Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Care este cea mai buna sursa de calciu?

Care este cea mai buna sursa de calciu?

In timp ce adevarul despre alimentatie incepe sa iasa la iveala, mitul despre lapte merita o atentie din ce in ce mai sporita. Am mai scris si in alte materiale despre lapte si despre felul in care ne-am obisnuit sa credem cum ca acesta cat si produs

In timp ce adevarul despre alimentatie incepe sa iasa la iveala, mitul despre lapte merita o atentie din ce in ce mai sporita. Am mai scris si in alte materiale despre lapte si despre felul in care ne-am obisnuit sa credem cum ca acesta cat si produsele derivate din lapte sunt cele mai bune (si singurele) surse de calciu si nu numai pentru copiii in crestere.

Adevarul este ca, de fapt, laptele este nu numai greu de digerat de foarte multi oameni dar este de asemenea si o sursa serioasa de boli.

Lapte de mama pentru bebelusi

Laptele de mama este cea mai buna sursa de hrana pentru un bebelus in crestere. Nu numai ca laptele  de la fiecare mama este unic si deci cel mai potrivit pentru acel bebelus , dar acest lapte este si cel mai potrivit pentru specia omului.

Speciile difera mult intre ele. De exemplu vacile ajung la maturitate fizica intr-un singur an. Oamenii au nevoie de 16 ani pentru a face acest lucru. Asa ca este clar si normal ca si componentele din laptele diferitelor  specii sa difere in functie de nevoile de dezvoltare ale “puilor” fiecarei specii in parte. Astfel ratia de proteina/calciu difera de la specie la specie.

Odata ce bebelusul este intarcat, mediul din stomacul sau se schimba. Laptele de mama este un aliment usor de digerat. Dar acum alimente mai complicate sunt consumate si organismul trebuie sa se ajusteze. Nevoia de a digera lapte nu mai este prezenta asa ca laptele devine pentru multi nedigerabil.  Iar intoleranta la lactoza , experimentata de multi este o dovada reala in acest sens.

Lactoza este principalul carbohidrat din lapte.  Se pare ca natura asigura pentru noii nascuti echipamentul enzematic necesar pentru a metaboliza lactoza. Dar aceasta abilitate dispare de obicei in jurul varstei de 4 sau 5 ani.

Care este problema cu lactoza sau zaharul din lapte? Se pare ca este un dizaharid care este prea mare pentru a putea fi absorbit in sange fara a fi nevoie sa fie rupt mai intai in monozaharide, numite glucoza si galactoza. Aceasta necesita prezenta unei enzime specifice, lactaza, care impreuna cu alte enzime au sarcina de a rupe galactoza in glucoza.

Daca ne gandim pentru un moment ne dam seama ca natura ne da posibilitatea de a metaboliza lactoza pentru o perioada de timp, apoi o opreste.

Oare incearca Mama Natura sa ne spuna ceva? Este clar ca toti noii nascuti trebuie sa bea lapte.  Faptul ca foarte multi adulti nu pot sa bea lapte (intoleranta la lactoza), se pare a fi legat de abandonarea acestor mecanisme care nu mai sunt necesare. Cel putin jumatate dintre adultii de pe pamant au intoleranta la lactoza. Astfel 90% dintre afro-americani,  precum si asiaticii, au intoleranta la lactoza si asta se datoreaza faptului ca spre deosebire de caucazieni, acestia nu au o traditie prea veche in cultura si consumul laptelui, care sa le permita adaptarea organismelor pentru a putea consuma lapte.

#alimentatie fara lapte #calciu #lapte #laptele #verdeturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Calciul organic: raportul calciu / fosfor
De ce vaca are oase puternice si noi nu?
Cele mai bune si cele mai rele alimente pentru oasele tale!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101