Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Misterioasele ingrediente din guma de mestecat

Misterioasele ingrediente din guma de mestecat

Am renuntat la guma de mestecat in urma cu cativa ani, in momentul in care am decis ca voi avea un stil de viata mai sanatos. Si trebuie sa recunosc ca eram un consumator fidel. Nu exista zi sa nu am la mine un pachet de guma de mestecat si cum apare

Am renuntat la guma de mestecat in urma cu cativa ani, in momentul in care am decis ca voi avea un stil de viata mai sanatos. Si trebuie sa recunosc ca eram un consumator fidel. Nu exista zi sa nu am la mine un pachet de guma de mestecat si cum aparea un alt produs mai nou, mai “stralucitor", mai scump, trebuia sa il incerc. Uitandu-ma acum in urma observ ca nu este mare diferenta intre pachetul de guma de mestecat si pachetul de tigari. Mereu simti nevoia sa manaci una si daca nu ai, ceri de la cineva care are .

Unii oameni consuma guma de mestecat pentru simplul fapt ca este “cool”, altii pentru ca are gust bun, altii pentru ca le da o senzatie placuta si ii calmeaza, dar sunt si multi care mesteca pentru a avea o respiratie placuta.

O respiratie urat mirositoare este mereu neplacuta, dar poate solutia de a o acoperi cu o guma de mestecat nu este cea mai buna. Este ca si cum te-ai da cu deodorant atunci cand esti transpirat. Daca ai o respiratie urat mirositoare trebuie sa cauti cauza si sa o indepartezi. Pentru mai multe solutii poti citi articolul 5 metode naturale pentru a inlatura o respiratie urat mirositoare

Ce ingrediente contine guma de mestecat

Pentru cine nu stie, guma de mestecat contine aproape in exclusivitate numai produse si derivate chimice.  Iata o lista cu cele mai comunie ingrediente gasite in diferitele marci de pe piata:

• Sorbitol
• Baza de guma
• Maltitol
• Mannitol
• Xylitol
• Arome artificiale si “naturale”
• Acacia
• Acesulfam de potasiu
  Aspartam
• BHT
• Fosfat de calciu
• Ceara din care se fac lumanari
• Sterat de sodiu
• Titanium Dioxide (atat de canceros incat numai simpla expunere la piele este periculoasa)

Numai din simpla curiozitate , daca nu ati facut-o pana acum, luati un pachet de guma de mestecat si cititi ingredientele. Puneti-va apoi intrebarea daca stiti ceva despre vreunul din ingredienetele de pe lista.

Luate fiecare in parte , aceste ingrediente au un potential de a produce tulburari in organism atat de mare incat amestecate impreuna ne putem imagina cam ce rezultate pot aparea.

Guma de mestecat nu reduce apetitul, foamea sau nivelul de mancare consumat.

S-a sugerat ca mestecatul gumei este o metoda simpla de a reduce poftele si de a manca mai putin, in final ajutand in curele de slabire. Chiar exista si cateva studii care sustin aceasta teorie. Si sunt multi care cred acest lucru si folosesc guma de mestecat sau tigarile pentru a 'amorti' senzatia de foame.

Adevarul este ca mestecatul gumei nu numai ca nu ajuta in reducerea apetitului, ci din contra.

O noua serie de studii au aratat ca in vreme ce aceia care mestecau guma serveau intr-adevar mai putine mese pe zi, consumau mai multa mancare la aceste mese. Ba mai mult aceia care mestecau guma de mestecat aveau si mese mai putin bogate in nutrienti fata de cei care nu mestecau guma de mestecat.

Un alt studiu a aratat ca aceia care mesteca guma consuma mai putine fructe si legume si in schimb sunt mai motivati sa consume junk food. Unul din motive ar fi putea fi faptul ca aromele puternice si gustul dulce din guma face fructele si legumele sa aiba un gust fad ba chiar amar.

Guma de mestecata nu este buna pentru digestie

Corpul nostru a fost proiectat pentru a activa digestia prin masticatie. Un foarte bine coordonat reflex neurologic activeaza producearea de enzime atunci cand ne guma de mestecatmiscam maselele in miscarea de masticatie.

Insa mastiacatia fara mancare poate fi contraproductiva. Atunci cand mestecam guma trimitem catre corp semnale fiziologice cum ca urmeaza sa patrunda mancare in organism. Astfel enzimele si acidul care sunt activate atunci cand mestecam guma nu isi mai pot face “treaba”. Acest lucru duce la o acumulare ce duce la randul ei la balonare, supraproducere de acid in stomac ceea ce poate insemna ca organismul nu va mai putea secreta substantele necesare atunci cand va fi intr-adevar nevoie de ele.

Alt aspect negativ vine din mestecatul gumei pentru mai multa vreme pe o anumita parte a gurii ceea ce duce la un dezechilibru.

In general recomand evitarea mestecarii gumei de mestecat , dar daca o faceti, incercati sa fie rar si eventual chiar inainte de masa si nu dupa masa cum se recomanda de producatorii de guma de mestecat.

Chiar si guma de mestecat fara zahar poate dauna dintilor

Suntem dispusi sa credem ca atunci cand mestecam o guma de mestecat fara zahar dintii nostrii sunt in siguranta. Se stie despre xylatol, indulcitorul natural din guma de mestecat , ca nu afecteaz dintii poate chiar ajuta cavitatile, insa pe langa acesta in guma de mestecat gasim alte multe elemente care vor actiona negativ asupra dintilor nostrii. Iar acest proces de eroziune si decalcifiere a danturii este un proces ce se intampla in timp, incet dar sigur.

Indulcitorii artificiali din guma de mestecat.

In multe din gumele de mestecat gasim indulcitori artificiali despre care se stie ca sunt foarte periculosi pentru sanatate. Astfel aspartamul despre care am mai scris si in alte materiale , este metabolizat in corp in formeldehida, substanta cunoscuta ca si cancerigena si care nu poate fi eliminata din corp prin sistemul normal de detoxifiere al organismului facut de ficat si rinichi. Formeldehida a fost corelata cu defecte la nastere, cancere, tumori pe creier si crestere in greutate.

Splenda, un alt indulcitor artificial gasit in guma de mestecat, a fost aprobat ca si sigur in urma a doar doua studii facute pe oameni care au durat doar 4 zile. Si asta in ciuda faptului ca testele facute pe animale au aratat scaderea numarului de celule rosii, anemie, infertilitate la barbati, rinichi mariti, avort spontan si rate crescute de deces.

Consumul de indulcitori artificiali distorsioneaza biochimia corpului facandu-ne sa crestem in greutate. Studii facute in acest sens au arata ca indulcitorii artificiali stimuleaza mai mult apetitul, crescand poftele de carbohidrati si stimuland celulele adipoase sa acumuleze grasimi.

Wrigley va vinde guma cu cafeina

Intr-o incercare de a face mai multi oameni dependenti de guma de mestecat , Wringley va scoate pe piata guma cu cafeina care va avea intr-un pachet echivalentul de cafeina din jumatate de cana de cafea. Nu este prima guma de mestecat cu cafeina de pe piata , insa este prima data cand un “jucator” atat de important precum Wrigley face o astfel de mutare.

Deja expertii in sanatate isi exprima ingrijorarea aupra faptului ca astfel de produse vor permite un acces necontrolat si nelimitat al copiilor la o substanta atat de periculoasa si care da dependenta, precum cafeina.

Se stie ca un consum in exces de cafeina poate avea ca rezultat infarctul, anxietate, aritmie, toxicitate cu cafeina si chiar in unele cazuri moartea.

Insa unul din cele mai periculoase ingrediente este aceasta baza de guma, practic masa principala a gumei de mestecat, cea care confera calitatile de elasticitate si care este moale in gura in urma mestecatului si tare in pachet. De fapt aceste proprietati sunt date in mare parte de ceara, care la caldura (in gura devine moale) si in pachet sau inafara gurii este tare. Iar daca cu multi ani in urma aceasta baza de guma era facut dintr-un produs natural si anume din scoarta arborelui de cauciuc, in zilele noastre este mult mai productiv ca aceasta sa fie facuta din tot felul de chimicale care in genere au intrebuintari sa le spunem "casnice" fiind folosite ca lipici sau vopsele.

Daca vreti sa vedeti cu ochii vostrii cam cum arata ingredientele din guma de mestecat, in special din aceasta baza de guma , urmariti acest scurt video facut de BBC care arata si explica ce contine guma de mestecat si cum este ea fabricata!

PUTETI VIZIONA AICI O DEMONSTRATIE PRVIND INGREDIENTELE MISTERIOASE DIN GUMA DE MESTECAT !

Exista specialisti care afirma ca guma de mestecat intra in categoria celor mai daunatoare produse alimentare. Si daca ne gandim ca in special copiii reprezinta una din tintele acestor produse, ar trebuie sa fim un pic mai atenti atunci cand facem alegerea de a consuma guma de mestecat sau de a consuma un produs natural care sa necesite si el o intensitate in masticatie cum ar fi spre exemplu un morcov.

 Surse pentru acest articol cuprind:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/04/06/chewing-gum-effects.aspx

#guma de mestecat #ingrediente

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce se afla in pasta de dinti?
9 motive pentru care sa nu mesteci guma

Ce spun cititorii despre "Misterioasele ingrediente din guma de mestecat"

Cristina24 May 2015 02:26Raspunde

Ma bucur mult ca nu consum guma, si nici familia mea.cppilul nu a cerut si nici nu a pus guma in gura.sper sa ramana la fel.multumesc pt informatiile folositoare .

Bogdan23 May 2015 21:06Raspunde

Ma bucur ca sunteti sanato(a)s(a) dupa atitia ani de mincat guma ce contine Titanium Dioxide, atat de canceros incat numai simpla expunere la piele este periculoasa. Si ma face sa ma intreb daca nu cumva aveti un sistem imunitar iesit din comun daca ati ingerat o substanta atit de periculoasa si nu ati patit nimic. Pentru ca la cum descrieti aici, ar fi trebuit sa fiti cel putin grav bolnav(a) dupa numai citeva tablete de guma ingerate. Si, totusi, sunteti bine mersi :)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101