una alta sungazing este o technica destul de veche si cu efecte pozitive. Doar pentru ca nu esti ca ei si nu mai porti ochelari de cal esti ocult. Pffff.

Ovidiu M15 April 2014 00:44Raspunde

Acest domn, de la Global Healing Center nu face decat sa impinga pe site-ul organizatiei tot felul de produse de "vindecare". Spune ca a facut cercetari? Sa vedem si noi rezultatele publicate intr-o revista cotata ISI si atunci castiga multa credibilitate. Pana una alta, privitul la soare poate deveni periculos pentru vedere daca are loc pentru o perioada mai indelungata. Nu degeaba se protejeaza lumea de eclipse, nu degeaba telescoapele au filtre speciale pentru atunci cand studiaza soarele. http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEhelp/safety2.html http://gizmodo.com/5926497/what-happens-when-you-stare-at-the-sun

Razvan14 April 2014 11:52Raspunde

Serios?...acum aducem din trecut ceea ce se numeste inchinarea la Soare? Privim la el si avem "beneficii fizice, mentale si emotionale"...??? Este adevarat ca razele UV au un beneficiu, DAR...un mare DAR nu va puneti increderea in asemenea afirmatii cu beneficii mentale, emotionale...poate putin fizic( insa in niciun caz privitul)...lasati teoriile si practicile oculte de o parte ;)

TheFreediver16 January 2014 09:56Raspunde

Privitul la soare este recomandat in intervalul o ora dupa rasarit si o ora inainte de apus, cand soarele nu este foarte puternic.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101