Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Grasimea de pe burta, cel mai periculos tip de grasime

Grasimea de pe burta, cel mai periculos tip de grasime

Atunci cand vine vorba de riscuri pentru sanatate, conteaza foarte mult zona unde este localizata grasimea pe corp. Poate ca nu ti-a trecut prin cap pana acum acest lucru, insa zona in care este localizata grasimea pe corpul tau este un factor extrem

Atunci cand vine vorba de riscuri pentru sanatate, conteaza foarte mult zona unde este localizata grasimea pe corp. Poate ca nu ti-a trecut prin cap pana acum acest lucru, insa zona in care este localizata grasimea pe corpul tau este un factor extrem de important pentru sanatatea ta.

Cercetatori din Brigham si de la Women's Hospital (Spitalul de Femei) si Laboratorul pentru Sanatatea si Metabolismul Populatiei apartinand Institutului National pentru Boli de Inima, Plamani si Sange (National Heart, Lung and Blood Institute Laboratory for Metabolic and Population Health) au descoperit ca oamenii care au cantitati mari de grasime pe abdomen – comparativ cu alte parti ale corpului – au un mai mare risc de cancer si boli de inima. Cercetatorii au observat ca grasimea abdominala este considerata un indicator al grasimii ce inconjoara organele interne.

Cititi mai multe despre grasimea abdominala in articolul: 5 modalitati de reducere a grasimii de pe burta si de prelungire a vietii

“Contrar studiilor publicate anterior, si care comparau BMI (Body Mass Index-indicele de masa corporala) si circumferinta taliei, prezenta grasimii abdominale a imbunatatit capacitatea de a prezice boala de inima, sprijinind ipoteza ca, grasimea abdominala, ar putea sta partial la baza asocierii dintre grasimea corporala si bolile de inima si cancer”, a spus intr-o declaratie dr. Caroline S. Fox, doctor in medicina, cercetator sef la acest Laborator.

Studiul, publicat in jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a inclus 3 086 oameni care au luat parte la Studiul Cardiologic Framingham, cu o medie de varsta de 50 de ani. Cercetatorii au monitorizat participantii la studiu pentru sapte ani, timp in care au examinat situatia bolilor cardiace si a cancerului. Ei au mai utilizat si scanari prin tomografie computerizata pentru a analiza unde anume in corp se acumula grasimea.

grasimea

La sfarsitul perioadei de monitorizare murisera 71 de oameni, 90 avusesera un eveniment cardiac si 141 dezvoltasera cancer. Dupa luarea in consideratie a altor factori de risc si obezitatea, cercetatorii au gasit o asociere clara intre grasimea abdominala si riscurile mai inalte de cancer si evenimente cardiace.

Aceasta nu este prima oara cand riscurile de boala cardiaca au fost corelate cu grasimea de pe burta. HealthDay a raportat despre un studiu, publicat in acelasi jurnal mai devreme anul acesta, aratand ca pentru pacientii cardiaci de greutate normala, riscul de moarte timpurie se mareste daca au grasime la burta – si sansele lor de supravietuire sunt de fapt mai mici decat ale obezilor care au grasimea in alte parti ale corpului.

Alte riscuri de sanatate legate de  grasimea de pe burta

Cercetari prezentate anul trecut la o intalnire a Societatii Radiologice din America de Nort a aratat o asociere intre grasimea de pe burta si un risc mai inalt de osteoporoza la barbati. Si un studiu prezentat mai devreme anul acesta la Conferinta Internationala ATS 2013 a aratat o asociere intre apneea obstructiva de somn si grasimea pe burta la barbati. In plus, un studiu efectuat pe soareci si publicat in jurnalul Cercetari de Prevenire a Cancerului sugereaza o legatura directa intre grasimea abdominala si cancerul de colon.

De ce aceasta diferenta intre grasimea dintr-un loc sau altul? Este foarte simplu, grasimea din zona burtii, asa numita zona viscerala, este de fapt numai varful aisbergului. Atunci cand grasimea este localizata in zona organelor principale (zona viscerala), inseamna ca pe interior organele principale sunt "cufundate" si ele in mai multa grasime fapt ce intervine direct in sanatatea acestora si in declansarea de diferite probleme de sanatate.

Citeste si: 9 alimente minunate care lupta cu grasimea

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/11/belly-fat-heart-disease-cancer-risk_n_3575481.html - grasimea

#cancer #grasime viscerala #grasimea de pe burta #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficii ale consumului de broccoli
Vitamina K2 sporeste sanatatea oaselor si previne bolile de de inima
Cum sa slabesti, sa ai o inima mai sanatoasa, riscul de cancer drastic redus si multe alte beneficii

Ce spun cititorii despre "Grasimea de pe burta, cel mai periculos tip de grasime"

stelian25 September 2015 08:14Raspunde

Cum scapi de aceasta grasime??

ciumpalak25 September 2015 18:53Raspunde

o pui în tigaie la topit, sau... dac? te ?ine, injectezi 100gr. benzin? premium f?r? plumb.

01 June 2015 08:15Raspunde

Bravo.....e foarte corect!!!!

27 September 2014 22:37Raspunde

Nu se poate sa fii obez si sa ai grasime in alta zona a corpului si pe abdomen nu!

Matei21 June 2014 23:17Raspunde

Renuntati la sosuri, dulciuri patiserii etc.. doar de ati avea idee ce usor e sa ai un corp sanatos si puternic..cate atuuri cat de usor te misti...sau cat rau va faceti spunand "ee...lasa ca din cand in cand nu strica" de fapt strica..si usor usor va stricati pe voi. lasati vitaminele si pastilele si masajele si alte prostii...iesiti la alergare...lasati scuzele ca nu am timp ca nu sunt obosit ca ma doare ceva..cand vreti sa va cumparati o friptura...petreceti aproape 2 ore acasa-carefour-acasa dar de alergat nu ati face un efort de 30 min maxim... sau niste exercitii acasa. ii lasati si va bucurati la succesul altora. si ii lasati pe altii sa faca sport in locul vostru...va minunati cand va uitati la ei spunand "ce as vrea si eu sa arat asa"... tu schimbi...tu esti tu si tu te schimbi. succes!

Eu31 May 2015 18:04Raspunde

Asa e Matei dar e greu pentru unii oameni. Eu m-am apucat de alergat pentru ca m-am hotarat sa imi scot patratelele la iveala si in afara de fotbal, bikla , bazin si badminton m-am apucat de alergat aproape in fiecare zi cel putin 5km. Din Dec pana in ziua de azi am alergat 220km si de la 83 am ajuns la 75kg. Inca lucrez si nu ma voi lasa de sport vreodata pentru ca sunt obsedat de sport.

31 May 2015 16:06Raspunde

foarte bun raspunsul!!!! Miscarea controlata si respiratia adecvata sunt eficiente pentru a reduce grasimile din corp.

31 May 2015 10:27Raspunde

Adevarat.

23 January 2015 00:09Raspunde

Aveti perfecta dreptate!

dana17 April 2014 16:48Raspunde

la 90 de kg am hotarat ca e de ajuns asa ca m-am hotarat sa incep sa alerg, sa fac sport...M-am pregatit pe indelete, am asteptat sa se racoreasca afara ca era vara si 45 de grade, copiii lasati cu matusa, ceasul pe geam sa vad cat timp am alergat....in fine, multe! Surpriza a venit cand "m-am apucat de treaba" caci dupa 50 m eram franta, nu mai aveam aer,...am mai incercat 2-3 sprinturi de 50 m dupa care, adica dupa 5 minute, am renuntat fiind f obosita.....Am reluat zilele urmatoare si intr-o saptamana am reusit sa alerg in ritm f lent dar continuu 15-20 minute, eu care am facut atletism de performanta 4 ani...In fine, dupa 3 ani si multe urcusuri si coborasuri am reusit sa pierd 20 kg...si burta...dar si forta. Ma simt obosita, epuizata, desi am luat mereu vitamine, b-uri si de toate...Nu-i usor dar daca vrei, vei reusi!

arbunea ruxanda09 January 2014 19:25Raspunde

interesant articol,dar ce e de facut cu grasimea de pe burta?

eu11 January 2014 09:27Raspunde

e interesant articolul, de unde l-ai luat? si ce faci cind nu poti scapa de frumusetea aia de burtica? cind nu poti face nici gimnastica, nici cura de slabire, nici altceva? cind te simti neputincios in fata timpului, cind orice ai face, vezi ca te degradezi secunda dupa secunda fara sa mai poti face ceva... cind stii ca totul e imposibil si mai ales inutil? tineretea inca isi permite sa filizofeze... dar ce te faci dupa o virsta? cind stii ca toate vorbele din lume sint doar simple vorbe... frumoase dar goale de continut... pacat... suna-ma... pa

Cristi16 April 2014 21:54Raspunde

Stiu ca pare imposibil in anumite momente din viata unui om din anumite motive ce tin de varsta, sanatate si nu numai, dar se poate face sport. Sportul e cea mai buna cura pentru sanatate si spun acest lucru din proprie experienta. De ani de zile sufeream de dureri de spate ce pe parcursul timpului s-au agravat pana in situatia sa ma doara in zona lombara chiar si nefacand nimic, stand in picioare si atata tot. Totul de la multa munca de birou si stat pe scaun. Masaj si orice geluri aplicate nu functionau deloc, pana cand am luat decizia sa ma apuc de sport, sala, alergare si nu numai. Durerile au disparut aproape complet in 3 sapt de antrenamente aproape in fiecare zi cate 2-3h. Cu tot cu pregatirea inainte de aceste activitati, precum si dupa ce-mi le termin, imi ia aprox 5h/zi, cu pauza miercurea pentru relaxarea si refacerea musculaturii ce-i ia 48h in mod normal, plus pauza sambata si duminica din acelasi motiv. Primele 2 saptamani, si mai ales prima saptamana am crezut ca mor acolo. Aveam muschii atat de atrofiati incat abia puteam face exercitii cu barile goale fara greutati. Iar febra musculara din prima saptamana, febra ce creste treptat in intensitate si dupa aceea scade, a fost un adevarat iad de mi se bloca mana sa duc si painea la gura cand mancam. Stiu ce inseamna durere maxima de aproape tipi, si mi-a trebuit o vointa cu adevarat de fier ca si in aceste conditii sa continui antrenamentele (primele 2 sapt am facut 5 zile / sapt, de luni pana vineri pt a-mi da drumu). Nu exista nu se poate, decat daca doamne fereste esti paralizat la coloana sau alte conditii medicale extrem de grave. Desi, si atunci, exista caz real, Bruce Lee, ce ajunsese la pat paralizat, si cu vointa mentala extrem de puternica intr-un final s-a refacut, dupa ce doctorii nu-i dadea nici o sansa. Totul este in mintea noastra, de aceea aceste sporturi reprezinta nu numai antrenamente fizice, dar mai mult de antrenament mental. Imi aduc aminte in prima zi cand m-am apucat de sala dupa 10 ani de nefacut sport, cand m-am pus pe banda sa alerg, 3 min la viteza medie mi s-a parut o vesnicie si era sa cad de pe banda, ma epuizase la maxim. Mentionez ca nu sunt gras absolut deloc, doar ca aveam inima f. slabita din cauza lipsei sportului din viata mea si de aceea ajunsesem cum ajunsesem. Usor usor, m-am chinuit sa ma suprafortez (de aceea spun ca e mental totul), sa trec de 5 min, de 8 min, de 10 min, samd, in cursul a cateva saptamani, iar acum pot alerga si 20min la viteza destul de maricica (9/12 pe indicatorul electronic al benzii) si sa-mi fie bine, nu sa-mi dau duhul pe-acolo. Eu fac asa ceva pentru rezistenta si intarirea inimii, dar pentru slabit si arderi de grasimi trebuie intre 20 si 35 min max, si conteaza timpul, nu neaparat viteza mare, dar sa fie cat de cat, nu mers rapid, ci o alergare usoara pentru cei ce nu pot mai mult. Dupa 35 min, corpul incepe sa arda din masa musculara.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101