Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Merele reduc cu 50 % riscul producerii unui atacului cerebral

Merele reduc cu 50 % riscul producerii unui atacului cerebral

Atacurile cerebrale se pot produce la aproape orice varsta, insa majoritatea acestora se produc la varste mai inaintate. Multi oameni sunt in cautarea alimentului minune care sa-i protejeze de boli degenerative si putine dintre acestea sunt la fel de

Atacurile cerebrale se pot produce la aproape orice varsta, insa majoritatea acestora se produc la varste mai inaintate. Multi oameni sunt in cautarea alimentului minune care sa-i protejeze de boli degenerative si putine dintre acestea sunt la fel de inspaimantatoare ca cele survenite in urma unui atac cerebral.

In cazul supravietuirii unui atac , persoana poate fi afectata pe viata datorita lipsei de oxigen din creier. Fructele, verdeturile si legumele sunt utile in preventia si vindecarea pana si a celor mai complicate cazuri, dar care dintre acestea sunt cele mai bune pentru prevenirea unui atac cerebral?

Un studiu recent efectuat la Universitatea Wageningen din Olanda si publicat in jurnalul medical Stroke faptul ca fructele cu pulpa alba precum merele si perele pot reduce riscul aparitiei unui atac cerebral cu pana la 52%.

Atacurile vasculare cerebrale sunt a treia cauza a mortalitatii in Statele Unite, din cauza careia peste 145 000 de oameni mor anual. Aproximativ 800 000 de oameni sufera un atac, dintre care 650 000 supravietuiesc insa raman cu deficiente grave pentru tot restul vietii.

Aceste deficiente pot include: paralizie temporara sau permanenta, dificultati la masticatie si inghitirea alimentelor, incontinenta, imposibilitatea de a vorbi. Unele sunt recuperabile, dar majoritatea nu sunt si ingreuneaza viata supravietuitorilor.merele

Studiul a facut o comparatie intre fructe si legume de diferite culori pentru a determina care sunt mai benefice in prevenirea atacurilor. Astfel, s-au format urmatoarele grupuri:
- varza, salata si alte legume de culoare verde inchis
- fructe si legume de culoare portocaliu si galben
- legume si fructe de culoare rosie si violet
- fructe cu pulpa alba - mere si pere

Perioada de testare s-a intins pe parcursul a 10 ani si a inclus 233 de cazuri de atacuri cerebrale. Nu s-a observat nici o reducere in numarul de atacuri cerebrale la grupurile care au consumat fructe si legume rosii/violet sau portocalii/galbene. In schimb, in cazul grupurilor care au consumat fructe cu pulpa alba s-a constatat o scadere a frecventei numarului de atacuri cerebrale cu pana la 50%.

Procentul este incurajator, avand in vedere ca numarul de subiecti a fost de 20 069, cu o medie de varsta de 41 de ani.

Multi oameni aleg fructe si legume de culoare cat mai inchisa pentru ca au cantitati mai mari de antioxidanti, dar in acest caz s-a dovedit ca cele cu pulpa alba, si in special merele au scazut considerabil riscul. Prin cresterea aportului de fruncte si legume cu pulpa alba cu cel putin 25 gr exista o scadere de 9% in sansele de a suferi un atac.

Daca fructele si legumele s-au dovedit atat de eficiente in prevenirea atacurilor cerebrale, atunci de ce sa nu consumam mai multe fructe si legume proaspete si cat mai putin procesate la fiecare masa?

Surse:

http://www.strokecenter.org/patients/about-stroke/stroke-statistics/ 

http://www.medicinenet.com/stroke/article.htm

#antioxidanti #atac cerebral #mere #prevenire

Ce au mai parcurs alti cititori...

Consumul de bauturi carbogazoase sporeste riscul de atac cerebral si boli vasculare cu peste 40%
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101